|
|
#191 |
![]()
Otomobil: bebek arabası
|
E46 M3de bugune dek stand alone uygulamadim/ ana sebep vanoslari kaybetmek istemiyorum.
Vanoslar cok onemli, eger kullanmayi biliyorsaniz. Vanos kontrol etmek demek su demek: Eger Turbo M3 ise: Ayni wastegate ayari ile daha fazla basinc demek. Cunku overlap daha az Eger Supercharger li M3 ise: Ayni kasnak ile daha fazla basinc demek. Cunku overlap daha az. 2007 yazinda E39 M5e cift supercharger uyguladik. Basinc 10 psi iken, sadece vanos map leri degistirip, 14 psi ye cikiyorsunuz. Hava miktari 14/10 = % 40 degil. Hava artisi: (10+14,7) / 14,7 = 1,68 ------- (14 + 14,7)/14,7 = 1,95 1,95 / 1,68 = 1,16 yani hava miktarinda % 16 lik artis demek. Cunku superchargerlarin devirleri ayni kalirken, motora daha cok hava hapsediyorsunuz. Sadece eleltronik degisim ile motora % 16 fazla hava sokmak, sistemi optimize etmek demek. Eger vanoslari kontrol edemezseniz, overlap den oturu, hava eksoz dan disari cikar, ve basinc 10 psi de kalir. Vanos kontrol su anda sadece orijinal beyinden mumkun. Laptopu baglayip, 2 ya da 3 dakika icinde degisiklikleri yapip, 1 dakikda yukleyip, 30 dakikada dyno da test edip, en ideal overlapi bulmak hedef. MD Son Düzenleyen TurboM3; 14-01-2008 23:28. |
|
|
|
|
|
#192 |
![]() |
mert abi TSİ yedeğin yok ise tuna arkadaşımızda mevcut bilginiz olsun.gerekli ise özgün bilir gerçi ama hatırlatma olsun istedim.kolay gelsin tekrar.
|
|
|
|
|
|
#193 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#194 |
![]() |
bilgi sahibi olmuş olduk ben m3te de çalışıyor düşüncesindeydim.hayırlısı olsun ozaman
|
|
|
|
|
|
#195 | |
![]()
|
hayir calismiyor. Zaten isin kotu yanlarindan biri de, TSI o kadar hassas ki, masaya birakirken birazcik sert birak, arizalaniyor. Yani bahsettigin box su anda muhtemelen saglikli calismiyordur. MD |
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Misafir
|
Mert bey öncelikle kutluyorum sizi yaptıgınız çalışmaları paylaşmaktan ve emeklerinizden dolayı. İnşallah karşılığını alırsınız.
Bi sorum olacaktı bilginiz olduğunu dşünüyorum..bi fotograf görmüştüm yaklaşık 1 yıl önce m5 in son susturcularından hemen önce 2 tane büyük turbo bağlamışlardı bu uygulama nasıl bişey ne gibi artıları ne gibi eksileri var. teşekkürler.. |
|
|
|
#197 | |
![]()
|
Rear mount dedikleri, aracin arasina monte edilen turbolar kullanilmis. Cok verimsiz bir sistem. Turbolarin egzost pervanelerini basinc altina alabilmek icin gazlar 3 metre yol aliyor. Motordan turbolara 3 metre. x 2 = 6 metre. Twin Ardindan turbodan cikan temiz have 3 metre motora geliyor. x 2 = 6 metre geri donus 6 metre boruyu basinc altina almak.... zaman ister. GAza bastiginiz zaman tepkiler cok zayif. Dunyada ciddi tuner larin akillarindan bile gecmeyen, basit, yanlis bir sistem. Adamlar neden m5e uyguladi dersen, m5in kaput alti cok ama cok dar. 1 yil suren calisma sonucu belki kaput altina twin olucak sekilde orta olculerde turbo konabilir. Belki dedim, E60 M5 le yakindan tecrubem yok MD |
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Misafir
|
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı ögrenmesek iyi bişey sanıcaz
|
|
|
|
#199 |
|
Misafir
|
M5 almıs olsam supercharged yapardım...keyifli olurdu heralde... : )
|
|
|
|
#200 |
![]()
Otomobil: Golf GTI - Allroad
|
Gercekten Cok ii bi projeye imza atiosun.
Tebrikler. Sana kesinlikle katiliorum bu isi hobi uzerine yapma amacinida cok ii anliorum. Benimde burda bikac tane sayili arkadasim war Tunign Shop i olan ve onlardanda senden duydugum tepkiyi duyuorum(Hobi olarak devam etseydim diolar) Bizde aile meslegimiz Arabalar parca ihmalati Izmitte ve bende gecen seneye kadar hep bu islerin pesine dusmek istiodum.(GOSB ta da vardi yerimiz) Bi dukkan acma amacinda, ki gereksiz oldugunu anladim uzun zamanda olmadi. Ama bende artik burdaki cevremden ogrendigim sendende duyuoruz mesela geri donunce kesinlikle bu isi Hobi olarak yurutme pesindeim. Senin firmanin adinin ne oldugunu bilmiorum ama Ben Bostancida bi yere gitmistim BMW servisine ve bole deli aletler yapiliodu. Sanki butun yaziyi okuduktan sonra senle konustum gibime geldi. Koc Unisinden mezun bi arkadasti. Biraz muhabbet etmistik hos bes. Arkadasimin 07 TT sine BBS jant almaya gelmistik o zamanlar. Gecen seneydi yanlis hatirlamiosam. Her neyse lafi cok uzattim, isallah bu projelerinin devamini goruruz. Bende sirf bunun icin Car Design okuluna gidiorum ve bunun disindada disaridan kendimi gelistirmeye calisiorum kendi ufak projelerimle. Bende 2. projeme basladim. Her neyse lefi uzatiorum diorum devam ediorum sana bol sans, burdan izlioruz heyecanli bi sekilde projeleri.-Burak Kasim Son Düzenleyen Burak Kasim; 19-01-2008 04:13. |
|
|
|
|
|
#201 |
![]()
Otomobil: 200 SX,Ibiza stella
|
maasallah bu kadarını hic gormedim
|
|
|
|
|
|
#202 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#203 | |
![]()
|
Selam, hatirladim. Firma adi DA. Ben de koc isletme mezunuyum. Sana da kolayliklar dilerim. Kirmizi toyota guzel duruyor. Neden supercharger? Turbo neden dusunmedin? MD |
|
|
|
|
|
|
#204 |
![]()
Otomobil: A41.8T - TTQ225
|
abi hayırlı uğurlu olsun 2 projede erse abinin m5 oldunu duyunca çok ama çok şaşırdım gerçekten içini sökücem falan dedin ona üzüldüm ama
şu an üstünde 4 kollu airbagli direksiyon varsa eğer benim arabamın eski direksiyonu o
|
|
|
|
|
|
#205 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#206 |
![]() |
dier bi sorum daha twın T derken biri alt dieri ust olarak mı kuLLancaksınız yoksa direk 2side ust devirm mi?
|
|
|
|
|
|
#207 | |
![]()
Otomobil: Golf GTI - Allroad
|
Tesekkurler begendigin icin sevindim. Walla ikisi arasinda kaldim Turbo yurucektim ama sonrada bu 2.el guzel bi rakama geldi bunu deniim dedim bende. Ilk arabami Fully Rebuilt High Compression yapmistim b20/b18c all-motor simdide SC deneyelim bakalim, sonrakindede TC yurur hepsinin zevkini ala ala kademe kademe devam ederiz acelemiz yok yas genc diye dusunuorum. TC gibi olmicagini biliorum bi ara sonra kesmicek onuda biliorum ama girdik iste bi yola bakalim ne olcak sonuclari hep birlikte gorcez. |
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
ikiside aynı turbo __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#209 | |
![]()
|
artik airbag kalmiyor, sokulecek. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 11:39 ::::

bilgi sahibi olmuş olduk ben m3te de çalışıyor düşüncesindeydim.hayırlısı olsun ozaman

şu an üstünde 4 kollu airbagli direksiyon varsa eğer benim arabamın eski direksiyonu o