|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Corvette Z06, Camaro Z28 Turbo, 207 SW
|
Arkadaşlar, bir süredir bazılarınızın bildiği gibi Z06yla uğraşıyorum. Camaro'nun aksine Z06yı atmosferik yüklemeye karar verdim ve gerekli işlemler için Tork Garaj'ın yolunu tuttum
Artık projede sona gelindiğinden ve aracın rodajı bile tamamlanmak üzere olduğundan sizlerle paylaşmak istedim ![]() Önce motorun vb sökülmesi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orjinal krank ve kollar yeterince sağlam olduğundan değiştirmeye gerek duymadık. Piston olarak Wiseco'da karar kıldık. Sıkıştırmayı yükselten ve nosa dayanıklı bir piston seti kulandık. ![]() ![]() Egzantrik olarak Lingenfelter'in 700HPlik kitindeki egzantriği seçtim. Fotoğrafta 2 egzantrik var biri orjinal, öteki Lingenfelter... ![]() Egzantriğin lifti çok yüksek olduğundan uygun Ferrea subap yayları kullanıldı. ![]() Stock debriyaj düşündüğüm güçleri kaldırmayacağından Mc Leod debriyaj kullandık. ![]() Değişmesi gereken diğer parçalar da tabi ki değişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve motor toplandı... ![]() ![]() ![]() ![]() Emme manifoldunu ve gaz kelebeğini ise Hakan Usta hünerli elleriyle elden geçirdi... Bu da ilk çalıştırma videosu... Projedeki eksik kalan parçalar headers ve nos kiti. Headers şu an üretimde ve önümüzdeki hafta hazır olacak. Nos kitiyle birlikte 10 gün içinde elimizde olur bir terslik çıkmazsa. Yazılım konusunu ise headers ve nos geldikten sonra tabi ki Dr Ecu çözecek ![]() Mükemmel işçilikleri, müthiş hızları ve yardımlarından dolayı Tork Garaj ailesine çok teşekkür etmek istiyorum, her birinin çok büyük emeği var bu projede
__________________________________ Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Son Düzenleyen Armageddon; 23-03-2011 12:25. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
maşallah
stock pistonlardaki etekteki coatingin aşınması ne seviyede fotoda pek göremedim ama merak ettim etek sesi vs varmıydı? birde sıkıştırmayı arttırdınızmı? __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: yok
|
maaşallah kasnakta ve tekerde kaç hp elde etmeyi düşünüosunuz....
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
Çok güzel proje maaşallah. Yeni egzantriklerle stok devrin nekadar üzeri çevrilmeyi düşünüyorsunuz?
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: White Rs @ New Kangoo
|
Ankarada yaptırmakla en iyisini yapmışsın git gel helak oluyodun hem çarçabuk bitmiş hayırlı olsun kardeşim,nos kiti kaç hp olacak toplamda 850-900 olurmu
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
İlk fotoda silindir duvarının biri aşınmış gibi duruyor dogrumu görüyorum
Eger öle ise neden böle bişey geldi başına Parcaları cok dogru secmişsin fakat pistonu neden wiseco aldın cok daha kaliteli pistonlar var yada ince conta ile sıkıştırma arttırıp oem pistonlara da nos basabilirdin ben piston tercihini beğenmedim abi egzantrikler zaten en iyilerinden Headers olarak long tube tercih etmişssindir inşallah sonrasına da dümdüz boruyu çektin mi tamamdır bu iş Hadi Allah kolaylık versin darısı camaronun başına diyelim __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 | |
|
TechWorks
|
miniks v8cilerin çoğu wisecoyu seviyor sanırım daha kolay bulabiliyorsun bazı koşullarda, birde sanırım segmanlar gfx, gfxide seviyorlar
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Kanka ondan degil 8 adet ya en uygunu wiseco oldugu için seviliyor
__________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechWorks
|
diğer markalarda uyguna geliyor yaw çoğu zaman ama eğer custom işe girersen dediğin doğru
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: .:. VTI .:.
|
Wiseco kötü bir marka değilki sizin bahsettiğiniz pistonlar top end projelerde tercih edilmiyormu,. Top fuel araçlarda vs.
|
|
|
|
|
|
#11 | ||||
![]()
|
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
![]() Orjinal sıkıştırma 11:1, bu pistonlarla 12:1e çıkardık. Teoride düzgün yakıtla ve nosla krankta 1000+HPlere ulaşabilmemiz lazım. Tekerde de 900+HP. Nos için 300 shotı motor rahat kaldırır dediler, göreceğiz ![]()
Wiseco bu piston setini yeni çıkarmış ve çok iddialıymış, nosu en iyi kaldıracak pistonun bu olduğunu söylüyorlar. Yoksa ben amerikanlarda kendini kanıtlamış diamond alacaktım yine. OEM pistonlar dökme olduğu için motordaki zayıf halka olarak kabul ediliyor o yüzden değiştirmek istedim. Headers olarak Kooks longtube alıyorum, genelde o tercih ediliyor ve en verimlilerden diye gördüm. Darısı Camaro'nun başına evet
__________________________________ Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! |
||||
|
|
|
| Teşekkür Edenler | ///KDrÖZER, 2Fast4Me, ahmet3425, atakan, berkay_aydin, cem, chiefkadir, FaBeRgE, grkm, Kaa scirocco, Mert Hüroğlu, miniks, mody, o.güngör, oxygen, Renç, seko, senna, SERHAN, Sinan'S2k, tevfix, uqr |
|
|
#12 |
![]()
|
Cevab yeterince aydınlatıcı Eyvallah
![]() NOS direct port mu aldın NX in Hitman ini inceledin mi __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Öncelikle maşallah özellikle sesi her zamanki gibi büyüledi beni
![]() Yürüyen aksam sistemi orj. kalmayacağını düşünüyorum ama bahsetmemişsiniz herhangi bir değişikliğe gidilecek mi yoksa C6'da buna ihtiyaç duymayacak mısınız
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#14 | |
![]()
|
Direct port değil boğazdan vereceğiz, uygulamalarda sorun çıkarmıyor. Nitrous Outlet » Online Catalog » Nitrous Outlet 05-09 ZO6 Corvette 90mm Plate System (10lb Bottle) Aksesuarlarıyla yine 1000 USDlere dayandı o yüzden daha fazla para vermek istemedim. Gerekirse daha sonra değiştiririm kiti. __________________________________ Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#15 | |
![]()
|
Yürüyen aksamda sorun yaşamayacağım gibi duruyor. Aracın iletim organları vb yeterince iyi teoride. Pratikte göreceğiz, birşey gerekirse yapacağız artık yola çıktık bir kere
__________________________________ Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Vectra A & S40 2.0T
|
Maşallah Abi.
Rodaj sonrası gazlama videosunu bekliyorum. __________________________________ İstanbul Bebesi Değilimki Ferrarim Olsun. İzmir Bebesi Değilimki Rus Hatunum Olsun. Ankara Bebesiyim Bilader Bırakta Kafam Güzel Olsun |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
Maşallah lagsız beygır canavarı duz kalkmaz bu araba
pıston sayısı masraflı ama en azından subap yay takımı az
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
Kısa sürede projeyi bitirmene sevindim , camaro ne alemde bu arada?
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: GT-R(Mk3),S600TT,Toureg TDI,Polo GTI,Land Cruiser VX100,Isuzu D-Max 3.0
|
Hayirli olsun,emekleri gecenlerin ellerine saglik...
En kisa surede zamanlari bekliyoruz sorunsuz... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 10:40 ::::

Artık projede sona gelindiğinden ve aracın rodajı bile tamamlanmak üzere olduğundan sizlerle paylaşmak istedim