Araç : Opel Manta B
Model: 1976
Motor: 19S (şimdilik/ M52/B28 swap için bekliyor )
Aracın modifikasyonları esnasında gereksinimlerimden dolayı mig/mag gazlatı kaynak, tig kaynak , boru kıvırma, aluminyum kaynağı , kapsamlı oto elektrik tesisatı plan projesi ve uygulaması, polyester tampon modeli ve kalıbı yapımı ve tampon üretimi, alt takım iyileştirme için gerekli ekipmanların CAD çizimlerinin yapılıp imalatı , Havalı süspaniyon sistem tasarımı ve denemeleri , fren merkezi tamir takımı ile tamir edilmesi ve komple sıfırdan fren hortumlarının döşenip havasının alınarak faal duruma getirilmesi, egzost manifoltu (header) tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalar , megasquirt montajı için gerekli temel bilgiler gibi birkaç konuda araştırmalar, pratikler ve araç üzerinde uygulamalar yaptım.
Daha fazla detaya girmeden son 3 yıllık serüvenin fotoğraflarrını sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım uğraşlarım bişeye benzer ve araba bir ucubeye dönmez
SAYGILARIMLA;
grii (Harun)
Projeye başlarken işte arabam bu durumdaydı
daha sonrasın bakın başına neler geldi
Ön tamponu yaptım taktım ama sonra dedimki bu arabaya turbo lazım turboyada intercooler lazım bu durumda tamponu tekrar elden geçirmem gerekti ve tabiki intercooler da tampona uygun hale gelmesi gerektiği için biraz kesim ve kaynak gerekti :
İşte ilk renk denememiz :
İlk renk denemesinden sonra parlak siyah ile yüzeydeki tüm kusurları görmek için aracı siyah boyadık ve halen daha bu şekilde duruyor :
Ve hatta bu haliyle tamponların ve bazı ufak tefek ekipmanların nasıl durduğunun provasını bile yaptım
Alt takımdada biraz iyileştirme yapmam gerekti. ***** bizim araçlarda kamber ve kaster ayarı yok bu sebeple işe el atmak zorunda kaldım ve işte gerekli kesme kaynatma işlemlerini yaptım bunun yanısıra ilave parçalarda yaptırdım işte bunlarda o çalışmanın fotoğrafları:
elektrik tesisatı ile ilgi olarakta ufak bir kontrol kartı tasarlamam gerekti:
Daha sonrasında rollcage yapımına başlamaya karar verdim bunun içinde tig kaynağına ihtiyacım vardı ve onuda alıp öğrenmek zorunda kaldım :
ve işte rollcage yapımından ilk karelerde bunlar;
Şimdilik benden bukadar dewamı havalar düzelinde eklenecek, havalarla ne alakası var derseniz soğukta çelikle çalışmak pek zevkli olmuyor![]()