Lütfen menfi yada müsbet yorum yazarken sebebini de belirtirseniz sevinirim.
Printable View
Lütfen menfi yada müsbet yorum yazarken sebebini de belirtirseniz sevinirim.
tsı dan kasıt gt170 dımı avatardan anladıgım kadarıyla.Revo 1.4 t 125 lıklerde arıza ısıgı yakma olayını cozemedı bır turlu ama sc+turbo olan motorda sorun olmuyor.Kullanıcılarından aldıgım yorumlara gore yazdım
goapr kullanan pek yok galiba türkiyede ?
superchips öneriyo biçok kişide onuda araştırmak lazım bence.
Bende gt 170 var yaklaşık 10K km dir revolu . Ben memnunum, herhangi bir şikayetim yok şimdiye kadar. Genelde agresif kullanmadığım için ortalama yakıt tük. de 100km de yaklaşık 0.4 lt civarında aşağıda eskisine göre. Birde Evotech li arkadaşlardan yorum almak lazım tabi.
revo nun bir kaç denemeden sonra motorun kendini korumaya aldığı, aşırı agresif bir yazılım olduğu ama optimum olmadığı konusunda duyumlar aldım. Evotech ile ilgili pek bir bilgim yok ama Alman işte :)
APR ve S.chips kullanan varsa onlarında yorumlarını bekliyorum.
Revo da 95-98 oktan seçenekeli var yazılımda. Bendeki 95 oktana ayarlı , hep 97 oktan benzin alıyorum. Birileriyle denemedim ama bir kaç ay önce İstanbul-Edirne arasında düzlüklerde 3-4 defa arka arkaya 160/230-240 gibi denedim araçda hiçbir kesilme felan olmadı. Sadece misfire problemi yaşıyordum, bujilerle onunda düzeldiğini düşünüyorum. Henüz top speed deneyip misfire bakma şansım olmadı, göreceğiz bakalım.
evotech denemelisin bence..
Kürşat abi biz superchipsi kullandık çok soft bir yazılım, optimum seviyeden çok uzak. Tabiki sorunsuz sıkıntısız ama istediğimiz güçleri alamamıştık.
Revo kullanıp memnun kalmayan görmedim çevremde 160-170'lik motorda :)
Bence revo yu tercih etmelisin , herşeyden önemlisi adamlar sadece VAG grubu için yazılım üretiyorlar ve elde ettikleri güçlere yaklaşan en azından biz bu güçleri alıyoruz sadece yazılım ile diyen bir firma görmedim daha.160 lık TSI lar için Evotech in sitesinde yayınladığı veriler hemen hemen ABT yazılım ile aynı yani 210bg 300nm fakat Revo da 219bg 325nm gözüküyor ki bende Scirocco varken Revo en hızlı yazılımdı superchips i saymıyorum bile custom yazılımlar vs. yaklaşamıyordu yanına Revo nun , şimdi Evotech te popüler oldu TSI kullanıcıları arasında duyduğuma göre fena da gitmiyormuş fakat fiyatları biraz göz korkutuyor sitede yazdığına göre 1000 euro.
Süperchip çöp.
valla ben revo lu olup safe mode a alan araba gördüm bi kaç denemeden sonra..
Murat, seninle daha önce konuşmuştuk hatırlarsan :) haklısın revo dan memnun kalan çok insan var. Ancak ben pek rolling yapan bir adam değilim. O yüzden çok sınırlarda bir yazılım tercih etmek istemiyorum. Benim için optimum bir yazılım lazım. Ama henüz evotech yaptıran birinden yorum alamadık tabi :(
Güle güle kazasız, belasız kullan kardeş. Gıdıklayınca tahmini ne kadar güç aldınız peki?
Revo ile ilgili memnuniyetsizlik konusunda ise vaat ettiği kadar gitmiyor desek daha doğru olur. Bizim denediğimiz öyleydi. Başka bir firmanın da hatta GT DSGli aracı benim aracımın gerisinde kaldı… Hal böyle olunca firmaların vaat ettiği güç/tork grafikleri biraz havada kalıyor. Mesela biz 140lık versiyon ile denediğimizde onun yediği fark ile 200ps+ lik bir scirocco ile bizim yediğimiz fark aynı olmuyor.
Teşekkür ederim abi temennin için öncelikle :) Valla tahmini bi rakam söylemem çok zor fakat 140-145 civarı birşey gibi tahmin ediyorum :) Kıştan sonra biraz daha agresifleştirebilirim bakalım kış geçsin de :)
Valla o konuda birşey diyemicem ama arkadaşım Revo'lu Scirocco ile agresif kullanımda , normal kullanımda hiç sorun yaşamadı.Şişme problemim var diyordu çok sıkıştırdığında üst üste başka da şikayet duymadım performanstan memnundu genel anlamda :)
Revoda 95 oktan ayarda 1.35 peak, cont 1 bar , 98 oktanda 1.55 peak (cont bilmiyorum) basıyor olması lazım ama emin değilim. Zaten sizin aracınıza (benimki ile aynı motor) 98 oktan ayar yapmıyor powershop. 95 oktan ile test'e çıktığımızda 98 oktan ayar yapmayalım buna demişti Bayçu. Bende makinayı limitlerine kadar zorlamak istemiyorum. Çoluğumuz çocuğumuz var ailecek kullanıyoruz aracı, stabil olsun sıkıntı çıkarmasın 10 hp eksik olsun düşüncesindeyim. Şu ana kadar da çok şükür hiçbir sıkıntısını olmadı.
Ben bu TSI 'larda yazılım olayını gerçekten anlayamadım.
Etrafımda tüm TSI çeşitlerinden kullanıcı var. (125-160-170-180)
Kullandığı yazılımdan uzun vadede memnun kalan 1-2 tanedir.
Özellikle ateşleme hatası veren revo da gördüm evotech de gördüm.
170 'de durum belki daha iyimserdir bilemiyorum. Bi tane bildiğim 170 vardı custom yapılan. O da limp moda girip girip duruyordu uzun soluklu gazlayamıyordu.
Güncel mapler belki daha iyidir bilemiyorum. Ama gözümle görmedim desem yeridir.
Bir de mape alakasız ama ekleyeyim, egzozla pek bir güç almıyor, bir downpipe yeterli, kat gitsin gerisi orj kalsın eğer müdahale edilecekse.
125lik'lerde durum nasıl acaba, yazılım yaptırıp verim alabilen var mı ?
125 'de Ümit Doğan'ın yaptığı bi tane var, sorunsuz yürüyor. Ama limitlerde bir yazılım değil.
Şunu da ekleyeyim, çevremdeki TSI kullanıcılarının yazılımları genelde stg2. Daha safe bişeyler yapılırsa belki ateşleme vs. sorunları çözülür.
revo tabiki ortada yani cupralar..
stage 2 ile aldıkları değerler neler peki?
Ecufast'e çok yakın arkadaşım ve ben yaptırdık 122'lik araçlarımıza :) Ben soft yazılım istedim ilk etapta :) Ki ben Eskişehir'den İstanbul'a geldim, arabayı satın alıp notere gittik işlemleri hallettik direk Ecufast yolunu tuttum :p
Diğer bahsettiğim arkadaşım Golf 6 , yazılımı daha agresif bana göre ki biraz daha agresifleşicek 4 aydır falan kullanıyor o hiç bir sıkıntı yaşamadı ve performans olarak acayip memnunuz :)
160-170-180 hp 'lik TSI lara egzoz, cooler, dv ve cai desteği üzerine stg2 map yüklendiğinde 220-230 hp arası alıyor.
Şu an zaten köpek gibi gidiyor bro :) Hele ki 17" eşek ölüsü gibi ağır doningtonları söküp orjinal 15" sacları takınca tutabilene aşk olsun :) Alper abiyle biraz daha açıcaz gibi limitlere yaklaşmak baabında :) Şükür şuan ki map sorunsuz sıkıntısız köpek gibi de gidiyor ama işte biraz daha payı olduğunu bilince insan rahat duramıyor :D
yakın arkadaşımın 160 lık dsg sciroccosunda evotech var 50-150 hızlanma verisi revodan daha iyi şuanda 10.4 kendisi foruma üye çok memnun şimdilik :)
Haram beygir bozuyo insanları onu anladım :D
Bu bahsettiğim Golf 6 , VAG'a geldiğimiz :) 17" Doningtonlar harbiden eşek ölüsü , hani deseler rahat 5-6 boy çalıyo arabadan diye inanmazdım ama aynı araçla aynı yolda aynı koşullarda Doningtonlar ve 15" sac jantlarla deneme yaptık böyle olcağını hiç tahmin bile etmedik :)
Ha bi kere sök tak yaptık zaten diğer türlü hırsız arabası gibi oluyor , doningtonlar çok güzel zaten :)
Eski Golf 1.8'di , hantaldı o yüzden coiloverdır janttır falan giriştik ona görsel devam ettik , şimdi Jetta 1.4 T olunca ilk etapta performans işini halledip sonradan yavaş yavaş öğrenci bütçesiyle görselliğe yöneleyim diyorum :)
Chip ile çok zevkli oldu , yakıt da süper :) Yazılım yaptırıp Eskişehir'e geri dönüşümde ortalama 5.6 Lt'ydi :) Ki yazılımdan sonra arabayı tatmak amacıyla boş yol görünce dip gaz yapıp ani hızlanmaları test ettim baya gerisinde cruise çalıştırdım falan ona rağmen 5.6 lt yaktı , düzgün gitsem 5lere çok rahat incem demek ki :) Bir de Golf ile Jetta arasında 11 yıl yaş farkı far , her konuda baya farketti :)
Cok sevindim, güle güld kullan tekrardan :)
bende yaklaşık 10bin km dir revo kullanıyorum, henüz aracımda bi sıkıntı olmadı. Ama bende 1.4 tsi larda revonun sıkıntılı olduğunu duymuştum. Evotechde bence iyi bir tercih.
Tsi icin ama hangi tsi 1.4 122 125 mi yoksa 140-160-170 varyasyonlarimi
Ben iki firmayida denedim ancak 125 hp lik yani sadece turbo olan motorlarda
Kisaca Revo manifolt pressure is not in range hatasi verir misfire verir vs
Evotech ise benim denedigim donemde boost pressure regulation hatasi sorunu vardi su anda cozulmus oldugunu duydum ama denemdim.
Iki firmaya ait boost ign timing ve correction factor loglari mevcut arzu edenler olursa incelemeleri icin bir yerlere yukleyebilirim.
Iki yazilimida denemis birisi olarak su anda ikisinden birisini eger tercih edecek olsaydim sanirim arabayi satardim :) zira 1.4 lerin single charge yazilimlari stabil olarak yapmak gercekten cok zor .
Dr.Ecu :evil:
122 lerde verim pek alamıyorsun tork okey ama güç namına üst devirlerde pek bişey çıkmıyor.kat iptali de yararlı olmuyor.wg cubugu sıkısabiliyor,hadi cubuk sıkışmadı,araba habire P0299 veriyor dv kacak yapmamasına rağmen.agresif yazılımda turbo istenilen basıncı basamadığı için arızaya geçiyor.sorunsuz bi yazılımda 4.vitesin sonu gibi 180 km de 4 boy filan fark oluyor anca.zaten stock 132 civarı veren araçlar,yazılım sonrası 145 civarı-150 maximum.tabi her dynoda sağlıklı ölçebiliyormu orası da mechul
122lik aracımda ecufast yazılım var 6-7 bin kmdir sorunsuz kullanıyorum gayet de memnunum
ikisi arasından bir tercih yaparsam revo derim,ama benim tercihim Ümit Doğan olurdu :icon_tup: birkaç arkadaşımın aracını yazdı gayet memnunuz,maliyet kazanç olarak da revodan daha kazançlı bir yerde.Ankarada olması,ulaşılabilirlik ve güncellenebirlik bizim için tercih sebebi olmuştur.