User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: Farlara Zımpara :)

Ryhn
    Misafir
    Şimdi bende şu işe girişim bakalım nasıl olucak dedim. Ve kurban olarak bir arkadasın Citroen C5 ini seçtik.
    Tek farı kazadan dolayı değiştirilmişti diğerine göre yeni olan epey bir parlak duruyordu aynı zamanda eski farında üst kısmı bir tür yapıştırıcı akmıştı ve epey kalın bir katmandı.

İlk olarak işe 600lük zımpara ile yapıştırıcı akan yeri temizleyerek başladık epey uğraştırdı o kısım dier kısmınıda şöle üstünden hafifce geçtik sonra 800lükle geçtik sonra 1200 lükle geçtik ve ardından 2000 ile geçtik guzelce kurutup o an elimizde bulunan boya pastası turtle pasta ile pastaladık sonuç eskisinden çok daha iyiydi fakat yakında bakınca farda cizikler zımpara cizikleri belli oluyordu (cok yakında dikkatlice bakınca) sonra 1 kez daha pastaladık falan ama değişme oldı.
    Şimdi bu çok ince cizikleri gidermek için ne yapmam gerek? Tekrar 2000 le geçip plastik için olan bir pasta ile üstünden geçince izler yok olurmu? yoksa 2000 sonra 3000 sonra plastik pastasi mi? Yoksa b far bööle kalır bizde gider yeni bir far alırız mı diğelim?

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -ER- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yaptım farıma
    600 800 1000 1200 2000 ve son 3000 attım
    Üstüne Meguiars Plastix kaçtım misgibi oldular

nis gibi oldularr ewet

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bende yaptım hafiften çizikler kaldı oda en fazla 1500 lük bulabildim ondan müsait bi ara 2000 lik bulup tekrar zımpara yapcağım. Eskisinden çok daha iyi oldu yanlız.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3000 zımparayı ben maslak sanayi de 2.kısımda kazalı araçların olduğu yer var.
    Boya ürünleri satan yerden temin ettim DENİZ in yıkama yerinin bir arka sokağı hatta

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DETAYLICA ANLATIYORUM UMARIM GÜZEL BİR BİLGİ OLUŞTURUR....

Arkadaşlar bugün yaptıgımız far parlatma işlemini sizlerle paylaşmak istiyorum hasan akyüz abim ve ben bugun astra nın farlarını bi güzel polish yaptık parlattık.Fardaki çizikleri giderdik gayet hoş bi görünüm oluştu resimli olarak yaptıgımız işlemi anlatıyorum

Kullanılan malzemeler:
    Zımparalar:
    800 çiziklerin derinliklerine göre derin ciziklerde 800 le girilir
    1500
    2400
    3600
    Meguiar's plastix vb ilaç biz vb ilaç kullandık heryerde bulunmayan
    Zaino Z5 sentetik cila
    3M Maskeleme bandı
    Farecla microfiber bez

tüm zımparaları kova içerisindeki suda 10 dakika kadar beklettikten sonra sırasıyla
    1500 kumluk zımparayı ıslak *olarak uygulandı *yaptıgımız işlem sulu zımpara dır
    sonra 2400 lük zımparayla ince cizikleri giderildi
    3600 lük zımparayla daha iyi bir ince zımparalama işlemi yapıldı.
    sonra farları bir güzel bezle kurutuyorsunuz ... kuru hali resimde var mat bi görünüm kazanıcaktır aman farım gitti diye korkmayın daha cila işlemine geçmedik ;D sonra ilaçı polish keçesine sürüyoruz biz bu işlemleri elle yaptık bu işlemlerde makina kullanılması daha iyi sonuçlar verir...ilacı güzel ce yedirdik ve yuvarlaklar cizerek farın her yerine bi 5 dk kadar yedirme işlemi yaptık...sonrasında Mcrofiber bez ile temizledik.Microfiber bez kullanmanızı tavsiye ederiz .... resimlerden de farkı görebilirsiniz. hepinize kolay gelsin

MUTLU SON
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

By_FresH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbi süper olmuş gaza geldim benim angeller bitmişti onları bi deniyim bakim
    Muratcan ÇADIRCI

Biz Hep Burdayızzz....
    Psn:By_FresH

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)