Evet birçok arkadaşımızın beklediği bir konuydu bu. Kit geldi geleli bekliyen bazı dostlarımız var ve artık dyno çıktılarımızı da aldığımıza göre konuyu açmanın vakti gelmiş demektir , tüm dostlarıma sabır ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim
Öncelikle aracım hakkında kısa bir bilgi vereyim. Aracımda precision power gt74 turbo var , günlük kullanımda 20psi veya methanol devreye sokularak 26psi ile yürüyor. Yaptığımız ölçümlerde pompa benzini ile (20psi) 590tekerlek beygiri elde ettik. pompa benzini + methanol ile (26psi) 684hp elde ettik. Bu değerler sıcaklık sensöründen dolayı %4 eksik ölçülmüştür. yani aracım tekerlekte methanol ile 710beygir üretiyor. Tabii bu dyno dynamics ölçümleri olduğundan dynojet ile ölçülen değerleden çok daha az çıkıyor.. Bu konu ile açıklamayı sevgili Mert yapacaktır zaten.. Mert'inde söylediği gibi kalp kıran dyno = dynamics
Açıkçası çıkan beygirden çok 1 haftada montajlanan , neredeyse sıfır problem yaşadığım ve herşeyden önemlisi çok düzgün güç eğrisi ile aracımdan çok memnunumYaklaşık 5000km yol yaptım yağ değişimi dışında hiçbir problem yaşamadım diyebilirim.. Bunu HPFnin ürettiği kitin kalitesi ve Veysel ustanın tecrübesine bağlıyorum.
Araçta yapılan uygulamalar
HPF Stage 3 Turbo Kit
Kitin içeriğini incelemek istiyenler için link;
http://www.horsepowerfreaks.com/part...s/E46_M3/11037
Vac Motorsports Yay , Subap ve Şapka
Oil Pump Upgrade
HPF Traction Control
HPF Stage 2 Feramic Baskı Balata
HPF Underbrace
HPF Carbon Fiber Air Duct
Active Autowerke Fan termiği
Bilstein PSS10 Coilover
Eibach Anti-Roll Kit Sway Bars
Ön ve Arka Kule Gergileri
Stoptech 355x32 4 Piston Front and Rear Brake Kit
Acpt Carbon Drive Shaft
UUC Short Shifter
Carbonetics 1.5 way Carbon LSD
Enkrouz 19x8.5" Ön 19x10" Arka Jantlar
Continental Sport Contact 3 235 35 19 ön ve 275 30 19 Arka Lastikler
Vorsteiner Vented Race Hood (Karbon Kaput)
Vorsteiner Csl Ön Tampon
Vorsteiner Arka defüzör
BMW OEM CSL Bagaj Kapağı
Sparco Evo 3 Koltuklar (Koltuk Isıtma sebebiyle Montajı Yapılmadı)
Takviyeli Arka Salıncak Çatalları
E46 M3 Şasi güçlendirme
Motor yapım ve Montaj işlemleri (Rot-Balans Hariç Herşey) ASKAR BMW Özel Servisi Veysel ve Erkan Usta tarafından yapılmıştır.
Rot-Balans işlemleri için Doğan ve Murat Mermere gösterdikleri özel ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Ürünlerin elime ulaşmasında emeği geçen Bora ve Doğukan'a çok teşekkür ederim.
Ayrıca benimle birlikte bu projenin en çok kahrını çeken kişilerden biri olan Mustafa Aksoy yani bocuQ'e ve tüm desteği ve yardımlarından dolayı Ahmet Öztürk' e de teşekkür ederim.
Well I also need to thank Chris , David , ChrisK and Jimmy for their support
But remember that I had to literrally beg u guys for 2 weeks to get the kit
Yoğun iş temposu içerisinde aracımı ölçmemde yardımcı olan , tüm gününü bana ayıran Sevgili Mert Daştan'a yürekten teşekkür ediyorum. Kendisine yapım aşamasında olan araçlarında başarılar diliyorum..
İşte fotoğraflar ;
![]()