http://videos.streetfire.net/video/S...8-9baf007b1090
http://videos.streetfire.net/video/S...8-9baf007b1090
Gündüz gözüyle ilk denemelerim. Araç şu anda atmosferik. Ortadan motorlu. Tam kilitli difransiyel (Diferansiyel yok demek daha doğru olur bence ;) ) Virajlar yüksek hızlar haricinde sorun olmuyor. İlk izlenimlerimde önden kayma gerçekleşmiyor ama arka taraf virajlarda biraz gazla da yanına geleyim türünden bir arayış içinde. Arka amortismörlerin tamamen custom. Orjinaller üzerinde baya bir değişiklik yapmak zorunda kaldım. Arka poryalarım farklı olduğundan amortisör boyunu 12 cm kesmek zorunda kaldım fakat yanlış hesap yapmışım en az bi 10 cm daha kısaltmak lazım. Aracın arka kısmı tamamen amortisör üstüne oturuk yani yaylanma sıfır bu yüzden çok darbeli bir sürüş söz konusu. Düz yolda da bi o kadar süper gidişi var :D Ama bozuk yolda bobrek taşına iyi gelir :)
Güzel bir turbo arayışı içindeyim şu anda.
Elimde eaton m62 sc de mevcut fakat rulmanlarını değiştirirmek isterken merkezlemesini kaçırdım. Eğer yeniden merkezleyebilirsem kesinlikle 1 bar sc + turbo kombinasyonu ile twincharge uygulamasına gircem. Okulu bitirme çalışmam da aşırı besleme hakkında detaylı bir çalışma olduğundan dolayı dönem sonuna kadar bu proje sarkabilir fakat ufak hacimden max kapasitede güç almaya çalışacağım.
Forged internallar, spectre ems-pro, 4x450cc yada 8x270cc low imp. enjektör kombinasyonu , walbro 255lph pompa vs...vs altyapı sağlam anlıyacağınız basabildiğim kadar basçam. Şu anda en zayıf halkam blokta o-ring olmadığı için yüksek basınçta conta yakma ihtimalimin olması. Oda son 1 buçuk senedir başıma gelmedi :) Araba uzun zamandır yatıyormuş demekki :P
KKK K03 turbo ile 1,4 bar basabiliyordum yeni kombinasyonla artık nerelere kadar çıkarım bilmiyorum. Sıkıştırmam 7,4:1 idi en son ama son taktığım conta da baya bi kalındı o yüzden daha da düşmüş olabilir. 4 barlık map sensörüm war. 2.5-3 bar deneyebilirmiyim acaba :P 3 bar rakamı 400hp leri gösterebilir bu küçük hacimde;) Tabi teorik olarak :D Bu aracı normal bir araç olarak görmeyin tamami ile proje arabası aklıma o an ne gelirse üstünde denemeye hazırım :D
M62 Sc ile tek başına tam doğru rakamı hatırlamıyorum fakat stock pulleyler ile 16 ile 20psi arası basabiliyordum.
Güzel bir makine bulabilirsem detaylı resimlerin gelmesi yakındır