Agzim acik okudugum konulardan. Yapilacak yorum bulamadigimdan bugune kadar bir sey yazmadim. Konunun guncellenmesi beni de sevindirirAyrica @TarikS a foto yorumlarini uste yazilmasi konusunda katiliyorum, okurken kolaylik oluyor
![]()
öyle işte.
ben şahsen yukarı aşağı kaydırarak okudum okuyacak konu olsun da önemli değil altında üstündehatta puzzle gibi fotoları kafasına göre atıp üste açıklama yazsa bile bu niye böyle demem yani
3
farzetki tayfada kadar olamadık takip ettiğimiz konuyu coşturamadık ama sağlam feyz aldık okurken maşallah çektik. sherlock dizisini izleyen arkadaşlar bilir sezonda 3 bölüm çekilir onda da 2 3 senede bir sezon yayınlanır ama hayranları bekler ya. aynı o durumdayım kendi adıma
Konu mcemrek tarafından (15-08-2023 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir.
Yıllar sonra bir konuyu bir seferde okudum maşallah Ferhat çok keyifli okudum.
[SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Selamlar techturkey ailesi!
Naber nasılsınız ?
Ben iyiyim şükür. Havalar çok sıcak nefes almaya çalışıyorum
Baktım çok bi tutulmadı gibi ilgi görmedi gibime geldi ufak bi tripleniyodum vazgeçtim
Elimde olan fotoları atayım bari pc başına geçmişken
Değerli yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi açıklamaları foto başlarına yazıyorum
Type x kouki ön tampon siparişimde ne yazıkki sağ tampon sinyali sıfır olarak bulamadım. Tedarik edilemiyor dediler. Yığınla sol taraf var ama 1 adet sağ taraf bulamadılar
Ben de çizip basayım istedim 3D yazıcımın boyutları tam tamına 1 mm küçük geliyordu sinyal için. Olsun dedim çizdim
Sonra pla flament ile deneme sürümümü yazıcıda bastım
Destek baskılarını temizliyorum
Oldu gibi duruyor. Tampona denedim statuz ok. Temizliğini bi ince macununu geçip, zımparalayıp pembeye boyayacağım rez.
Tesisatımız ufaktan şekillenmeye başlıyor. Bu 2 kutuyu birleştirip arkaya taşıdığım roleler ve tesisatları
Araç içine ölçü alıp dönen yerleri düzgün dönsünler diye koydum üstün körü.
Geçecek yerleri cırt ile açılandırıp test aşamasına yavaştan ilerliyoruz.
Bu arada Yeni ecumaster classic aldım. Herşeye para harcadım o da kaliteli bişey olsun diye ecumaster a geçeceğim. Bu tesisatlardan sonra tekrar beyin tesisatı yapacağız
Beyin tesisatı yaparken inş şevke gelirsem videolu uzun uzun anlatacağım.
Göğüs altından sağ far, far motoru, sinyaller cam suyu gibi tesisatları koydum. Boylar ayarlayıp kabloları değiştireceğim.
Arka stopların, otomatik antenin plaka ışığı rezistans gibi tesisatlara da girmiş bulunmaktayım
Gerekli ölçüleri aldım, far motorunun kablolarıyla başladım. Kabloları pinlere kadar değiştiriyorum
minik minik notlar çıkararak beyinde kalan ufak bölmeyi de kablo renklerini hatırlamakla öldürmemek adına önlemler alıyorum
Bu da sağ far tesisatımızın soketi. Değiştiriyorum
Pinleri ayırıp yeni kablolara lehimleyip sıkıyorum
tabi ki ipx6 standartlarına uygun suya karşı dayanıklılık lastiklerimizi de takıyorum
ve far soketini de bitirmiş oluyorumsoketler böyle gidiyor.
Bu yavrumuzda ilk direksiyonu çeviren ustalarımızca yapılmış ellerinden nasibini almış silecek motorumuzun soketi
tabii ki bu şirin arkadaşımıza da gerekli notları çıkarıyorum
Soketten pinleri ayırınca soketin rengini beğenmeyip, zor günler için sakladığım soket kutumdan 1 adet aynı soketten buluyorum
Genel bi karşılaştırma yapıp soket kılıfını da yeniliyorum
Çıkardığım pinlerin oksitlenmiş olduğunu mikroskop altında gözlemledikten sonra yine kötü ve zor günlerim için sakladığım pin kutumu açıyorum
Uygun pinleri bulup değiştirmek adına kablolarından temizliyorum
Yeni pini ilgili kabloya basıp lehimleyerek ilk adımı atmış bulunuyorum
Yeni soketimize ayarlanmış tesisatımızı dizerek tamamlamış oluyorum
Bu da silecek motorunun voltaj yükselteci ve zamanlayıcısının soketi.
Ardından Yeni aldığım kontrol ünitesi elime ulaşıyor. Yazmayı unuttum, beynin rolelerini ve sigortalarını üstte bahsettiğim taşınan role kutusuna girdim.
Beynin konumlandığı bölgede role sigorta vs tarzı şeyleri sevmiyorum. Kabloları yukarda görünen kırmızı ve mavi kablolar. Kırmızılar voltaj çıkışları (bobin enjektör benzin pompası ve ecu tetik artısı) maviler ise kontrol etmek istediğim malzemelerin eksileri (fan, benzin rolesi tetiği vb.)
Beyin tesisatı işlemine geçtiğimde detaylı foto ya da video(video kısmına söz vermeyeyim sesim çok iyi değil bence) olarak aktaracağım
Ve haftanın süprüzü ile karşılaşıyoruz.
Pazar günü arkadaşların kayma keyfine yunusla gittik. Bu kara oğlanı orda canlı izleyip sürüp kullanıp almaya karar verdik
Kendisi m54 mü m50 mi ne bmw motorlu sierramızdrift car olarak bunu geliştirip pistlere götürürüz belki diyip sardık getirdik evin garajına koydum
Hasan Kılıç arkadaşımız piste giderken yolda sağolsun kaputu kapatmayı unuttuğundan kaput açıl sen tavana vur camı patlat
Kendisine bişey olmamış şükür. Böyle bi aracımız daha olduğunu belirtir yeni güncellemelerle tekrar görüşeceğimizi bildiririm
Sağlıcakla kalınız efenim. Güneşte çok dolaşmayınız !![]()
İyi akşamlar
Harika... Elektrik işçiliği özellikle...
işçilik konu başından beri efsane. hele elektrik işçiliğini görünce dedim bu işler her babayiğidin harcı değil.
kesenize bereket.
oturdum bugün tüm konuyu baştan sona okudum, son paylaşım da güzel sürpriz oldu. devam edin lütfen
baştan sonra hasta işi olmuş valla Allah akıl sağlığınıza zeval vermesin![]()
kesenize bereket
Ellerinize sağlık cidden harika çalışma olmuş.
Bu gibi konular girmeye cesaret edemediğim yerlerde banada öncülük ediyor açıkçası.
Bende kendimce motor içi kabloları toparlamaya niyetliydim. Artık gazı aldım. tekrar söküp silbaştan toplarım yüksek ihtimalle![]()
Kutum da telefonum çalacak gibi hissediyorum
Konu efsane dimi, biz 2 kablo bağlayınca iş yaptık sanıyoruz, adam sıfırdan tesisat diziyor. Maşallah, işin matematiği kavramak bile baya zaman alır.
Forumdaki en iyi DIY konusu bence, bir de sim kokpit olayı var o da çok güzel.
Konu devam etsin bence, hatta belki ecu röle bağlama vs gibi bilgilendirici argümanlar da olsa güzel olur, faydalanırız.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Amelelik ve mekanik icerikli seyleri gozum kesiyor da konu elektrik veya elektronik oldugunda asla cesaret edemiyorum. Ampul degistirmekten fazlasini yapmaya totosu yemeyen benim gibi biri icin uber fantastik seylerken bu isler kalkip sifirdan tesisat dizmek... Korkuyorum yakinda sasi, kaporta falan uretip sifirdan araba yapacaksiniz
Merakimi mazur gorurseniz, yeni kablo demetini pine yerlestirmek yerine neden pinin ustunde kalan demete lehimlediniz? Bir yerden kulagima kazinan bilgi kabloyu kabloya lehimlemenin son care olmadikca kullanilmamasi gerektigi idi, o sebeple soruyorum![]()
öyle işte.
Ben bu konuyu okurken tam olarak şu linkteki karikatürde yer alan garson gibi oluyorum
Yiğit Ozgur #yiğitozgur #yigitozgur #karikatur #mizah #cizgi #komik #uykusuz #uykusuzdergi | Caricature, Comics, Peanuts comics
Tepkisizlik, ilgisizlik gibi algılamayın; benim gibi ağır stalkerları vardır bu konunun
livaneli abinin de dediği gibi orjinal pinler piyasadakilerden daha kaliteli, kablo demetinin olduğu kısma lehimlemeyi daha kaliteli buluyorum ben kabloların arasına diğer kabloları geçiriyorum iç içe, sonra sıkıştırıyorum sonra da flux ile lehim veriyorum komple emiyor hiç sıkıntı yaşamadım ve dediğiniz şey sanırım kablolara ek yapmakla ilgili![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)