Merhabalar,
Beklentiniz yüksek olmasın, düşük bütçe ile görsel birkaç güzelleştirme yaptım.
Emektar Polo'mu sattım ve 30 yaş hayalim olan Golf 7.5 arayışına girdim. Emektar Polo'muda anı kalsın diye aşağıya ekledim. Onunda süreç içerisinde yaptığım modifikasyonlara dair fotoğrafları var. Bilgisayarımın derinliklerinden çıkarıp bir gün konu açacağım.![]()
Neyseki arayışım çok uzun sürmedi, düzgün bir 7.5 buldum ve satın aldım. Aracımda hasar kaydı, değişen parça ve sök-tak işlemleri bulunmuyor. Bir kaç boyası var ve 130.000 kilometrede bir 115'lik BMT Comfortline 1.6 TDİ DSG.
Detailing işiyle uğraştığım için boya durumu ve iç kondisyonu konusunda bir endişem yoktu. Beklentimin üstünde çıktı ve işim kolaydı. Tamamen içime sinerek aldım.
Tabi her aracı aldığım gibi ilk işlerimden biri periyodik bakımı oldu. Yağ olarak Liqui Moly 4200 5W30 tercih ettim. Filtre grubunuda Mann olarak aldım ve kendim değişimlerini sağladım.
Sıra jant ve lastiğe geldi. Seçim yapmak zor olmadı. Aklımda yalnızca Gun Metal 18'' Proteria vardı. Lastik olarakta Bridgestone Potenza Sport tercih ettim ve garajıma dizdim. (Islak zemin performansını beğenmedim bilginiz olsun)
Sıra farlara geldi. Arayış içindeydim ve J dizayn, içi ise Photon ile dolu ikinci el birinci sınıf bir yan sanayi ürün bulup kaçırmadım. Neredeyse sıfırdı ve buğu problemi yok.
Sonuç:
Farları jantlar ve aracı alçalttığım gün taktığım için kronolojisi karıştı. Şimdi alçaltma ve jant işine geliyorum. Bu konu çok tartışmalı. Önceki tüm araçlarımda coilover kullandım ancak Golf'ün konfor ve süspansiyon kalitesini beğendiğim için doğasını değiştimeden 3,5 cm kadar soğuk press işlemi uygulattım. İnanın bana, maksimum %20 konfor kaybım oldu.
Görüntü bu şekilde:
Kardeşim Samet ile araçlarımız işimiz gibi her zaman ortak olmuştur. Onun tutkusu olan ses sistemi işine başta çok sıcak bakmasam da ikna oldum ve bir şeyler yaptırdık.
Şuraya ufak bir dokunuş olan R difüzörü iliştireyim:
R ön tampon takmayı planlıyordum ancak oem tamponu nikelaj detaylarından ve makyajlı olmasından mütevellit çok hoşuma gitti. Orijinal R takacak bütçem şuanlık olmadığı için yan sanayi ürün takmak istemedim. Detaylı iç temizliğini yaptım ancak seramik kaplamasını ilk bahara bıraktım. Ondan önce ön ve arka tamponu boyayacağım.
Buraya kadar sonuç:
Yapacağım ufak güncellemeleri ilerleyen zamanda yine ek olarak eklerim. Buraya kadar incelediğiniz için teşekkür ederim.Öneri ve görüşlerinize açığım.
Bonus: Kuzene de aynısını yapmak üzere 2016 bir MK7 aldık ve işe koyulduk. Şuanlık 18 Proteria jant lastik ve alçaltma işlemi uyguladık. İlk baharda bir R dönüşüm konusu olarak paylaşacağım.![]()
![]()