Şunu düşünmek gerekiyor önce. Aracının çamurluğunun arkasındaki monokok gövdenin esnemesini azaltmak istiyorsun. İyi güzel bir düşünce.
Bu ters L şeklinde parçanın bir ucu hemen kapı menteşesinin arkasına diğer ucuda amortisör kulesininde bir parçası olduğu üst şase koluna bağlanıyor. Bir otomobil üreticisi burayı ne kadar esnek yapabilir ki ? Bu fender brace'lerin espirisi şudur. Aracını toprak ralli etapları gibi ciddi kırıcı bir parkurda hoplaya zıplaya amacın tamamen yarış kazanmak şeklide arac kırarcasına gazlarsan o zıplamalarda sert süspansiyon amortisör kulesine baskı ile vede şase kolunu yukarı açmaya çalışabilir/teşebbüs edebilir veya esneme yapabilir. Emin ol esneme yapmasından ziyade kapanmayı engeller.
Şimdi aracın üzerinde her ne kadar sen sert poliüretan olanları ile değiştirmiş olsanda sonuçta hala esnek burçlar mevcut. Ve diğer esneme yapan kısım lastik yanakların. Ayrıca aracın kilosunu tartan ve süspansiyon tansiyonunun en büyük kısmını omuzlayan yay/coilover yayı var iken o kadar esneyen parçadan sonra senin çamurluğun arkasında şase kolunun esnediğini düşünmen ve bu esnemeyi dayanak noktası sadece kapı menteşesinin arkasından 3-4 tane vida ile destek alacak bir parçaya bel bağlaman plasebo etkisi dışında bir etki yaratmaz. Eğer aracına bir roll cage uygulaması yapıp roll cage i amortisör kulelerine destek olarak bağlatıp ayrıca amortisör kulesinden alt travers yada travers bağlantı noktasına destek atsaydın o zaman iliklerine kadar hissedeceğin bir rijitlik elde ederdin.
Tabi bu benim görüşüm. Umuyorum ki sen benim saçmalamalarımdan çok daha fazla faydasını görürsün inşallah.