motoru işletebilmek motorun güçü düşük gösterilmiş :D
Printable View
Haklısın sende seninde sana göre sebeplerin var bu konuda birşey diyemem.
Fakat bu forum şu anda Türkiye' de teknik bilgi açısından çok önemli bir noktada.
googleye nippon yazıp arattığında türkçe sayfaları seninde konun çıkıyor ve insanlar bunlara dayanarak parça alıp araç topluyorlar o yüzden özellikle projects var kısmında duyum bilgiler bilgi kirliği yaratıyor bence. Keşke 1990 larda yaşasakta bir filtrenin 15 hp verdiğini görebilsek ;)
samedim inşallah istediğin gibi olur
Kendimizi gelistiriyoruz bu sekilde ogrene ogrene iste. Keske duyumlarla degilde, her zaman bizzat kendim deneyerek, test ederek; deneme yanilma yontemi ile sonuclara varsak ama bunun icin zaman lazim, sabir lazim. Bunlarda bende olmayan seyler. Ama aldigim duyumlar sehir efsaneleri degil, bildigin araclarinda denenmis ve olumsuz sonuc almis insanlardan aldigim yorumlar.
Tabikide ben buraya gelmeden ne biliyordum, simdi ogrenme noktasinda nerelerdeyim. Forumun masallahi var, butun ust duzey bilgililer burada. Konumun ilk iletisindede tesekkurler kisminda belirttim. Dedigin gibi dogru, insanlar arama motorlarinda aratip bilgi nereden cikarsa onlarda ordalar. O yuzden bu isin farkindayim.
Artik bir filtrenin 90'lardaki gibi 15 hp vermediginin farkindaysak, demekki gelisiyoruz demektir; ama bu bir sehir efsanesiydi. :)
Bugun tekrar gittim araca baktim, arac les gibi olmus. Yaptigim butun detailingler bosa gitmis o derece yani. Ben simdi ne yapicam ne edicem bilmiyorum. Bir yandan vtec sevinci, bir yandan detailing'in uzuntusu icerisindeyim. Hayirlisiyla birkac yerden parca bekliyoruz, elimize ulastiginda bugun yarin cikaricaz.
Aksi siparis ettim, mars motorunuda yarin Stlegal'den aliyorum insallah.
Emmenin uzerindeki sensorlerden birisi tamamlandi, benzin rayinin somunuda tamam, isi sensorlerininde montaji yapildi.
Aks, sanziman kulagi ve mars motoru monte edilecekler arasinda. Buji kapagimiz hala yok.
Buji kapagi hic bulmadiniz
Mars motorunuda aldim Cem abiden, sagolsun. Hayirlisiyla aracin yurumesi icin eksigimiz kalmadi, bakalim yarin neler olacak.
Aksilikler yine bitmedi, insallah muayeneye giderken sknti olmaz cunku son tarih 29 Eylul, umarim o tarihe sorunsuz muayenemiz yapilmis olur.
Ankara'dan siparis ettigimiz sabit aks uymadi, yanlis gonderilmis. Geri kargoladim, baska bir tane gonderecekler bugun.
Olur öyle ufak talihsizlikler sıkma canını Samet, finishe az kalmış, biraz daha dayan. Bir de bana sor ben 3 aydır neler çekiyorum. :D
Cikmaci Irfan'dan aldigimiz sabit aks gelmis, fakat radar kapali oldugundan kontrolunu yapamadi. Insallah yarin kontrol ettiklerinde uyarda bu hafta muayeneye yetistiririz araci.
Irfan abiden gelen 2. aksta olmadi, geri gonderdik. Hikmet Gonul abimizdeki aks geldi, sagolsun yardimci oldu fiyattada. Takildi araca, akslarla ilgili problem kalmadi.
Aksama surpriz bir ilk mars videosu koyabilirim, simdi radara gidiyorum. :)
Ilk mars yapildi, video yakinda koyarim, fakat eksikliklerimiz var. Sarj dinamosunun kablosu ve IAT sensorunun kablosu uzatilacak, direksiyon hidrolik borusunun ayaklari uymuyor. Bugunde araci servisten alamadim bekliyorum hayirlisiyla bitecek bu is, buyrun guncel fotograflar.
http://imageshack.us/a/img59/458/img4446k.jpg
http://imageshack.us/a/img542/4839/img4439r.jpg
http://imageshack.us/a/img585/2220/img4436t.jpg
http://imageshack.us/a/img24/6299/img4435l.jpg
hey maşallah hadi hayırlı olsun samet..
samet motoru temızlet guzelce
haydi hayırlısı olsun ,
çoğu bitti , azı kaldı :)
kaput açık şekilde , çok tehlikeli duruyor :)
maşallah
Ercan abi cok tesekkur ederim hayirlisiyla kalkiyoruz bu isin altindan bakalim :)
Kanka kaput alti motor sokukken komple yikandi zaten, motorda toplanirken temizligi iyi bir yapildi ama kulbutor kapagini simdi idareten bu kadar boyamislar, rodajdan sonra subap ayarina geldigimde kulbutor kapagini sokup bizzat kendim zimparalayip boyaticam.
Sagolasin kardesim tesekkur ederim, bende ilk kez bu sekilde gordugum halde nedense pek sasirmadim cunku bu 2 aylik zaman zarfi bana 10 yil gibi geldi, sanki bu motor arabayi aldigimdan beri uzerindeymis gibi geliyor bana :)
Ancak bu ruyadan uyanip, araci aldigimda, soyle bir karsisina gecip uzuna bir baktigimda anlicam vtec oldugunu yada vtec actigimda :)
bu yakışıklıya gereken muamele yapılmış bence maşallah kazasız belasız inş.
geçmiş olsun kanka gecelere akarsın artık sende :)
Güzel olmuş, temiz çalışılmış... EG hoş bir tasarım ben EK ye göre çok daha karakterli buluyorum EG nin gerek dış gerekse iç tasarımını.
Böyle yarım bırakılmamış topicler keyifli oluyor... Biliyorsun ki vatandaş gelecek anlatacak, foto koyacak vs.
Hoş...
2 sorum var...
1- İster istemez yüksek duran b16 motor kaputa mani olmuyor mu? Yandan çekimde baya yüksek duruyordu?
b16 120HP değilde olduğu gibi 160HP yazılsaydı ruhsata işlenemez miydi? Zorluk mu çıkardı?
Güle güle kullan.
Samet hadi hayırlısı olsun kardeşim inşallah herşey istediğin gibi olur :) Yaptığın masrafa değicek emin ol :)
Hayirli ugurlu olsun cok ugrastın takip ediyorum sürekli Allah utandırmasın
Çok güzel olmuş hayırlısı ile caddelere çıkmasını dilerim.
Konuya geç dahil oldum ama çok sevindim görünce.
Tebrikler.
Samet hayırlı olsun, en iyisini yapmışsın. Çoğu gitmiş, azı kalmış.
Vti jantlarını da koydun mu nokta olur bu.:)
Yazilanlara cevap verecegim arkadaslar ama ondan once guncel bilgiler yazayim dedim.
Sarj dinamosu ve IAT sensoru problemi cozuldu.
1- Sasenin altina baglanan sanziman ayaginin braketi uymuyor, buyuk bi ihtimal takilmayacak bir sure. Sanzimanin uzerinde saseye baglanan makara kulak problemsiz uydu.
2 - Hidrolik direksiyon pompasina baglanan celik hortumu si'ninkini Tornaci uyduramadi, hidrolik direksiyon calismiyor. Vtec hortumu bulsak pompaya baglantisi kesin uyuyor diyor ama bu sefer direksiyon kutusu tarafi uyum saglayacak mi diye supheleniyor usta.
Vtec borusu bulun kutuya kadar olani takin kutuya oluyor.
Cok tesekkurler dogan sagolasin...
Insallah kanka oncedende gizli gizli takiliyordum ben :D
Cok tesekkur ederim, elimden geldigince konuyu nasil actiysam o sekilde gunluk haberleride vermeyi aksatmamaya calisiyorum, elimden geldigincede fazla fotograf cekip motorun icini disini gostermek ve boyle bir parca parca toplamak isteyen arkadaslara ornek olsun istedim.
1- Aslinda son fotograflarda eski fotograflara nazaran b16'yi yadirgamadim, eski fotograflardaki gibi yuksek durmuyor artik, neden bilmiyorum ama tabikide d16a9'dan yukseklik farki var, kaput normal bir sekilde kapaniyor eskisi gibi.
Ya kapanmasaydi diye dusunursek, crx kaputundaki cikinti gibi birsey yapardim herhalde :)
2- %30 guc artisi fazla olan motorda isleniyor fakat islerin %100 sorunsuz olmasi acisindan motoru eski motorla birebir ayni gostermek en iyisi.
Insallah civil civil bir renk sececegiz hep birlikte, sizin yardiminizla :)
Insallah deger Gokhan abi, tek istegim saglikli vtec acmak :)
Baskasi olsaydi kesinlikle ugrasmazdi bu aracla, ben ya kafayi yedim yada asigim bu sedana :)
Hic sorun degil, destegin her sekilde yeter abicim sagolasin..
Vti jantlarinin piyasasi almis basini gidiyor, insallah koyabilirim aklimda var kardesim vti jant koymak..
Abi sanirim uydurmuslar, yarin Seref usta ile goruscem bakalim.
bıraz bınersın boyle sonra cozersın yavas yavas yuklersın guzel oluyor guzel maşallah maşallah
hayırlı olsun,bıtmıs sonunda,masallah..
Maaşallah kardeşim Allah tabanını düz bastırsın.. güzel günlerde güle güle sorunsuz problemsiz sürüşler diliyorum.
samet bu hafta bıter inş.ta hafta sonu gorme şansımız olur :)
Aracin beyni vtec olmamasina ragmen bugun muayene goturdum, sorunsuz gecti; hicte sandigim kadar zor olmadi, dedikleri kadar varmis.
Fakat trafik tescil islemlerinden gecikme dolayisi ile 72 TL ceza yedim. Son gun yarindi, fakat sondan bir onceki gunde son gun sayiliyormus. Bu konudada sizleri bilgilendirmek istedim.
Sametinde belirttiği gibi araçta sona geldik arkadaşlar bende bugün p28 beynimizi cipledim kismetse pazartesi salı takip rodajimiza devam edicez ve roda sonunda gelsin rollingler :-)
samet kardeşim baştan sona okudum konunu maşallah allahın izniyle kavuşuyorsun istediğine allahım kaza bela göstermesin
Verilen Emeklere Deger Bir iş çıkarmıssınız Ağız tadıyla binin.'MASALLAH'