User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
109 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tina'nın Sessiz Vedası

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tina'nın Sessiz Vedası

Darıca’da kahvehaneye giren 2 yaşındaki pitbull cinsi Tina, boğazına aldığı bıçak darbeleri sonucu öldü.

Tina, daha 2 yaşındaydı. Yaşamın başındaydı. Sahibi bayram kutlaması için babaannesine gitmişti. Annesi de onlara katılmak için evden çıkmaya hazırlanıyordu. Dairenin kapısını biraz uzunca açık bıraktı.
    Tina o güne dek yapmadığı bir şeyi yaptı. Açık kapıdan usulca süzüldü. Hava güneşli, güzeldi. Yürüdü, yürüdü...
    Arada ona bakıp uzaklaşanları görüyordu ama ne manaya geldiğini anlamıyordu. Neşeyle yol almış giderken önünde yürüyen gençten bir delikanlı gördü; yanına yaklaştı. Ama genç adam dehşetle koşarak bir kahveden içeri kaçtı. Tina, sahibi gibi oyun oynuyor sanıp, peşinden içeri daldı.
    O da ne? Birden kahvedeki koca koca adamlar, şişeler ve iskemlelerle Tina’nın kafasına, vücuduna, neresine gelirse vurmaya başladılar. Canı yanan Tina kendini korumak için bildiği yegane şeyi yaptı. En yakınındaki iki kişiyi ısırdı.
    Ama bu hareketi kendisini korumaya yetmek bir yana, kahvedekileri daha da coşturdu. İçlerinden en “cesur” olanı belinden bıçağını çıkarttı. Salladı, salladı, salladı Tina’nın boğazından, aynı yerden 6 kez geçirdi.
    Darıca küçük yerdi. Olay hemen duyuldu. Sahibi bulundu. Karakolda ifade verirken “Bırakın Tina’yı veterinere yetiştireyim, sonrasında gerekirse hapse atın, razıyım” dediyse de bırakmadılar.
    Ama Tina’nın aslında ne kadar masum, ne kadar dost, ne kadar iyi bir köpek olduğunu bilen birkaç iyi insan, etraftakilerin “ölsün, gebersin” nidalarına rağmen onu en yakın yer olan Bayramoğlu’ndaki veterinere götürdüler.
    İlk müdahale yapıldı ama imkanlar kısıtlıydı. İstanbul’a getirildi. Sahibi sorgusunun ardından serbest bırakıldı, Tina’nın yanına soluk soluğa koştu.
    Tina, sahibinin onu bulacağını biliyordu. Paramparça edilen kemiklerine, parçalanan iç organlarına, kesilen boğazına rağmen o, Tina’ydı...
    Veteriner, “Artık bekleyeceğiz, biz her şeyi yaptık, elden gelen bu” dedi. Saatler ilerledi, gün ağardı,”Artık görebilirsiniz” dediler...
    Sahibi odaya girdi. Tina, kımıldadı. Aldığı darbeler gözlerini kör etmişti... Ama evet, oydu, yanılmıyordu. Duyduğu ayak sesleri, aldığı koku... 2 yılı birlikte paylaştığı sahibiydi.
    Son bir hamleyle başını okşayan kulağına “gitme” diye fısıldayan sahibinin elini yaladı... Bedeni bu vahşete ancak bu kadar dayanabilmişti.
    Sahibini son bir kez görebilmişti ya, artık gidebilirdi... Kendince sessizce veda etti.
    Bütün gazeteler ve televizyonlar, “Bayramın birinci günü pitbull dehşeti” diyerek Tina’yı manşetlere taşıdılar. O artık kendisini savunamazdı.
    Onu savunmak isteyen insanların sesleri medyada hiçbir zaman diğerlerininki kadar yüksek çıkamayacaktı.
    O bir pitbull’du, daha doğmadan damgalanmıştı. Ölümü hak ediyordu. Kararı ‘insan’ vermişti. Kurban Bayramı’nda Tina ‘kurban’ edilmişti.

İnci Kutay

Bir rott sahibi olarak sonlarını cok zor okudum kendi köpegimin basına geldiğini düşündüm.. İnsanlar çok ön yargılı.. kesmeye biçmeye meraklı.. yazıktır günahtır.. Onlara ön yargılı yaklaşmayın.Her pittbull vahşi saldırgan değildir.Kuzu gibi pittbullar biliyorum.Lütfen herkes biraz daha duyarlı olsun.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten çok üzücü bir durum
    Umarım bu bilinç yok olur insanların kafasından
    ''İsmi bir kere lekelenmiş'' işte bunu demek bile insanlara bilinç altı yaptırabiliyor...
    Sahibine Allah sabır versin

KingoAtmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayvan işte anlatamıyor ki derdini ...
    208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:36.177 - 07.05.2023
    Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.
    Powered By : Piston Garage
    Nazmi TOÇAK

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER !!

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okurken cok uzuldum, benimde aklima sahiplendirdigim kopegim geldi, oynamaya kosmaya cok merakliydi. Tina'nin yerinde hangi kopek olursa olsun sanirim sonu boyle bitecekti.

Allah gani gani rahmet eylesin Tina'ya ve Medya kuruluslarini kiniyorum boyle bir haberi boyle aksettirdikleri icin.
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye
    Powered by Sistem Honda

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acaba burda anlatılan gibimi? ben hiç sanmıyorum sokakda gördüğü kişiyi sahibi gibi oyun oynuyo sanmışda peşine gitmiş fln güzel hikaye.. 2kişiyi heleki 1ini testislerinden ısırdıkdan sonra boğazını kesmşler yapılcak başka durum yokmuş bu durumda.ben bu hayvanların hırçın beslenmesine karşıyım.insan gibi beslenenide var herkese kuyruk sallayanı mesela?demekki bunu sahibi o şekilde beslememiş..
    söylediklerim yanlıiş anlaşılmasın bahçemizden hiç köpek eksik olmaz şuan alman kurdu ve alaskan malamute miz öncesindede aynı şekilde köpeklerle yuvarlanarak büyüdüm...

crused - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    can ya nasıl kıyılıyor anlamıyorum. şimdi odulern adam kahraman oldu. insan öldürmüş olsaydı katil olurdu benim için ha insan öldürmüş ha köpek öldürmüş farkı yok.

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bizim insanımız çok ön yargılı bende var pitbull ilk mahalleye taşındığımızda bütün mahalleli bize öcü gibi bakıyordu allahtan köpeğim sesiz sakin bir hayvan gerekmedikçede havlamaz saldırmak için bile benden komut bekliyen bir hayvan yeri geliyor 3 yaşındaki yiğenimle oyun oynuyor.

ama bizim insanımızın aklına kazınmış pitbull vahşidir saldırgandır hareketli ne görse saldırır düşüncesi var malesef basın her pitbull haberine gene bir pitbull vahşeti diye başlık atarsa bu düşünceyi biz biraz zor yıkarız aslında pitbullar iyi bir eğitimle çok akıllı ve çok sadık hayvanlar olabiliyor
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acaba burda anlatılan gibimi? ben hiç sanmıyorum sokakda gördüğü kişiyi sahibi gibi oyun oynuyo sanmışda peşine gitmiş fln güzel hikaye.. 2kişiyi heleki 1ini testislerinden ısırdıkdan sonra boğazını kesmşler yapılcak başka durum yokmuş bu durumda.ben bu hayvanların hırçın beslenmesine karşıyım.insan gibi beslenenide var herkese kuyruk sallayanı mesela?demekki bunu sahibi o şekilde beslememiş..
    söylediklerim yanlıiş anlaşılmasın bahçemizden hiç köpek eksik olmaz şuan alman kurdu ve alaskan malamute miz öncesindede aynı şekilde köpeklerle yuvarlanarak büyüdüm...
    malesfki bilemeyiz belki hayvana vurdular sandalye firlattilar ? senin dedign gibide olmus olablir.bu saatten sora gercegi tam olarak bilemeyiz ama yazilan gibiyse o testisleri koparsaymiş keşke bari ölmeden 1-2 tane kendini ninja turtles zanneden cahil ders almiş olurdu.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben söliyimmi %90 ne oldugunu.. O köpek kahveye girer girmez insanlar pata küte ayaklanıp bagırıp cagırmaya ellerine sandalyeleri ıstakaları aldılar ve güya kendilerini koruma amaçlı saldırmaya başladılar.Eğer orda birisi hafif eğilip gel kızım diyip ensesinden-tasmasından tutsaydı bagırıp cagırmadan rahatlıkla dısarı cıkarırdı o yavruyu.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gözümün önünde tek hamlede başka köpeği yere seren pitbull da gördüm, istediğin kadar kızdır sesini çıkartmayan pitbullda...
    hikaye ne kadar gerçek yada iyimser anlatılmış bilemeyiz ama şundan eminimki ordaki insanların o köpeğe karşı kesinlikle bir kışkırtması olmuştur.
    Sahibi adına çok üzüldüm

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim pitbulum 3 yaşındaki yiğenimle oyun oynuyor diyorum gerçekten tehlikeli bir hayvan olsa ben onu yiğenimin yanına sokarmıyım sence

ben köpeğimi tasmasız gezdiriyorum ve bu güne kadar ben komut vermediğim sürece havlamamıştır

ilk mahallelide tepki gösterdi neden tasmasız gezdiriyorsun diye sonra mahallenin bütün çocuklarıyla oynamaya başlayınca herkesin fikri değişti cnm kardeşim

tmm yanlış kişilerin ellerine gçeince gerçekten birer azrail olabiliyorlar aam bu demek değildir ki pitbulların hepsi vahşidir benim tanıdığım çok pitbull var kuzu gibi olan tamamen sahibi nasıl bir insansa köpeğide o şekildedir.
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu yapanlar onlardan daha hayvan... 2 yıldır pitbull besliyorum aynı evin içindeyiz beraber yatıyoruz... Herkesle oynamak istiyor tek derdi oyun... Hiç eğitim almadığı halde sadece tehlike sezdiginde bana veya ev halkından birisine birisi el kaldırdıgında sesini yükselttiğinde hamle yapıyor...

Çok sıkıntılı ve çok cahil bir toplumda yaşıyoruz , bunun anlaşılabilmesi için herkesin hayvan beslemesi lazım o da çok zor... Medyanında Allah belasını versin...

Edit: Hayvan hırçın yetiştirildiyse yapılacak birşey yok ama ona yapılanın 10 katı sahibine yapılmalı onu öyle yetişridiği için , benim söylediklerim normal köpekler için geçerli...

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim rottumu biri bıçaklasın onu bir hafta boyunca dükkanın en karanlık kısmına bağlar aklıma geldikçe döverim açık ve net cezası ne ise sorunda değil....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babacan olay üzücü ama şahsen karsımda bi fino görsem yine korkuyorum yani fobi var valla belimde künte olsa yalan yok direk bende vururdum

şimdi bana ne kadar canisin demeyin bi düşünün kafanızda canlandırın anlıcaksınız
    SEDAN RED VTİ

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde pitbulum var fino gibidir insanlara karsı şimdiye kadar tüm kopeklerle oynattim ona göre yetiştirdim su an kız arkadasım besliyor ufak yegenlerimle kuzenlerinle oynattim üstüne çıktılar derisini çektiler oyunlar oynadılar bir kere ters bir tepki vermemistir Polonya'da pitbullari bebek bakıcısı olarak kullaniyolar evlerde sebebi sahibini sahiplenmesi ve derisinin diğer köpeklere göre daha esnek olması ufak cocuk onun derisini ne kadar çekerse çeksin canı yanmadigindan kimseye bı zarar vermez Tina eminimki iyi huylu bir kopekti pitbullar ölüm makinası değildir lütfen olayı başka yerlere çekmeyelim
    C R M performance

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hikaye cok güzel yazılmıs anlatılmıs ama bana kalırsa bi hayvansevirn agzından drama katılarak yazılmıs.
    dün benide bi köpek kovaladı kendimi yola zor attım karsıya gectim geçmesem benide ısırıcaktı hiç tekin gelmiyodu çünkü sevecen köpekle saldırgan köpek belli olur saldırgan bi köpek bana gelse babamın köpeği olsa bende öldürürm..
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halbu ki gayet masum duygularla koca koca amcalarıyla oyun oynamaya girmişti Tina.

tey Allah'ım ya.bi de köpeğin agzından hikaye yazmışlar

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34tb9544 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde pitbulum var fino gibidir insanlara karsı şimdiye kadar tüm kopeklerle oynattim ona göre yetiştirdim su an kız arkadasım besliyor ufak yegenlerimle kuzenlerinle oynattim üstüne çıktılar derisini çektiler oyunlar oynadılar bir kere ters bir tepki vermemistir Polonya'da pitbullari bebek bakıcısı olarak kullaniyolar evlerde sebebi sahibini sahiplenmesi ve derisinin diğer köpeklere göre daha esnek olması ufak cocuk onun derisini ne kadar çekerse çeksin canı yanmadigindan kimseye bı zarar vermez Tina eminimki iyi huylu bir kopekti pitbullar ölüm makinası değildir lütfen olayı başka yerlere çekmeyelim

Ya tamam çok güzel söylemişsiniz de, peşimden koşan bir pitbull varsa herkes tedirgin olur. Kedi değil ki bu.

En nihayetinde nasıl yetiştirildiğiyle alakalı doğru söylüyorsunuzz, halkın % kaçı bilinçli de bilinçli köpek yetiştirsin?
    Instagram: mutusgarage

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resmen okurken gözlerim doldu.
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka fotoyla alakası yok,araba canlı bakınca sıfır gibi.2012 model 106 gti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)