User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Golf MK 7.5 1 Haftada Modifiye

MehmetBora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Golf MK 7.5 1 Haftada Modifiye

Merhabalar,

Beklentiniz yüksek olmasın, düşük bütçe ile görsel birkaç güzelleştirme yaptım.

Emektar Polo'mu sattım ve 30 yaş hayalim olan Golf 7.5 arayışına girdim. Emektar Polo'muda anı kalsın diye aşağıya ekledim. Onunda süreç içerisinde yaptığım modifikasyonlara dair fotoğrafları var. Bilgisayarımın derinliklerinden çıkarıp bir gün konu açacağım.

Neyseki arayışım çok uzun sürmedi, düzgün bir 7.5 buldum ve satın aldım. Aracımda hasar kaydı, değişen parça ve sök-tak işlemleri bulunmuyor. Bir kaç boyası var ve 130.000 kilometrede bir 115'lik BMT Comfortline 1.6 TDİ DSG.

Detailing işiyle uğraştığım için boya durumu ve iç kondisyonu konusunda bir endişem yoktu. Beklentimin üstünde çıktı ve işim kolaydı. Tamamen içime sinerek aldım.

Tabi her aracı aldığım gibi ilk işlerimden biri periyodik bakımı oldu. Yağ olarak Liqui Moly 4200 5W30 tercih ettim. Filtre grubunuda Mann olarak aldım ve kendim değişimlerini sağladım.

Sıra jant ve lastiğe geldi. Seçim yapmak zor olmadı. Aklımda yalnızca Gun Metal 18'' Proteria vardı. Lastik olarakta Bridgestone Potenza Sport tercih ettim ve garajıma dizdim. (Islak zemin performansını beğenmedim bilginiz olsun)

Sıra farlara geldi. Arayış içindeydim ve J dizayn, içi ise Photon ile dolu ikinci el birinci sınıf bir yan sanayi ürün bulup kaçırmadım. Neredeyse sıfırdı ve buğu problemi yok.

Sonuç:

Farları jantlar ve aracı alçalttığım gün taktığım için kronolojisi karıştı. Şimdi alçaltma ve jant işine geliyorum. Bu konu çok tartışmalı. Önceki tüm araçlarımda coilover kullandım ancak Golf'ün konfor ve süspansiyon kalitesini beğendiğim için doğasını değiştimeden 3,5 cm kadar soğuk press işlemi uygulattım. İnanın bana, maksimum %20 konfor kaybım oldu.

Görüntü bu şekilde:

Kardeşim Samet ile araçlarımız işimiz gibi her zaman ortak olmuştur. Onun tutkusu olan ses sistemi işine başta çok sıcak bakmasam da ikna oldum ve bir şeyler yaptırdık.

Şuraya ufak bir dokunuş olan R difüzörü iliştireyim:

R ön tampon takmayı planlıyordum ancak oem tamponu nikelaj detaylarından ve makyajlı olmasından mütevellit çok hoşuma gitti. Orijinal R takacak bütçem şuanlık olmadığı için yan sanayi ürün takmak istemedim. Detaylı iç temizliğini yaptım ancak seramik kaplamasını ilk bahara bıraktım. Ondan önce ön ve arka tamponu boyayacağım.

Buraya kadar sonuç:

Yapacağım ufak güncellemeleri ilerleyen zamanda yine ek olarak eklerim. Buraya kadar incelediğiniz için teşekkür ederim. Öneri ve görüşlerinize açığım.

Bonus: Kuzene de aynısını yapmak üzere 2016 bir MK7 aldık ve işe koyulduk. Şuanlık 18 Proteria jant lastik ve alçaltma işlemi uyguladık. İlk baharda bir R dönüşüm konusu olarak paylaşacağım.
    BoraAutoWorks | Professional Detailing Garage | @boraautoworks

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzeninize de size de hayırlı olsun. Dokunuslar yerinde olmuş. Bence ses sistemi ve arka tampon olmamış. Konudan bağımsız söyleyeceğim alınmayın lütfen. Bu konunun yeri bana otomobilleriniz kısmı gibi geldi. Hatta oradaki bazı konular buraya girmesi gereken konular ama burada son bir kaç gündür buraya uygun olmayan konular var. Sebebi nedir acaba?
    Konu EnesPolatdemir tarafından (21-03-2025 Saat 16:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım yanlışı
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzeninize de size de hayırlı olsun. Dokunuslar yerinde olmuş. Bence ses sistemi ve arka tampon olmamış. Konudan bağımsız söyleyeceğim alınmayın lütfen. Bu konunun yeri bana otomobilleriniz kısmı gibi geldi. Hatta oradaki bazı konular buraya girmesi gereken konular ama burada son bir kaç gündür buraya uygun olmayan konular var. Sebebi nedir acaba?
    Çok teşekkür ederim.

Konuyu yaklaşık 3 hafta önce açtım ve onay bekliyordu. Bugün yayına alınmış. Yanlış kategoriye açtıysam kusura bakmayın. Doğru kategoriye taşınırsa memnun olurum.

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum emeğine sağlık daha önce golf kullanıcısı olarak aracını beğendim, fakat artılar eksiler olarak yorumlarımı katmak isterim;

- Olarak ses sistemine bence hiç gerek yoktu arka cam üstünde ki parça bence olmamış bence orjin hali gayet yeterli ama siz bilirsiniz.

+ Jantlar ve farlar gayet olması gereken tarzda olmuş, alçaltma olarak soğuk press gayet uygun, gerçi ne kadar sağlıksız bulsalar da ben yıllarca kullandım, fakat her araca soğuk pres olmuyor.
    Mesela senin aracının sistemi bağımsız süspansiyon olarak geçiyor, bizim leonların belli yıla kadar önler bağımsız arkalar yarı torsiyonlu olduğu için bizde bu işlem baya sert yapıyor aracı.

Ayrıca farları iyi denk getirmişsin hangi çıkmacı olduğunu söylersen bizim de aklımız da dursun..
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum emeğine sağlık daha önce golf kullanıcısı olarak aracını beğendim, fakat artılar eksiler olarak yorumlarımı katmak isterim;

- Olarak ses sistemine bence hiç gerek yoktu arka cam üstünde ki parça bence olmamış bence orjin hali gayet yeterli ama siz bilirsiniz.

+ Jantlar ve farlar gayet olması gereken tarzda olmuş, alçaltma olarak soğuk press gayet uygun, gerçi ne kadar sağlıksız bulsalar da ben yıllarca kullandım, fakat her araca soğuk pres olmuyor.
    Mesela senin aracının sistemi bağımsız süspansiyon olarak geçiyor, bizim leonların belli yıla kadar önler bağımsız arkalar yarı torsiyonlu olduğu için bizde bu işlem baya sert yapıyor aracı.

Ayrıca farları iyi denk getirmişsin hangi çıkmacı olduğunu söylersen bizim de aklımız da dursun..
    Değerleri yorumun ve görüşlerin için teşekkür ederim hocam. Aynı fikirdeyiz ancak kardeşimi kırmak istemediğim için ses sistemini okeyledim. Bencede gayet yeterli bir sisteme sahip oem haliyle.

Farları bir çıkmacıdan değil, kullanıcıdan aldım. Aracını stock olarak satmak isteyen bir arkadaştı ve fiyatı makul olduğu için bir gece ansızın İstanbul'dan Kocaeli'ye ışınlandım.
    Konu MehmetBora tarafından (09-04-2025 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım yanlışı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetBora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değerleri yorumun ve görüşlerin için teşekkür ederim hocam. Aynı fikirdeyiz ancak kardeşimi kırmak istemediğim için ses sistemini okeyledim. Bencede gayet yeterli bir sisteme sahip oem haliyle.

Farları bir çıkmacıdan değil, kullanıcıdan aldım. Aracını stock olarak satmak isteyen bir arkadaştı ve fiyatı makul olduğu için bir gece ansızın İstanbul'dan Kocaeli'ye ışınlandım.
    Böyle temiz farları nereden buluyorsunuz valla taktir ediyorum.

Sanırım sarı siteden veya kırmızı siteden bakacağız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle temiz farları nereden buluyorsunuz valla taktir ediyorum.

Sanırım sarı siteden veya kırmızı siteden bakacağız..
    Teşekkür ederim hocam, hemen hemen her kanaldan araştırıp satıcılarla görüşmek gerek. Dolap uygulamasından tutup Facebook Marketplace'e kadar her mecrayı didik didik etmek gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetBora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim hocam, hemen hemen her kanaldan araştırıp satıcılarla görüşmek gerek. Dolap uygulamasından tutup Facebook Marketplace'e kadar her mecrayı didik didik etmek gerekiyor.
    Tamam hocam teşekkür ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Golf 7.5'un dizelinde de arka tarafı dingilli torsiyon mantığında, yani bağımsız değil. Sadece benzinlilerde tam bağımsız arka var. Ben öncesinde Dizel 2018 Golf 7.5 aracıma aynı ebatta proteria takıp 3.5cm spor yay taktığımda çok konforsuz sekmeli bi hal almıştı. Daha sonrasında bundan rahatsız olup Başaran Coil taktım fakat her ne olursa olsun arka taraf hem çok sert oluyor benim nezdimde, hem de spor yay ya da pressli yay taktığınız zaman krikoya veya lifte vurduğunuzda aracı yaylar yerinden çıkıyor. Buna dikkat etmeyi unutmayın.
    Konu Yıldırım.sar06 tarafından (23-04-2025 Saat 11:03 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yıldırım.sar06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Golf 7.5'un dizelinde de arka tarafı dingilli torsiyon mantığında, yani bağımsız değil. Sadece benzinlilerde tam bağımsız arka var. Ben öncesinde Dizel 2018 Golf 7.5 aracıma aynı ebatta proteria takıp 3.5cm spor yay taktığımda çok konforsuz sekmeli bi hal almıştı. Daha sonrasında bundan rahatsız olup Başaran Coil taktım fakat her ne olursa olsun arka taraf hem çok sert oluyor benim nezdimde, hem de spor yay ya da pressli yay taktığınız zaman krikoya veya lifte vurduğunuzda aracı yaylar yerinden çıkıyor. Buna dikkat etmeyi unutmayın.
    Gayet güzel bilgiler dostum, şuan 2016 1.2 tsi leon var araç baya sert arkalar daha sert, muhtemelen çift dingilli sanırım, yay takmaya korkuyorum nasıl bir çözüm bulacağız bilmiyorum..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler