User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Lada niva mı suzıkı vıtara mı

yiğit205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lada niva mı suzıkı vıtara mı

arkadaşlar merhaba;

sıze bı akıl danısacagım..bu aralar aklımda şöyle 4 ceker bı arac almak var.fıyatıda makul sevıyede 4000- 6000 tl arasında olursa ıyı olur.sımdı ben bu ıkı arac hakkında karasız kaldım.lada nıva bu fıyat aralıgında olanlar 1.6 karburatorlu cogunda lpg mevcut.suzıkıler hakkında detaylı bır bılgım yok ama lada bana daha sevımlı gelıyo..aramızda mutlaka kullanan ya da daha onceden kullanmıs olan kardeslerimiz abılerımız vardır..sızce mantıklı olan fazla masraf cıkarmayacak benı uzmeyecek kecı gıbı tırmanacak olan hangısı olıur.sımdıden tesekkur ederım..
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizde 2 tane niva vardı babam ve kuzenleri av meraklısı insanlar oldukları için iç anadoluda girmedikleri bataklık tırmanmadıkları dağ tepe kalmadı keçi gibiydi namussuz heryere çıkıyodu valla.

niva +1

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende nivanın marifetli oldugunu duydum ama çok tipsiz.Eğer dağ taş çamur geziceksen tabiki Niva ama şehir içi kullanıcaksan suzuki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lada gercekten tıpsız sevmedım ama kecı gıbı tırmanır emınım. bı de soyle bı ılan var acaba can yakar mı bu arac. masraf bakımından yedek parca bakımından..
    1974 Land Rover Defender 90 2.5 6.400 TL Sahibinden satılık ikinci el - 63706379
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

Ek.Civic_Spoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilanadki araçla çok uğraşırsın parçasını bulmakrta sıkıntı yaşarsın bulsanda çok pahalı olur ben zamanında lada ile suzikşi arasında kalmıştım ve ayrıntılı çok araştırma yaptım ben off road yapacak dağ taş gezicektim parça temini, fiyatı - ve arazi koşullarında her türlü niva dır. bu test edilmiş defalarca açıklanmıştır zaten google yadığın zaman bunu kullanan kişilerin çok güzel açıklamalarını göreceksin ..

http://nivatr.com/nivaForum/
    http://nivaturkiye.com/main/

Forum siteleri bile mevcut bu sitelerden bu konu hakkında istediğin bilgiye ulaşırsın ..;

edit : Birde http://www.gezenbilir.com/ var oda bu konularda bilgi sahibi olabileceğin en iyi sitedir

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce 2 lada nivakullandık ve niva otomobil gibi monoşasidir. Vitara daha diri ve kullanışlıdır. Nivanın sürekli 4 çeker olması yakıtsal olarak fazla yaktırır ve araçta sürekli yorgunluğa neden olur. Suzuki kullanımı daha zevklidir. Ama belirttiğiniz fiyat aralığında vitara bulmak oldukça zor.

yan53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende offroad araci araken cok arastirdik bu isin ehli ofroadcilarla konustum alani uzmeyecek tek aracin suziki oldugunu ogrendim.niva alirsan cok ugrasirsin sogursun ofroad yapmaktan dediler.suziki aldik iyikide almisim masallah bildigin dag kecisi birkere suyu cok seviyor banamisin demiyor hopluo ziplio valla.tabi senin aradigin fiyatlarda suziki zor 10 lu fiyatlari gozden cikarman lazim ama pisman olmazsin. Birde suzikinin 1.6 8 valfleri var onlar daha ucuz .ama almisken en iyisi en marifetlisi olsun diyorsan 1.6 16 valf japon olanini arayacaksin ki piyasada guzel fiyatlara var

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o fiyatlara sadece arazide gezmek için araç aranılıyorsa lada niva biçilmiş kaftan donanımsız eski teknolojili bi arac olabilir ama arazi kabiliyeti çok iyi
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nıva sureklı 4 ceker değil sanırım.ıstendıgı zaman sanzumandan vıtes kolu ıle ayrılıyor dıye soyluyor arac sahıplerı..suzıkı ıse gercekten sevımlı ama 10000 tl den asagı yok valla kafam cacık oldu...offff offffff......
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suzukilerin arazi performansı doğru lastikle lada nivayı aratmaz. Bizzat her ikisini de kullandım. 2 tane lada niva sahibi oldum. Off Roadlara katıldım. Arazi performansını tartışmamıza gerek yok. Lada alırsın 4 tane de Lassa OK 144 alırsın ondan sonra vur kendini kara çamura dağa bayıra.

Ladaların sıkıntıları da şunlardır;

Eski modellerinin çoğunun koltukları çok dandik olduğu için mekanizmaları sürekli kırılır dolayısı ile çoğunun koltuğunu ileri geri alamazsın. Sabittir yani. O açıdan rahatsızlık verir.

Şaft balansı araziden dönünce genelde kaçar. Gerçi yapılması kolaydır. Dikkat etmek lazım.

Fanı yaz kış sıcak üfler. Yazın termostatı iptel ettirmek lazım.

Eski modellerinde frenler 3 noktadan dağılır. Dolayısı ile sert fren yapınca araba sağa veya sola kıçını atar hemen ki bu çok tehlikelidir. 70km ve üstü her süratte ani fren yaparken çok dikkatli olmalısın. Aksi takdirde kıçı sağa attı mı toplaması da zor olur. Takla atmaya müsaittir. İyi lastik şarttır.

Kışın soğuk ve nemli havalarda distribütör kapağı nem yapar ve ateşleme yapmaz. Bunun çözümü de kolaydır. Ama farkına varmazsan marşa basar basar aküyü bitirirsin

Çok yakar. Mutlaka iyi bir LPG takviyesi şarttır.

d16y4
    Misafir
    lada nivanın çok yakmasına ve çok kaçmasına şahidim

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niva sürekli 4 çekerdir ve biriyi low ration kolu diğeri şanz. kilitleme koludur yani ön arka % 50 %50.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suzukilerin arazi performansı doğru lastikle lada nivayı aratmaz. Bizzat her ikisini de kullandım. 2 tane lada niva sahibi oldum. Off Roadlara katıldım. Arazi performansını tartışmamıza gerek yok. Lada alırsın 4 tane de Lassa OK 144 alırsın ondan sonra vur kendini kara çamura dağa bayıra.

Ladaların sıkıntıları da şunlardır;

Eski modellerinin çoğunun koltukları çok dandik olduğu için mekanizmaları sürekli kırılır dolayısı ile çoğunun koltuğunu ileri geri alamazsın. Sabittir yani. O açıdan rahatsızlık verir.

Şaft balansı araziden dönünce genelde kaçar. Gerçi yapılması kolaydır. Dikkat etmek lazım.

Fanı yaz kış sıcak üfler. Yazın termostatı iptel ettirmek lazım.

Eski modellerinde frenler 3 noktadan dağılır. Dolayısı ile sert fren yapınca araba sağa veya sola kıçını atar hemen ki bu çok tehlikelidir. 70km ve üstü her süratte ani fren yaparken çok dikkatli olmalısın. Aksi takdirde kıçı sağa attı mı toplaması da zor olur. Takla atmaya müsaittir. İyi lastik şarttır.

Kışın soğuk ve nemli havalarda distribütör kapağı nem yapar ve ateşleme yapmaz. Bunun çözümü de kolaydır. Ama farkına varmazsan marşa basar basar aküyü bitirirsin

Çok yakar. Mutlaka iyi bir LPG takviyesi şarttır.

tesekkur ederım bılgıler ıcın..pekı model onemlımı yanı atıyorum 88 modelı alınmaz yada 90 modeller şu sorunu cıkartır sureklı gıbısınden??
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)