|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: gallardo
|
E46 M3 Twin Turbo projem
![]() Mert Son Düzenleyen TurboM3; 22-05-2011 20:12. |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
![]()
|
Motor S54
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
+ 1 mm subaplar
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
Alt taraftaki GT30R
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Ust taraftaki Gt3076 R
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Minixlerden Mantar HKS filtre
Garrett battaniye
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
benzin kutugu ve emme manifoldu
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
intercooler dan emmeye giden boruu
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
emme manifoldu
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
intercooler, proje asamasindayken
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
onden gorunum..
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
emme manifoldunun son hali.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
down pipe, 76 mm x 2
![]() zorlayan yerlerden biri, yer yokk |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
exhaust borulari, 76 mm x 2
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: subaru's
|
ciddi ve kaliteli bir proje. ben kendi adima bir de emme manifoldunun ic yapisinin fotograflarini gormek isterim, eger elinizde varsa.
Son Düzenleyen khan; 05-01-2008 02:39. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
son susturmayicilar
![]() buraya muhtemelern minixlerden DC ya da HKS universal susturuclar uygulayabiliriz ancak yer dar oldugu icin dc veya hks yi kesip, boyunu kisaltip, uygulayabiliriz. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
|
Detaylara ek olarak:
micky tompsonlari takmak icin 15 ve 16 olmak uzere iki farkli jant arastiriyorum. arka stop tech fren kiti sokulecek, yerine minnacik disk + kaliperler. Micki tontonlari monte edebilmek icin Race logic traction control montaji basladi. abs sensorlerinden kopru yaparak sinyal aliyoruz. Daha once race logic kullanmadigim icin zor oldu bu sefer montaj. Dilek ve tebrikleriniz icin cok tesekkur ederim. Test surecinde sorunlar muhakkak olacaktir, amac hobi, keyif, zamani degerlendirmek. Agiz tadi ile gecer Allah kismet ederse. Guc konusuna gelince: rakam telaffuz etmek sakincali: A- dunya uzerinde birbirinden farkli dynolar var. a markasi b markasindan farkli olcerken, esit kiyaslama olmadigi icin, rakam vermek yanlis olur. Internette deklare edilen rakamlar inanmiyorum. Ben de dyno sahibi olarak, her dynoda rakamlari istediginiz kadar yukseletebilme imkani oldugunu gordukten sonra, rakamlara inanamiyorum. Isteyen satis amacli rakamlara dokunuyor. Bu nedenle 2 kistasa bakmak faydali 1- 400 metre sonucu. Bu M3umu 400 metre icin hazirlamadim. Farkli bir arac ile 400 metre kosmayi planladim. 2- 60-130 mil hizlanma. Benim olcumlerim 60-130 mil bandinda olucak, ve dunyada diger 60-130 miller ile kiyaslayacagim. 3 sene ewel aldigim DRIFT BOX bu olcumleri yapacak. B- eksantrik 3 farkli secenegi test edip, exhaust salyangozlarinda 3 farkli A/R yi test edip, ayni zamanda vanos overlap mapleri ile oynayip, en sonunda guce karar vermek en dogrusu. Bu da zaman alicak. Farkli kombinasyonlar var. Dyno bahcede olmasina ragmen, mekanik montajlar ve dynoda isinma/soguma donemleri goz onunde tutulursa 3 ay kadar surer diye dusunuyorum. Bilhassa vanos haritalari ile ugrasmak, tek tek tune etmek zor ve hassasisey gerektiriyor. Tabi bu arada Ozgunum AEM ile M3 olayini cozebilir ve vanoslari AEM ile kontrol edebilirse bu yuku ona vermekte fayda olucak. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 |
![]()
|
M3 haricinde yepyeni bir projem daha var. E34 M5 3.9L sirali altii.
3.9L sirali 6 silindir, M5 motoru + GT55 turbo Evet E34 M5 aldim bir adet, Ozgunle uzun uzun konustuktan sonra GT55 mi GT47 mi GT60 mi derken GT55 garretti aldim. E46 M3 twinin detaylari devam ederken, 3.9L sirali alitiya GT55i oturtmak icin tubuler eksoz manifoldu imal etmeye baslayacagiz. T6 flansli tubuler manifold. M5in motor haricindeki parcalarini soktum. Insallah AEM ile M5i kontrol edecegiz. AEM islemleri tamamen Ozgun`e ait. Vanos olmayisi isimizi kolaylastiracak. M5 veya herhangibir motor icin tubuler eksoz manifoldu imal ederken, artik bilimsel olmamiz gerektigine inaniyorum. Bu nedenle software`e ihtiyac duydum. Manifold dizayninda kullanilan software aldik, ama ciddi bir sorun var. Bircok VERIYI girmeniz gerekiyor, ancak daha onceden az duydugum ve nasil olcebilecegimi su anda bilemedigim veriler var. Amac keyif/hobi oldugu icin yavas yavas bu software i kullanmaya alisacagim. Mert Son Düzenleyen TurboM3; 05-01-2008 10:24. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|