jant rengi ölüm sebebi.o renge beyaz jant çok baist kalır bencede
Printable View
jant rengi ölüm sebebi.o renge beyaz jant çok baist kalır bencede
Ne renk yapayım jantları? kafamı karıştırdınız ya :D
abi projende basarilar dilerim kesene bereket. benim gibi youtube acamayan insanlar icin 1 tane fotosunu koyarmisin musait aninda merak ettim baya :)
cok aciklayici oldu abi :D kolay gelsin sana tekrardan :)
jant rengini beğenmeyen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum, değerlendireceğim jant rengi için çok az zamanım var ))
Gördüğüm en sağlam proje konusu anlatımınız ve projenin kalitesi tartışılmaz kolay gelsin :)
Abi bu çok hoş hem senin araç da s2000'e benziyor onda güzel durduğu gibi bunda da durur bence
http://www.canibeat.com/wp-content/u..._CIB_Cover.jpg
Kesinlikle beyaz olmamalı o projeye yazık olur ton olarak koyu tonlarda kahverengi gun metal vs. olabilir ama koyu olacak onlarda açık renk takılacaksa illa metalik sarı belki uyabilr oda jant deseni şekli ile alakalı bir durum.
Uçuk kaçık veya opak olan her renk bitirir o arabadaki emeği.
Örnek olarak Türkiyede bulunabilecek bi jant sadece araçla renk bütünlüğü acısından paylaşıyorum
http://image.hondatuningmagazine.com...Brear_view.jpg
Sizin kafanızdaki jant modeli nedir?
valla kafamda değil, hazırda daha 500km bile kullanmadığım 15" beyaz Lenso s2 superlight ve 205 50 15 bridgestone R002 lastiklerim var, durum buyken arap yağı bol bulmuş moduna giremem elimdekileri kullanmak durumundayım. :(
Arkadaşlar aşağıda yazdıklarımı lütfen zaman ayırarak ve dikkatlice okuyun, belki bir küpe olur kulağınıza :)
Bu arada projede bir kaç aksilik yaşadım ve inanın çok sinir bozucuydu:mad:
Önce 81,5mm 9.8 sıkıştırma pistonların yeterli olmadığına karar verdim, ve CP 81,5mm
11.2 superlight piston siparişi verdim, 5 gün bu yüzden gecikme yaşadık.
Blok rektefiyeye gitti, rektefiye bitti, sıra geldi yeni bileşenlerin montajına, Ahaa birde baktık ki, ana kol yataklarını almamışım, sen herşeyi al bunu atla işin kötüsüde o ana kadar hiç bir sorumlu kişide beni uyandırmadı!
Neyse bir ilave 7 günde anakol yatak bekledim, gelir gelmez kargo, kaptığım gibi rektefiyecide aldım soluğu, dedim :"hadi takalım" :)
E adam beni beklemiyor dolu, sırada ki işleri almış işleme, 2 ilave günde oradan eklendi :ofk:
Büyük gün geldi çattı, anakol yatakları monte edildi, krank takıldı, sıra geldi GoldenEagle Main Gridle montajına, ..... Ulen bu ne? Arp saplamaların 6 tanesi kısa ya!!
Ya arkadaş ben reklam ajansı sahibiyim, üniversitede grafik okudum, konumda uzmanım, herzamanda başka konusunda uzman bildiğim insanlara saygı duyarım, bilmişlik taslamam susar dinlerim, bu projede de bu şekilde davrandım sustum fikir ve öneri aldım! Yani bu main gridle nin takılacağını taaa baştan beri motorumu toplayacak usta biliyor, rektefiyeci biliyor da, standart b16 saplamanın uymayacağını benimmi bilmem gerekiyor?:ofk:
Ya sabır dedim, verdim b18c ARP saplamalarının siparişini, 5 günde üzerine ilave et,
Ne etti??
B18c ARP saplamalar geldi, geçtimi aradan toplam 19-20 gün!!
Dedim hemen montaja geçelim, Mustafa. Cillop gibi oturttu, Main gridle da harika oldu yerine sanki oem.. Mustafa kontrol etti kranka baktı, dedi " bu sıkışık serhat! bunu çevirdinmi en az 1.5 tur atması lazım" haydaaa, "eee" dedim " ne yapacaz?"
"Ya " dedi, "bunu rektefiyecinin kontrol etmesi lazım" " verilen boşluk yeterlimi acaba?"Dedim, "kalın yağ kullandı, kaydırıcımıdır nedir" gerçektende ilk hareketi vermek oldukça güç, ama bir kere döndürünce diğer sefer rahatlıyor! İlk marş esnasında yağlama olana kadar sürtünmeyi düşürmek adına kalın kaydırıcı kullandığını söylemişti Gökhan aynen aktardım Mustafa'ya, ikna olmadı bende ısrarcı olmadım açıkçası!
Aldık bloğu pistonu kolu karnkı kalktık gittik tekrar rektefiyeci Gökhan'ın mekana :)
Gökhan daha önce bana anlattıklarını anlattı Mustafa ya , bu sefer ikna oldu mustafa :) Açız, dedim "mustafa gel birşeyler atıştıralım zaten Gökhan'ında yemeği gelmiş, rahat rahat yesin oda"
Yedik yarım saat kadar sonra döndük Rektefiyeci Gökhanın mekanına, heh baktım gökhan takmış kolları pistonları sekmanları bağlamış kranka, bir nebze rhataladım dedim "nihayet" :p
Rahat yok abicim bana, huzur yok! bu proje yıprattı beni, içimi sömürdü yakasım geldi gemileri, illallah dedirtti bana...:eek:
Gökhan : - Olmadı abi bu..
Serhat : - Ne olmadı Gökhan? takmışsın ya????
Mustafa :????
Serhat : Ne oldu Gökhan anlatsana...
Gökhan : Uzun abi bu kollar!
Serhat : Ne kolu lan? uzun olan ne? nasıl yani amk???
Gökhan : Abi bak bu şekilde çevirince pistonlar 3mm gömlekten dışarı taşıyor..
Serhat : Mustafa bu normalmi? bu şekilmi oluyor bu ne amk?
Mustafa : Yok abi, kol mu uzun acep?
Diyalog yuakarıda ki gibi başlar ve tarafımdan adeta bir kasırgaya dönerek devam eder.....
Dedim : " bunun kutusunda ( Brain Clower kollar ) b16 yazıyor nasıl olmuyor, standart stroke diyor ???"
Sinirden, hayal kırıklığı yaşamaktan artık gözlerim de seçemez olmuş!
Mustafa ayılttı beni,"Abi kutuda b18 yazıyor" diyerek...:icon13:
Al bir kaya nerene dayarsan daya, bu ata sözü ne kadarda güzel anlatıyor, o an içinde bulunduğum çıkmazı..
5 günde b16a eagle kolları temin etmekle geçti süre..
Nihayet geçtiğimiz Cuma mübarek günde geldi kollar...
2-3 günde öyle geçti, Mustafa uygun değil, yoğun felan fışmekan...
Bakalım eğer hayırlısıysa ve helalse yarın toplamaya başlıyacağız motoru:Deli:
Abi projeni konuyu açtığından beri ilgiyle takip ediyorum. Bu tür aksaklık can sıkıcı, heves kırıcı ama yine de bu kadar zahmetten sonra bunların da üstünden geliceğinden şüphem yok. Aksaklıkları bir anca önce atlatman dileğiyle, kolay gelsin. :)
abi çok sıkıntı olmuş son aksilikler inşallah hallolur, bizlere demesi kolay sonuçta ama sabırlı ol geç olsun güç olmasın ;)
abi baştan sona takip ettim hep projeye diyecek bişeyim yok maşallah bizim düşünemediğimizi sen bide yapıyorsun gerçekten ellerine sağlık jant konusuna gelirsek ne takarsan tak mutlaka modası geçecek yada senin gözün sıkılacaktır. sana tavsiyem 16" könig candy jant tak göbekleri aracın rengine boyat kenarlar parlak kalsın arkalara çok hafif (verim odaklı) negatif kamber, sonra geç karşısına yak sigaranı izle. bu rennkte te37 koysan aracı basitleştirir. ama kenarları parlak tencere tipi jantlar hem aracın yaşına hemde duruşuna çok daha uygun olur bbs de olabilir ama artık şahininden brodwayine (derdim kimseyi küçüksemek değil kötü yapılmış araçlardan bahsediyorum) takılmayan araç kalmadı ama oda zirve olur :)
bronz mugen mf8 veya mugen mf10 takmayı düşün derim