Dün aracımızı vizeye bıraktık.Sıradayken ordaki takipçiler tüv görevlileri v.s muhabbet ettik.Tüve gidecekler için neler lazım yanalrından ne getirmeleri gerek.Biraz bilgi aldım
1-Yangın tüpü
2-İlk yardım çantası
3-Reflektör
4-Stepne (iyi durumda ve şişik olacak)
5-Araç ruhsatı
6-Broç yoktur vs kağıtları
7-Araç lpgli ise sızdırmazlık belgesi
8-Far ayarlarınızı gitmeden önce bir daha yaptırınız.
9-Rotiller v.s gibi ürüyen aksamı kontrol ediniz.
10-Angel far ledli stop gibi parçalar söküp gidin.
11-Tampon ekleri gibi parçaları sökünüz o parçaları öyle bir sallıyorlarki nerdeyse tamponla beraber kırılacak
Vizeden geçmemesi için nedenler
1-Xenon istemiyorlar (sonradan takılmış)
2.Lastik ölçüleri orjinaliyle aynı olacakmış
3-Orjinal egsoz hariç son yada orta susturucu (silencerli egsozu bile kabul etmedi)
4-Egsoz bağlantıları ve kulakları
5-Cam flimi
Kısacası fabrika çıkışı neyse onu istiyorlar.
Ordaki görevli bi abi ile görüştük.Tüv onaylı modifiye ekipmanlarınıda kabul etmiyorlarOnaylı parçaları bile kabul etmiyorlar.İlerki yuıllarda ülkeye uygun olup olmadığını bilmedikleri için kabul etmiyorlar :S
Aracınızda kusurlar var ama genede vizeden geçirmek isteyenelre taktikler
1-Öncelikle kibar ve sygılı olun.Merhaba iyi günler kolay gelsin gibi nazik davranışlarda bulunun.
2.Aracınızı tertemiz yapınız kısacası temizlik kılı olunuz.AA burası toz olmuş falan filan demekte fayda var
3-Özellikle genç arkadaşlar.AA arabaya vizede yapılıyormuş ilk defa duydum gibi kelimeler kullanınız
4-Aracı yeni aldığınızı belirtiniz
5-Durmadan abi ayakları çekiniz
Ben böyle bir şekilde
xenon egsoz kaçağı katalizör iptali reflektör olmadan geçirmeyi başardım sırf ayak yaparak .Bide sakın ama sakın adamlara karşı diklenmeyin bu sefer hiç geçirtmiyorlar.