Bu araç Fener de duran olabilir mi ?
Projenizde harika ilerliyor elinize sağlık.
Şu fotoğrafa bakıyorum bakıyorum bakıyorum, flow düşermi düşmezmi emin olamadım. Hadi hayırlısı bakalım
![]()
Flow bir miktar elbette düşecek, eğer petek kullansaydım dahada fazla düşecekti k, LHT performansın uygulamalarında benim kullandığım gibi 7 adet 1cm çapında boru yerine 2 adet 4cm çapında boru kullanmışlarkısaca onların uygulamasındaki flow a göre benimki bir miktar daha fazla olacaktır, ama dediğim gibi arge si olmayan bir proje benimki bakalım deneyip göreceğiz ne kazanç sağlayacak veya tamamen boşa emek ve zamanmı kaybetmişim?
![]()
Abi konuyu başından beri takip ediyorum öncelikle projenin yapım aşamasında seninde bulunman , custom ürünler ortaya çıkarman ve ülkemizde de bu tür şeylerin yapılabileceğini görmek çok güzel eskiden sadece discovery channel'da izlediğim şeyleri artık john , michael vs değil bizler kendi yaşadığımız yerlerde yapıyoruz
ben soruma geleyim abi +250 whp almayı planlıyordun bunun üzerine çıktın mı bu charger modifiyesinden sonra birde hp olarak hesapasak kaç olurdu yani aracın aktarma organlarından dolayı kayıp ne kadar olacak ?
öncelikle projemi abartılı bir biçimde tasvir edip beğendiğin ve takip ettiğin için teşekkür ederim.
jr sc nin kendi teorik hesaplama tablosuna göre benim kullandığım pulleyler ve 11.2 sıkıştırmada yere vereceği güç 247whp maksimumu da 262whp bu durumda kranktan okunan güç 318bhp maksimumuda 340bhp kısaca minumum kayıp 71bhp.
Projeyi duymuştum ama bu kadar düzgün basarılı olacagını düşünmemiştim. Sayfaları tek tek okudum ve verdiğiniz değer emek helal olsun'u hakediyor.
Tebrikler gerçekten.
☻/
/▌
/ \
MUSTAFA GENÇ 542 293 89 07
242 220 00 07
https://www.facebook.com/pages/MSG-p...0936457?ref=hl
İnsanın cahil olduğunu bilmesi bilgiye atılmış ilk adımdır
Arabanın aktarma organlarındaki kaybı bizim doblonun motoruna denk
SC modifikasyonunun sonuçlarını bende çok merak ediyorum. SC'yi keserken kullandığınız dremelin uçları internette satılıyor fakat takıldığı yer dahilmi yazmamışlar, diskin takıldığı zımbırtıyı alıp şarjlı matkapla kullanılabilirmi acaba?
Arkadaşlar bir fikir , bilgiye ihtiyacım var.
İntercooler ın suyunu waterchiller ile soğutmayı düşünüyorum
klasik radyatör ile değil. yani su sebillerindeki soğuk su mantığıyla!
12v kuk bir komprasör ile 3-4lt lik bir haznede evapatör yardımı ile suyu - derecelerde
soğutup devridaim yaptırmak niyetindeyim.
Bu bana çok mantıklı geliyor ancak çektiği akım 2,2-4amp sürekli, acaba aracın sağlıklı çalışmasına
voltaj düşmesine yada diğer bir değişle performans kazanıcam derken kayba sebebiyet verirmi?
Bu yazdıklarımı laf olsun diye ortaya atmadım
konu hakkında bilen arkadaşlarla ciddi bir beyin fırtınasına ihtiyacım var...
Görüşlerinizi mutlaka bekliyorum.
Sebilin mantığını, tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum ama Peltier modülleride kullanılabilir alternatif olarak. Ama kaç tane kullanılması gerekir, kaç wattlıklardan lazım olur, ne kadar güç çeker, ne kadar soğutma sağlar bilemiyorum. Ayrıca ısınan taraflarınıda soğutmak gerekecek ki bunada bir çözüm bulmak lazım, artık soğutulan suyun bir kısmını peltier'leri soğutmadamı kullanırsınız yoksa bir tanesini sadece peltierleri soğutmayamı kullanırsınız bilemiyorum![]()
Peltier olmaz! Dediğin gibi ısınan tarafı soğutmak ekstra güç gerektirir.
Ağırlık sorun değil ancak ekstra akü çözüm olurmu acep? sürekli 2-3amp çekilmesi sıkıntı yaratırmı ki?
Su sebili mantığı şu şekilde işler, klimadaki evapatör bu sistemde su depeosunun içinde yeralır ve suyu soğutur, bu kadar basit![]()
Böyle bir sistem bana daha mantıklı geliyor. İhtiyaç olduğu zaman intercooler'ın üzerine nitrojen püskürtülerek soğutuluyor.
Burada fiyatı 400 dolar gibi görünüyor ama DIY projelerinde oldukça başarılı olduğunuz görülüyor. Kendiniz yaparsanız çok daha uygun bir rakama mal edebilirisiniz diye düşünüyorum.
Hatta bir de termostat konularak belki belirli sıcaklıklarda püskürtülmesi sağlanabilir.
parça listesi muhteşem abi
uzun bi süre beklemişsiniz ama karşılığını fazlasıyla alıcaksınız gibime geliyor
inşallah herşey gönlünüzce olur,takipteyim
bu arada ben şimdiden maşallah ve hayırlı olsun diyeyim![]()
abi kaç ohm akım ile dolaşacağına bağlı olarak değişir motordan ne kadar güç çalacağı, akım ne kadar düşük ohmajda olursa o kadar az güç çalar W=ir2 formülüne göre (basit fizik-matematik)
soğuk suyu çevirmeyi planlıyorsun anladığım kadarıyla sistem içerisinde ancak buharlaşanı da hesaba katmak gerekecek, miktar sabit kalmaz çünkü anlık -5 / -10 dereceden minimum (iat) 40-50 derecelere çıkacak olan ısı aralığında abibence bu bahsettiğim o bölgede olacak yaklaşık sıcaklığa ve senin minimum olarak hapsetmek istediğin sıcaklıktaki faz hali sabit olan (mesela o ısı aralığında sürekli gaz veya sürekli sıvı kalan) maddeyi sürkilasyon yaptırman daha verimli olur diye düşünüyorum.
evaparatör ile sıvı halden gaz hale çevrilmiyor mu madde bu arada? yoksa düşündüğün işleme uygun mu, gece gece bu kadar çalıştı kafam ancak kusura bakma![]()
bunlar hiç akıllı işi değil![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)