Merhaba Arkadaşlar. 3 yıldır kullandığım arabam, 2016.03 ayında yağ ve suyu birbirine karıştırarak, kendini susuz bırakarak, intihar etti. İşimden dolayı zamanım pek olmadığı için çok yavaş ilerleyen bir süreçte arabamı toplamaya başladım.
İlk önce motor söküldü ve Kurşun MotorSporları'ndan Yusuf abimin kontrolü altında toplandı. Ve bütün proje boyunca yanımda hiç ayrılmadı.
UFUK Rektifiye - Topkapı'da işlemler yapıldı. Özelllikle kapaktaki çalişmalarından dolayı Mustafa Erdönmez'e ( Dr. Mustafa ) teşekkür ediyorum. Portların genişletilmesi ve Valf işlemlerini üşenmeden sabırla itinayla yaptı. - Eski Kapağı kestik modelleme ona göre yapıldı.
![]()
![]()
![]()
Sizler de benim bu yolculuğumda, fikirlerinizi paylaştınız. Artık projenin sonuna gelindiğine göre yavaştan tek bir konu altında toplamaya karar verdim ve artık buradan devam edeceğim.
İlk yapılan işlemlerden başlayayım.
* Üst Kapak, temiz bir çıkma olarak, egzantrikleri ile tam dolu olarak yeniden alındı. Portlar Genişletildi. Valfler, yatakları, fincanlar sıfırlandı, Valflere açı verildi. Pistonlar, Kollar, Krank Balans yapıldı.
![]()
![]()
![]()
Sprint Auto Service Bulgaria Balatayı, Volanı, ve Rulman merkezi buradan sipariş ettim, 300HP+/600NM+
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
GTB2060VKLR Turbo Mercedes Bayisinden aldındı. Turbo 11 Saat çalışmış sadece. Almanya
![]()
![]()
![]()
![]()

Alıntı

Parçayı açılı mengenem olmadığı için kendi yaptığım açılı parçaya bağladım. Son gönyelemelerini yaptım. Bütün yüzeyleri kontrol ettikten sonra, son işlemleri yaptım. Delikler delindi. Ters açıda kalan yüzeyleri temizledim. Şimdi yarın enjektör deliklerine kapak yapacağım. AEM pompa alıp enjektörlere devam edeceğim. İlk iş tabiki manifoldun temizlenmesi içinin zımparalanması ve parlatılması işi var. Geçişlerde hata olduysa onları da birbirine yedireceğim artık. Herkese şimdiden teşekkür ederim. Daha bilgi vermeye devam edeceğim takılıp çalışıp testlerini yaptıkça paylaşmaya devam.

Sonrada yokmu CNC de yapabileceğin birşey kaynak işçiliğini azaltsan diye. Gösterdim ona bir resim. Delirdi
. Bize yakışan bu olur dedi. 

Araç sanki benzili araçlardaki "miss fire" yaparmış gibi minik bir patlamaylan vakumunu kaybetti. Emmeden geri hava basar oldu. P0340 Hatası "Phase Error" verir oldu.