|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: loadinkkkkkkkkkkkk
|
1.5-2 ay önce startını verdiğimiz projemizi Allah'ın izni ile tamamlamış, 3000 km'lik rodaj aşamamızı bitirmiş bulunmaktayız
![]() Kısaca araç ve üzerindeki parçalar hakkında biraz bilgi vereyim: Araç 2004 model Ep3 Typer aslında niyetimiz ciddi bir turbo projesi uygulamaktı hedeflediğimiz güçler 700-800hplerde sorunsuz yürümekti fakat kasanın temizliği ve eg'ye göre ağır olduğu için bu projeden vazgeçip bunu atmosferik yüklemeye karar verdik.(eg turbo bazooka20 projesi de hayata geçti bu arada)Gelelim kullandığımız malzemelere: darton gömlek 89mm wiseco piston 11.7cr 89mm conta jdm egzantrikler orjinal yataklar orjinal subap-yay-şapka rbc emme manifoldu hondata conta manley kollar samco silikon radyatör hortumları 70mm gaz kelebeği kpro beyin aem wideband walbro benzin pompası innovate motor kulakları exedy stage II baskı balata exedy hafif volan stoptech hava kanallı fren diskleri ve stoptech balatalar private label race header aem v2 cold air intake 70lik arkaya kadar krom düz boru 76mm dc son susturucu şimdilik koni amortisörler jdm kilit seibon karbon kaput seibon karbon kanat şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma geldikçe bişey çıkarsa eklerim.. Aracın bloğuna darton uygulaması İstanbul'da Paşaoğlun'da yapılmıştır.Diğer işlemler Bursa Ünal Oto Servisi Cem Ünal tarafından yapılmış olup,bu süre boyunca kahrımı çektiği bir dediğimi iki etmediği inanılmaz özen gösterdiği için kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum..içimize sinmeyen hiç birşeyi yapmadık araca herşey tam istediğimiz gibi oldu Allah'a şükür... İyi ki varsın kanka onun haricinde yardımlarını esirgemeyen Adem Sezer'e,Arda ve Lütfü kardeşlere,Şükrü abiye teşekkürlerimi iletiyorum...Aracın henüz detaylı fotolarını çekmediğim için yapım aşamasından ve bitmiş halinden idarelik 1-2 foto koyucam.Rodaj süresi boyunca aracı 5kde kesici ile kullandım üzerinde en son dr. ecu Özgün'ün yaptığı ayar var.Tam bir ayarı olmaması ve vtec açmamasına rağmen altlarda hissettirdiği tork umut verici.Eminim güzel bir ayardan sonra iyi sonuçlar ortaya çıkar emeklerimize değer..Kalan bir kaç eksiğini de yavaş yavaş tamamlarız inş. sürç-ü lisan ettiysek affola... İyi seyirler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Son Düzenleyen timmaah; 25-12-2010 11:28. |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler | ahmet3425, ardacngns, atakan, cess, CGR328, chiefkadir, Cihan Çizmeci, D.CaN, EK648, Enes-x, ErBAY, ferhat-a, hak_on, hüsor, ice, imhotep, Kaan, kanashibari, KMR2-GT, M3CSL, mrtngn, myredline, nakayama, nitrO_Oxide, Oconner, okanturan, OmeR-FE, otimli, |
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
Hoşgeldiniz
konuyu temizledim project cars a aldım 1-2 sorum olacak Neden Manley ? __________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: insignia 1.6 turbo vs ds3
|
bu soruyı bende merak edıyorum manley'i tercih etmenızdekı sebep neydı bilgi verirsenız sevınırım. ayrıca maşallah diyelım inşllh kazasız belasız binersiniz aracınıza. bu arada videolarını da merakla beklıyoruz.
__________________________________ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜM YUNUS DİYE GÖRÜNDÜM YUNUS EMRE |
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
şimdi o planımızı eg kasaya uyguluyoruz zaten bunu da niyetlenmişken değişik bişey olsun istedik wiseco 89mm piston ve diğer parçaları alarak yeniden topladık.k20 de orjinal kolların dayanıklığını biliyoruz zaten ama ben değiştirmek istedim eagle' a karşı yapılan yorumlar pek hoşuma gitmemişti o zmanlar o sebeple eagle almadık seçenek olarak carilla ve manley vardı önümüzde biz de manley'i seçtik aralarında özellikle atmosferik için öle atla deve bir fark olduğunu da düşünmüyorum açıkçası...
__________________________________ no car no fakin fuel |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
Maşallah güzel proje
fakat bildigim kadarı ile 89 mm ile 2100 cc civarı oluyor Manley kollar kaç gr ? ben sizin yerinizde olsam carillo alırdım __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
manleyleri tartmadım valla hiç ama atmosferik olacağı için çok gerek duymadım carillaya inş. gerek de kalmaz.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
2140cc bilginize __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
+miniks
2138.986 cc manley kol aşırı besleme için mantıklı yalnız atmosferik yapacağınız için daha hafif bir kol kullanmanız iyi olabilirdi carrillo veya crowerın light kolları gibi daha hafif debriyaj sistemi volan vs derken gerçekten güzel kombinasyon olurdu şu andaki setupta maşallah güzel kazasız belasız kullanmak nasip etsinh kesitmi ı kesitmi kollar? __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
2.2 oluyo die sen dedindi sanki ben mi hesapladım oturup
çok da önemli diil şu saatten sonra bakalım artık bi iki ince iş kaldı headers seçimi ilk aşama:70lik düz boru+76 egsoz'a ya buddy clup ya da private label eşlik edecek ama daha kesin kararı vermedik önümüzdeki hafta içinde sanırım bütün eksikler tamamlanmış olur nasipse... __________________________________ no car no fakin fuel Son Düzenleyen senna; 30-11-2010 08:06. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: s2000
|
Tahmini güç nedir beklediğiniz?
Bu arada Maşallah çok canlar yakacağa benziyor. __________________________________ good friends are like butt cheeks, shit may tear them apart... but they always come back together... |
|
|
|
|
|
#11 | ||
![]()
|
![]() teşekkür ederim.Ayar için Özgün'le konuşuyoruz. __________________________________ no car no fakin fuel |
||
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: dci
|
maaşallah kazasız belasız keyifle kullanmak nasip olsun
![]() ileride itb mi düşünülüyor? kaputtaki scoop bu sebeple mi tercih edildi? |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
kaputtaki scoop'a gelince ona da bi formülasyon yaptırcam hok hoş durmuyo böle bence.. onu iptal ettirip oraya başka bi şekil vermeyi düşünüyorum ama şuan da short ram olduğu için işe yarıyor
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
daha tam olarak bitmedi bittikten sonra inş.
evet bim'in üzerinde oturuyorum.siz? __________________________________ no car no fakin fuel |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: rTivicCype
|
güzel proje olmuş tebrikler. bursada bi arkadaşa jdm egzantrik göndermiştim sanırım bu setup ta onlar kullanıldı, umarım sorunsuz problemsiz olmuştur, tekrar gülegüle kullanın.
__________________________________ K20z4 12.5cr Naturally Aspirated |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 | |
![]()
|
ben o arkadaşım
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Hedeflenen nedir ?
sadece güç degil yani beklentiniz nedir aracınızdan __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
hedeflenen normal typer speclerinden yaptığımız kadar fazlasını alabilmek.. haa rakam olarak da soruyosan tahminimce 200 standartı olan bi araçtan olsun olsun 240-245 olsun...
güç dışında da az yaksın çok kaçsın typerdan başka ne beklenir ki aile arabası diil sonuçta amaç belli rollinglerde utandırmasın,canım sıkılınca çıkayım otabana sorunsuz gaz açayım stresimi atiim haftada 1-2 gün yeter. öle suda gitsin kanat takayım uçsun ferrarilere gider yapayım değil yani niyetim beni az çok tanıyanlar bilir kimseyle bi derdim olmaz fanatik de değilim typer şöledir böledir dicek kadar ama bindiğim arabaların da hep normallerinden güç ve görünüm olarak farklı olmasına dikkat ettim şimdiye kadar.. sadece bu nacizane bi typer yani... __________________________________ no car no fakin fuel |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |