arkadaşlar bir çoğunuz beni internet aracılığıyla olsa da tanıyor,bazılarınız da yüz yüze görüyor. ama şu bi gerçek ki çoook uzun zamandan beri özlemini çektiğim bir projem vardı. crx almak ve turbolamak.
crx aşkım 6-7 sene öncesine dayanıyor. crx ile ilgili biraz araştırma yaptıkça ve resimlerini gördükçe aşkım giderek arttı.hiç bir zaman araba alacağım demedim, crx alacağım dedimve alıp modifiye yapacağım,turbolayacağım dedim.
bir ara 200sx lere ilgi duysam da 2 sene önce crx imi aldığımda anladım ki eğer crx almayıp 200sx alsaydım kendimi büyük aşkıma ihanet etmiş gibi hissedecektim
![]()
neyse hikaye kısmını geçecek olursak,geçtiğimiz sene eylül ayında projenin ilk bölümünü gerçekleştirdik ve crx i turboladık stock motor ile.. bunlar da stock yapım aşamasının resimleri
[/QUOTE]
daha sonra aralık ayında vatan borcumu gerçekleştirmek üzere kısa dönem er olarak erzuruma vatani görevimi yapmaya gittim, niyetim en başından beri asker sonrası olduğum yerde kalmamak,modifiye etmeye devam etmek,motor içine girmekti.
askerden sonra devamı geldimayıs ayında askerden döner dönmez projeye kaldığımız yerden devam ettik,ve motor içi ekipmanlarını sipariş ettik
proje ile ilgili fazla resim yok elimde, esas resimler yine birçoğnuzun tanıdığı e21turbo nickli mustafa abide.
işin başından beri projemi o yürüyütor ve emeği çok büyük
parça listesine bakacak olursak :
kkk 26 turbo
as 950 intercooler
450 cc dsm enjektörler
blitz blow off
blox iron cast manifold
xs power 38 lik ex. wastegate
srp pistonlar
eagle kollar
arp saplamalar
acl ana kol yatak seti
oem modifiyeli yağ pompası
wilwood big brake kit
ngk soğuk bujiler ve buji kablosu
pr4 integra beyin
simota mantar filtre
76lık downpipe ve ara borular
megan racing karbon 76lık son susturmayıcı
aem 3 bar map sensörü
walbro benzin pompası
aem wideband
greddy egt 52 mm
autometer boost saati 52 mm
52 mm yağ basınç ve yağ hararet saatleri (markasını unuttum kusura bakmayın)
competition stage 4 baskı balata seti
hks evc 5 (henüz takmadık)
manuel boost controller
ayrıca projeye başlamadan önce de arabamda olan ekstralar
enkei rs+m 16 inch jantlar
pioneer 6850 teyp
vibe slick a7 anfi
pioneer 307 dvc bass
infinity 16 cm komponent (daha montajını yapamadık)
hedeflediğimiz güç 300 bg civarı,daha fazlası sorun çıkarmaya müsait olduğu için çok fazla yüklenmedik şimdilik bu setup bana yeter ama zaman içerisinde manifoldu olsun turbosu olsun enjektörü intercooleri olsun beyin olsun upgrade edilecek
eminim aklıma gelmeyen parçalar vardır çünkü malesef parçalarla ilgili tam olarak bi liste yapmadım,maliyet de hesaplamadım moralim bozulmasın
parça tedarikçim burak kasım a
0.6 bar stock motora map yapan st.legal cem abiye ( ki hala aynı ayarda araba maşallah sorun yok)
ama hepsinden önce projeyi yürüten ve herşeyle kendi aracıymış gibi ilgilenen , gecenin bi yarısı evine gitmek yerine yeri geldiğinde arabamla ilgilenen mustaf abiye teşekkürü bir borç bilirim..
motor içinin yapım aşamalarıyla ilgili resim ekliycem ama fazla resim yok dediğim gibi mustafada resimler![]()