|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 98 2.3 Mondeo, 08 jetta 170hp tsi, 11 leon cupra
|
Arkadaşlar aracım 1998 Ford Mondeo 2.0. Ben 2005 yılından beri üzerinde çalışıyorum ilk 2.0 ile zevkini aldım ama arabanın kilosu ağır olunca 2.3 yapma kararı aldık.
Mekanik: Oktaykan Power (Necmettin, Necdet, Nezih Usta ve tabii Kerim Usta) Accralite 86.5mm 13.1:1 forged piston Farndon custom H-conrods with arp bolts 2.3L forged Farndon crankshaft Big valve conversion H/D valve springs 324º Kent Race cams Bronze valve guides Oversized mechanical followers Titanium retainers Alloy adjustable cam pulleys High flow fuel pump 3 bar fuel regulator Jenvey 48mm individual throttle bodies OMEX 600 Standalone ECU 480cc pico injectors Mocal 19 row oil cooler with sandwich block 3/4 BSP and custom high speed fan Custom 45mm headers 63mm full stainless steel exhaust MSD coil pack MSD 8.5mm wires B&M short shift MTX75 5-speed synchromesh Quaife gearkit Quaife LSD Exedy racing clutch with lightweight flywheel Koni sport suspension kit with 40mm springs V6 mesh grill Front Brake : 330mm LGL 4-piston brakes Rear Brake: 300mm LGL 4-piston brakes Goodridge steel braided hoses Motul race brake fluid Custom made oil catch tank Elliot clubman tachometer 10,000rpm Mocal aeroquip 52mm oil pressure/oil temperature gauge 17” wheels Bridgestone adrenaline 205/40-17 tires Hedeflediğimiz güç 300hp civarı olacak ama en önemlisi arabaya tork gelecek. Araba şuanda rodaj halinde ve yapılacak daha bir kaç işi var. Hafta sonu bir kaç fotoğraf çekerim. Bir sonraki aşama arabayı hafifletmek olacak çünkü şu anda 1300kg biraz ağır. Arabamızın krank, kol ve pistonu [IMG] [/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG]Arabamıza ilk önce İngitere'den yanlış kol geldi ondan piston turbo pistonu gibi oldu neyse adamlar yenisini bedava göndermeyi kabul etti. [IMG] [/IMG]ve güzel haber gelen kol doğru olduğu için motorun alt kısmını toplayıp bir de fotosunu çekelim dedik. [IMG] [/IMG]En güzel parçamız Quaife synchro gearkitimiz [IMG] [/IMG]Resimlerin devamı haftasonu gelecek. ITB'nin güzel sesini duymanız için video konmuştur. ![]() ![]() Arabanın ilk start videosu ve ITB'nin sesini duymanız için bir kaç video ekliyorum... araba daha rodaj'da View My Video View My Video View My Video View My Video Son Düzenleyen rsulam; 15-04-2011 11:37. |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler | ///KDrÖZER, 0M42, abdullah songür, ahmet3425, Ahmet_28, arda_34, ARDA_E, atakan, BaDCaT, bilalMW, brutal, bugra_0101, CeM öZeR, cess, Crack, Day Walker, DjHellfireS, doush, EMG, emrah arıcan, erayakar, FaBeRgE, ferhat-a, FERİDUN, hasan çağri, hazar, Jerky, kadirsa, kado, KA®ANLIK, KSE71, levent, M3CSL, maskaran, Mert Hüroğlu, mertacar, metin, mmustu, o.güngör, onursumer, ProdriveSTI, Renç, RoAdbOy, Schumi, SkY, ST-max, sulhi, trgy, tyMu, vtecturbo, xawuz, yearone, _sharjor_ |
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
resimleride bekliyoruz
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
teşekkür ederim özgüncüm beni zaten tek anlayan sensin. Bu arada Opel Selim'de seni bekliyor ayar için ne olursun bir yardım et Haltech beyin ile ilgili dört gözle seni bekliyoruz.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 | |
|
TechTurkey
|
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Astra Coupe 2.0T
|
Son zamanlarda duyduğum en güzel şeylerden biri bu
![]() ![]() ![]() ![]() Robert bu arada Omex konusunda sıkıntı yaşamayacaksın sanırım, göz aşinalığı da olmuştur
__________________________________ Turbo Engine Astra Bertone Coupe Turbo [Stage 1] Powered by Opel Tech Service |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 958 3.0d
|
Sonunda Duratac-Zetec'in değerini bilen birileri çıktı
![]() Type-R ile denemek lazım.. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: White Rs @ New Kangoo
|
Maşallah zetec motor çok zevkli olmuştur..3 bar regülatör demişsiniz, oem regülatör kaç bar ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Bu 2.3 stroker kitte krank mevcut ama piston çaplarında ne kadar bir büyüme var. Orjinal çapı kaçtır.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Dün araba ile ilgili bir kaç foto çektim
![]() ![]() ![]() Ön fren diskimiz 330mm LGL 4 piston ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arabamızın altına muhafaza takıyoruz. Eksoz yenilenecek o yüzden şu anda eski olan takılı... ![]() ![]() Arka fren disk ve caliperimiz 300mm LGL 4 piston ![]()
Son Düzenleyen rsulam; 18-04-2011 08:15. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler | 0M42, ::ZaFeR::, ahmet3425, bugra_0101, cess, FaBeRgE, Kadett_gsi, KSE71, o.güngör, RoAdbOy, TanerErbay, tyMu |
|
|
#10 | |
![]()
|
Orjinal piston'un çapı 85mm |
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: FORD CONNET 90ps
|
sonunda değişik bir araba gorebildik ..eksoz için bi değişiklik düşünüyomusunuz..araç ağır hafifletmek için bi çalışma varmı?
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: JJ Saxo évo-II
|
Dostum bende arabama omex 600 takıyorum.
Lakin bir türlü bobinler tetiklemiyor ? __________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
Home ve trigger'ı yani krank sensörü veya eksantrik sensörünü nasıl taktınız? İlk etapta oraları kontrol ediniz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Omex sana start-up map gönderdi mi? adamlara saxo kullandığını belirttin mi? crank sensörü için external trigger wheel aldın mı?
![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Öncelikle hayırlı olsun abi. egsozu değiştirmeyi düşünüyor musun?
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Selim Usta sağolsun bir güzelik yapacak inşallah...
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
hmm. Selim abi yapcaksa tamamdır. İnşallah istediğin gibi olur araba.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Selim Usta - Opel Tech Service benim arabama çok güzel headers ve egzoz sistemi yaptı sizlerle paylaşmak istedim.
Headers 48mm ve egzoz 70mm'lik Egzoz süper oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Toyota Corolla
|
Çok harika oluyor bambaşka bir mondeo olmuş emeğe saygı frenleriniz EBCmi ferodo mu ?
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |