hayirli olsun insallah bu sefer agiz tadiyla binersin, allroad la aran nasil? 2003 2,7t var bnde de...
Printable View
hayirli olsun insallah bu sefer agiz tadiyla binersin, allroad la aran nasil? 2003 2,7t var bnde de...
Bizimkisi sanzimaninda sorun cikardi ama genede seviyoruz, cok kahrimizi cekiyor gercekten :)
Hantal ama genis ve rahat bi arac.
Burağım hayırlı olsun, AGN egzantrikler çok popüler. Çok güzel feedbackler bekliyorum senden çok bakınmıştım bende AGN egzantrik upgrade ine :)
Allah kaza,bela uğursuzluk vermesin. Şansınız yanınızda olsun.
Kronik hastalik, tamiri $5K'li rakamlara geliyor ona gore dikkat et :)
Eywallah Alper tesekkur ettim.
Suan yokluktan dolayi AGN Egzantriklere gectik, IE'yle dun konustum yazin sonuna dogru cikicakmis egzantrikler piyasaya, ondan beklicez bizde malesef.
Her iste bi hayir wardir demisler, alistik beklemeye nede olsa sorun yok, araba yollara ciksin tek istegimiz o suanda.
Bu arada aracta yapilicak degisiklikleri yaziyim, bilgilendirmek acisindan;
Blockumuzun silindirlerindeki cizilmelerden dolayi block degisti.
Egzantriklerimiz AGN'ye gecildi simdilik.
Supertech Stroker Pistonlar Mahle Motorsports Stroker Pistonlariyla degisti ama Supertech zaten pistonlarini Mahleden alip ustune kendi markasini basiyor ondan farklilik olmicak speclerde.
Pauter Kollarimiz Age +625 Rod Bolt upgrade yapildi.
Debriyaj catalimiz yamulmustu, zaten kronik bi hastalik 1.8T'lerde onu IE Reinforced Clutch Fork ile degistirdik.
Arac yatak sardigi icin Oil Cooler degisiyor.
Turbo ve Oil Cooler'a giden hattalarin uzerine Earl's Filtreler takiliyor ki bidahaki kotu bi durumda Oil Cooler veya Turbo cop olmasin diye.
Wastegate firewall'a cok cok yakindi carpmiyordu, solid kulaklarimiz oldugundan dolayi ama genede icimize pek sinmemisti.
Onu ATP'den aldigimiz V-Band Router Dirsekle asagiya aldik gene ATP'nin screamer pipe'i ile guzel yol yaptik ona.
Intercooler Pipinglerini kullanmayin dememize rahmen ebay'den alinan cin isi borular ve hortumlar kullanilmisti onlarida Vibrant borular ve Tial Silikon hortumlara ceviriyoruz.
Sagolsun Korhan abimizin yardimiyla, ona guzel bi proje cizdik, guzel bilgilerde ogrenmis olduk, cok daha guzel ve saglam olucak bu sefer ;)
Turbonun intercooler outletine vibrant 90 derece dirsek kaynattiriyoruz, hortum atma vs gibi seyleri onlemek icin.
034 Motorsports'tan aldigimiz benzin rayi SEM Intake Manifold'a oturmadi, SEM Motorsport Fuel Rail'a gectik.
Tein Euro Damper'larda Top Mountlar olmadigi icin, Ground Control'le ile Steve Nyguen'in ortak calismasi olan Camber ve Caster ayarili top mountlar alindi.
NRG Quick Release, Sparco Competition Quick Release ile degisildi.
Bu arada heralde yanlis anlasilmadan dolayi oldu.
Biz Vipec V88 & PnP Harness olarak siparis vermistik ama malesef piggyback olarak paralel baglandi Oem Ecu'ya, Ozgun simdi ben demistim diyecek olsada :D
Suanda aklima gelenler bu kadar, aklimizda kalmicak insallah hic biseyde bu sefer.
Yazdan sonra gene duruma gore ufak defek eklemeler olabilir, egzantrik vs. gibi :)
bi daha yaşamazsınız inşallah bu tarz sıkıntı. düzenlemeler güzel gibi görünüyor. işçlikle alakalı sıkıntı olmaz inşallah.
Tuner'la direk konusmuyorduk siparis verdigimizde, arkadas araciligiyla konusuluyordu heralde orda bi yanlis anlasilma oldu ama ziyani yok.
Kabloya hic bir zaman donmedik, Electronic kelebekle devam ediyoruz, zaten arabayi calistirirken sabahlamamizin tek nedeni buydu :)
Merhaba Burak agn ile ne devir dönmeyi planlıyosunuz bu setup'ta??inşALLAH bir daha problem yaşamazsınız..
şimdilik yazdığınıza göre rodaj'da kullanıp daha sonra değiştireceksiniz galiba
sonrasında hangi egzantrik'leri kullanıcaksınız ?
kol'lar daha güçlendiği için basınç açıp max hp'yi daha yukarıya çekmek gibi bir düşünceniz varmı ?
Selamlar kardesim,
AGN'ye gitmemizdeki amac setup degisikliginden ziyade, Cat Cams'lerimizin cizilmis olmasi.
Yoksa ozel olarak secmedik bunlari ama suan elde olanin en mantiklisi gibi gozukuyor.
Dynoda ayar yapicagimiz icin kendimiz gorebiliriz diye dusunuyorum hangi devir bandinda karar kilicagimizi, 7800-8000-8200 sekilde switchler olucak ve hangisinden en iyi performansi alirsak onunla devam edicez.
Stock camlere gore daha agresif ama Cat Camslere gore daha mildler, kisacasi birazcik deneme yanilma yontemine gidicez.
IE Race Cams kullanmak istiyoruz ama yazin sonuna doru cikicagi haberi geldi dun.
Ondan planlar birazcik degisti acikcasi.
Kollar ayni sadece kol civatalari degisti ve bizim donucegimiz devir ve basinclar icin aslinda biraz extra oldu.
Biz pist donmeyi dusundugumuz icin 15-16 PSI yane 1 Bar civari basinc acmayi dusunuyoruz, belki duzluklerde switchlerle 28 PSI'lara cikariz kisa muddetler icin.
Bu projenin kesinlikle cok beygir aliyim gibi rakamsal bir handikapi yok, hedefimiz verimli ve gucu yere aktarabilen bi arac yapmak.
Hedefimize ulastigimiz andan itibaren ve arabayi tam potansiyel surmeye alistigimiz zaman daha guclenmesi icin biseyler yapmaya calisabiliriz.
Daha yolun cok basindayiz.
Suanlik bu kadar degisiklik yeter, tunerimizin dedigine gore zaten traction control gibi ozellikleri war Vi-PEC'in hepsini kullanmaya calisicaz bakalim zaman icinde.
Degisik seyler denemessek farklarini anlayamayiz, kabloya donmek kolay yolu secmek olur ki, kolay yolla isimiz yok :)
Kolay gelsin ozaman :)
Eywallah.
Dedigim gibi suan baska caremiz olmadigi icin elimizdekinden en iyi sekilde yararlanmaya calisicaz, hep birlikte gorucez sonuclari :)
IE'ler ciktiginda, Alper kardesimiz motorunu yaparsa AGN'leri ona hediye ederiz :D
kardesım tekrardan hayırlı olsun emın adımlarla ılerlemeye dewam araban bıtınce cok merak edıyorum bol bol vıdeo beklıyecegız senden ...