21.10.2011 Sultanbeyli Tem Kazasına Hızır 5 Ekibinin(motorize 112) intikali. İntikal görüntülerine lütfen dikkat edin.
Ambulans Nerde Kaldı Diyenler Mutlaka İzleyin on Vimeo
21.10.2011 Sultanbeyli Tem Kazasına Hızır 5 Ekibinin(motorize 112) intikali. İntikal görüntülerine lütfen dikkat edin.
Ambulans Nerde Kaldı Diyenler Mutlaka İzleyin on Vimeo
motor bile gidemiyor arıza şeridinden. Utandım izlerken.
Bu videodan plakalar tespit edilip dava açılsın, ambulansın gelişini engelleyen herkese. Belki ilerde arıza şeridi boşalır o zaman.
bu motorsiklet ambulans olayı geç kalınmış çok iyi bir proje adam uçtu daha hızlı gidilemezdi heralde
valla adama helal olsun , sanki ordaki kendi yakınıymış gidiyor.. bu geç kalınmış bi proje hakikaten. adam motorla bile geçemediği aralar oldu ama arkadaşın motor pilotajı maşallah çok iyi motor büyük ve vitesli olmasına rağmen takdir ettim gerçekten , çokca pratik. vitesli motor trafikte sıkıntı yaratır normalde.
yok artık ya bu da neydi böyle.:S.büyük şehirde yaşamamamın bir avantajı daha.
dava açmak yetersiz kalır uzar gider dava işi bence ama yaptırım uygulansa ozaman bir kişi bile o şeridi kullanırmı bidaha.yazcaksın şöyle en ağır cezayı 1000tl gibi felan ozaman kuş uçmaz orda.
Yazıklar olsun o emniyet şeridini bilinçsizce kullananlara. Motosiklet bile zar zor geçiyor ya insan hayatı bu kadar ucuzmu
o emniyete park eden öküzlerin ehliyetini alıp ömür boyu vermezler inşallah
helikopter koysan ne fayda onunda önünü tıkarız.
durum çok vahim ne kadar bilinçsiz bir toplumuz
emniyet şeridine girenleri dövmek için bir tim oluşturmalı sanki E.Ş.G.D.T
istedigimizi yapalım memlekette öküz cok birisi gider birisi gelir park eder.
once bagajinda olmayan tebesire kadar ceza yazip sonra cinayete sebebiyetten yargilamak gerek..
motorlu ambulans bıle zor gıdıyor normalı nasıl gıtsın
helal olsun sağlık görevlisine canını dişine takmış yetişmeye çalışıyor adam
aslinda plakalari tek tek alinip cokda guzel uygulama yapilabilir.. babam ambulans soforu oldugu icin biliyorum polisler ambulansa yol vermeyenlere cidden acimiyorlar yani 1, 5, 10 araba derken herkes ayagini denk almaya baslasa biz bu millete bu isi ogretiriz.. simdi adamin isi can kurtarmak mi plaka yazmak mi diyeceksiniz ama kamera kayitlarinda plakalar gayet acik sekilde goruluyor duyarlilik olmazsa, uygulama olmazsa boyle goruntuleri daha cok goruruz..
Motorize 112 projesi yanlış hatırlamıyorsam 2009dan beri var aslında trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bulunan acil yardım istasyonunda 7/24 bekliyorlar.Motorize ekipte ambulans hekimleri ve uzman sağlık personelleri bulunuyor İlk ve acil yardım için bütün techizatlar mevcut motorda ama hastaya gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık kuruluşuna sevki için gerekli olan acil yardım ambulansının olay yerine zamanında gelebilmesi için emniyet şeriti mutlaka bilinçli kullanılmalı ve konuya yazan arkadaşlarında dediği gibi daha ağır yaptırımlar uygulanmalı.
hangi ülke olduğunu hatırlamıyorum böyle bi kaza anını ambulans giderken kameraya almışlar baya uzun bi yol trafik kilitli ama insanlar bilinçli yolun ortası bomboş ambulans gaz kesmeden gidiyordu ya bizimkiler:(
Allah istanbulda kimseye kaza bela yüzü göstermesin 13 milyonluk şehir her telden insan var...Adı üzerinde emniyet şeridi ama öküzler koca koca TIR ları sokmuslar seride adam arkadan siren calıyor TIR ın kafasını emniyetten cekmeye calısıyor be öküz kafayı cektinde treylerini nası cekicen ordan ...
trafik tıkalı dimi öküz emniyete girdin kaç dakika kazandın en fazla 5 peki arkadaki ambulans senin 5 dk kazanma sevdan yüzünden 5dk zamanı bile olmayan hastaya yetişemiyor bunun vebalini nasıl ödücen merak ediyorum
yurtdışındaki ambulanslar daha ufak boyutlarda hatta ingilterede acil servis ekibi turbo forester'ı ambulansa çevirmişti
Türkiyedeki ambulanslar fabrika çıkışı standart araçlar üzerinde değişiklik yapılarak kullanılıyor çoğu avrupa ülkesinde ise araç fabrikadan ambulans olarak tasarlanmış şekilde çıkıyor.
buda amerikada ambulans üretimi yapan bi firma websitesindeki ambulansların çoğu ülkede aktif olarak kullanılıyor Welcome to American Emergency Vehicles
ambulans sanki kucuk olunca daha mi hizli gidiyor..? bizim ambulanslarimiz cogu avrupa ulkesindeki ambulanslardan daha iyi.. oralarda -buralardada- hala transporter 5leri filan kullaniyorlar bizdekilerin cogu son model..
@RSburak: sizin bahsettiginiz muhtemelen tasiyicidir organ tasiyicilar
bizim insanımız insan değil ya valla bu nedir ya:(
her zaman karşılaştığımız durum bu ama biz anca ambulans geç geldi itfaiye geç geldi diye sövmekten başka hiç bir şey bilmeyiz.
Ne anaları kaldı ne avratları....
Ben bu insanları anlamıyorum. Belki emniyet şeridini işgal edip de belki bir yakının ölmesine sebebiyet veriyorsun, bir otur düşün be adam? Ayrıca sabahları çok rastlıyorum emniyet şeridine geçip de o kadar trafik çeken adamı enayi yerine koymak nedir? Tekme tokat giresim var bu tiplere
Görüyorsunki trafik kilitlenmiş ilerde muhtemelen kaza var beyinsizmisin be insan kaza demek yaralı demek yaralı demek yardım demek eee o zaman azcık beynini kullanda yardıma gidenleri engelleme !
Motorize hızır hayatını hiçe sayarak defalarca çok fazla risk alarak gitmiş olay yerine. O en ufak seyde emnıyete kacanlarıda Allah a havale etmek gerekıyor. Ne kadar buyuk bır kaza olsada en azından olay yerınde can çekişen kişiler kurtarılabılırdı. Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin.
Allah hepsinin belasını versin..
Edit : hızır 5'miş bu arkadaşın kodu.. Valla şu anda alkollüyüm ama yarın uyanınca bu arkadaş için bi tebrik mail'i yazmayı düşünüyorum..Sanki kendi akrabası varmış gibi gidiyor.. Ve diğer videosunu da izledim.. Arkasında birisi daha var.. 2 kişi böyle gidiyorlar.. Helal olsun.. Kendi canını tehlikeye ata ata tırların arasına girip çıkarak gitti oraya.. Helal olsun..
O emniyet şeridine girenlere de gece gece fena sövdüm.. Hakkaten ana bacı hiçbirşey kalmadı.. Allah hepsinin belasını versin..
İzlerken gerildim resmen. Motoru kullanan arkadaşı ayrıca tebrik etmek gerekir. Ve trafiğin o halde olmasını sağlayanlara ayrıca selam etmek gerekir..:)
motor super fikir ve bu adam gercekten her turlu ovguyu hak ediyor insanların canını kurtarmak icin kendi canını tehlikeye atmış.
milletin kafa çalışmıyor trafik komple durduysa demek bişi var niye emniyete giriyosun mk
katılıyorum sana selçuk babam metrobuste.dıyor insan degıl bunlar yaslılara falan yer vermemek ıcın ıte ıte gecıyolar.dun bındım bende harbi ınsan degılız ya ıtıp kaka kaka koltuga yetısmeye calısıyolar.dedım koyunmusunuz cobanmı durtuyo arkadan yuh be dedım :S desen ne fayda eğitim şart aileden..
bu emniyet şeridini kullananlar hayvan yaaa her gün sövüyorum trafikte
bizim halkımız hemen piknik moduna geçmiş...
Yazıklar olsun bee,
ağır yaptırım uygulamak gerekli,
ben böylelere ehliyeti verenlere bu ara çok kızmaya başladım,
önüne gelene ehliyet veriyorlar, hiç bir eğitim vermeden :icon13:
Motoru kullanana helal olsun, kendi canını tehlikeye atıyor,
başkalarının canını kurtarabilmek için,
izlerken tüylerim diken diken oldu
allah bin turlu belalarını wersın bunların .. cahıl serefsızler . kalıte yokkı ne beklıyoruz bunlardan
Emniyet seridini kullananları,
ağır cezada adam öldürmeye teşebbüsten yargılıcan...
bak bir daha tıkanıyormu...
Dediklerinizin hepsine +1
ama cezası çok düşük ve denetim nerdeyse sıfıra yakın, çok çok yetersiz olan EDS ler zaten aktif değil çalışmıyor
Şu an cezası 66 tl
Olması gereken min. 666 TL dir
yapın bakalım arabaları yansa sokamazlar korkudan oraya
Ama pardon emniyet şeridini en çok kendileri kullanıyorlardı zaten değilmi bir çakar 2 mavi-kırmızı lamba tamam açılın padişah geliyor
Yetmedimi gerekirse Otoyolu bile kapatırlar
Oda yetmedimi İstanbulu baştan sona kapatırlar
Yapmışlıkları varmıdır vallahi vardır..