evet ama bazen sadece teoride kalıyor araç üzerindeki veriler birbirini tutmuyor verdiğin bilgiler için teşekkürler.. bu arada backpressure sorunu yaşadık biz bu turboda .63 a/r den .85 a/r e geçtik huzur bulduk :))
Printable View
abi maşallahı var umarım istediğiniz süreler çıkarır.pazar draglardasınız umarım
hayırlısı olsun çok uğraşızmışsın belli az buz emek değil ama bu şahin kasasında niye ısrar ediliyor anlamış değilim rotary şahindede çok ısrar edildi amacım bağcıyı dövmek değil fikrimi söylüyorum amaç yapmak değil belli sürede yapmak istiyorsunuz umarım istediğiniz süreleri yakalarsınız ilk yarışta illaki aksaklıklar çıkar bu yarıştan iyi bir tecrübe alınıp diğer yarışta iyileştirisiniz..
turbo ne olursa olsun aynı şartlarda aynı devirde aynı basınçta güç aynı olur söylenen ancak 2871 ile 3076 nın üfleme haritası aynı değil doğal olarak 1.5 barı bastıkları devirlerde aynı değil ayrıca misal olarak 2871 4000d/d 1.5 basıyorsa ve sonrasında kesiciye doğru 1e düşüyorsa 3076da durum böyle değil hem daha yüksek devirde belkide 4500d/d 1.5 basıcak hemde kesiciye doğru belki 1.2-1.3 ile gidecek. ee böyle olunca doğal olarak 3076 daha fazla güç verir
arkadaşın dediği gibi ön kaputtan egzozu çıkan başka şahin yok bu sene olursa bilmiyorum rengi beyaz ..
wankel şahinle şimdi bu şahini kıyas etmek çok yanlış wankel swap motor bu şahin kendi orjinal motoru modifiye edilip en üst düzeylere çıkarabilmek artık honda , bmw , peugeot grubunda profosyonel yapılmış onlarca araba var ama ben üstten egzantrikli 8v motor bu şekilde toplanmış türkiye'de hiç görmedim.. dünyada yüzlercesi var.. yani kısaca değişiklik her zaman iyidir. benim görüşüm emek verilip yapıldıktan sonra hiç bir aracın motoru ve hacmi önemli değildir her araç güzel süreler çıkartabilir , güç ve yürüyen aksam kombinasyonu uyumlu olsun yeterki..
Insallah ben yanilirim sizde sureyi cikartirsiniz.
gucu ureten turbo degil motordur, limitasyon turboda degil kapakta, motora giren, kapaktan gecen havadadir. mevzu basinc degil, akistir.
eger iceri alabilecek bir kapagin varsa tabiki ayni basincta, ayni devirde daha buyuk turbo ile daha cok yuksek guc alabilirsin.
misal vf35, wrx kapakta 5000 devirde 1.2 barda 250 hp guc uretiyorsa, ayni devir ayni basincta sti kapakta 280, spec c kapakta 300 uretecektir.
veya
spec c kapakta vf35 5000 devirde 1.2 barda 300hp uretecekse, 18 g ayni basincta ayni devirde 340 hp uretecektir.
Biraz kavramsal olacak ama basinc akisi olusturmaz akis basinci olusturur lafi tam bu noktada yerini buluyor..
Olaya birde tersten bakalim: ayni kapaklara ayni supercharger uygulamasi oldugunu dusunelim, supercharge da debi devirle sabit oldugundan iceri giren hava hepsindr ayni guclerde birbirine cok yakin olcak ama wrx kapaktaki olusan basinc sti ce spec c kapaga gore daha yuksek olacak, en dusuk basinc da spec c kapakta olusacak. Cunku hava en rahat spec c kapagin portlarindan gecebilecek