Maşallah baştan sona okudum ellerinize kollarınıza sağlık..
Printable View
Maşallah baştan sona okudum ellerinize kollarınıza sağlık..
OEM kalitesini anlarım fiyatıda uygundur onada tamam ama OEM pistonların döküm üretim tekniği yerine forged malzemeden yapılma piston ile neden uzun ömür alınamıyor tam anlayamadım aslında. Peugeot için söylüyorum forged ile oem pistonun segman boşluk payları aynı.
Illaki Oem malzeme daha uyumludur, aftermarket bir urune gore ama bosluk az olursa daha uzun vadeli olur kisminda katilmiyorum.
Gomlek-piston boslugu ne kadar cok olursa motor daha zor kirilir, yane bosluk ne kadar azsa risk her zaman daha fazladir. (Yanlisim warsa duzeltilsin)
Bosluk fazla oldu mu sıkıntı. Karıstırdınız bence sız.
Kullanılan forged pistonun malzeme kodu ile alakalı bir durum. Genelde honda için üretilen pistonların büyük çoğunluğu piyasada 2618 malzeme(düşük silikon oranı) bu pistonların genelde piston-gömlek boşlukları 0.075-0.10mm arası değişmekte.
4032 alaşım forged piston ise (yüksek silikon oranı) bu pistonların gömlek ile arasındaki boşluk 0.045-0.065mm arasındadır.
Muhtemel pug için üretilen pistonlar 4032 malzemedir.
Daha az genleştiği için, etek vuruntu problemi yaşanmaz, aşınma daha az olur, daha uzun ömürlüdür genelde.
Fakat turbo araçlarda yüksek basınç, atmosferik araçlarda yüksek sıkıştırma oranı istendiği zaman (max hp doğru gidildiğinde) 4032 malzeme (yüksek silikon alaşımdan ötürü daha sert-kırılgan bir yapıya sahiptr) tercih edilmez.
Bu tarz yüksek sıkıştırma, yüksek basınç planlanan araçlarda 2618 malzeme forged piston kullanılmaktadır.
Bilal detaylı yazın için çok teşekkür ederim. Peki bahsettiğin 2618 malzeme forged'lerde segman boşlukları ne oranda ?
Kanka kazasiz belasiz :) kesene bereket.Masallah
Bursa'nin hizli typri.sana yaza turne yakisir sehir sehir :)
kafamdaki proje tam güle güle sorunsuz kullanın inşallah jdm cams la 260 hplere kadar alınabiliyor diye duydum ben ama toda çok fark ettimi
Atmosferik araçlarda,
High-Perf. Street-Strip
Top Ring
Bore x .0045"
2nd Ring
Bore x .0050"
Aşırı beslemeli araçlarda,
Street Moderate Turbo/Nitrous
Top Ring
Bore x .0050"
2nd Ring
Bore x .0055"
JE tavsiye edilen katalog verisi bu şekilde, fakat kullanılan yakıt ve kullanım şekillerine göre, piston ring end gap ler farklı ölçülerde ayarlanabilir.
benım bır sorum olacak konuyla alakalı :
piston çalışma esnasında kaç derece sıcaklıkta olur ( yanma odasındakı anlık patlama ısısından bahsetmıyorum) sürekli bulunduğu sıcaklık nedir ?
klabır araba sende kazasız belasız kullanman dileğiyle. sesi hala kulaklarımda sanki :)
maşallah kardeşim en sevdiğim videosu
RR typer 1.2.3.sound - YouTube
Allah kaza bela vermesın Gökhanım Masallah ok gibi :)
Sagolasin kanka allalh razi olsun :-)
Selam arac dynoya ciktimi ?
maşallah...