Suzukilerin arazi performansı doğru lastikle lada nivayı aratmaz. Bizzat her ikisini de kullandım. 2 tane lada niva sahibi oldum. Off Roadlara katıldım. Arazi performansını tartışmamıza gerek yok. Lada alırsın 4 tane de Lassa OK 144 alırsın ondan sonra vur kendini kara çamura dağa bayıra.
Ladaların sıkıntıları da şunlardır;
Eski modellerinin çoğunun koltukları çok dandik olduğu için mekanizmaları sürekli kırılır dolayısı ile çoğunun koltuğunu ileri geri alamazsın. Sabittir yani. O açıdan rahatsızlık verir.
Şaft balansı araziden dönünce genelde kaçar. Gerçi yapılması kolaydır. Dikkat etmek lazım.
Fanı yaz kış sıcak üfler. Yazın termostatı iptel ettirmek lazım.
Eski modellerinde frenler 3 noktadan dağılır. Dolayısı ile sert fren yapınca araba sağa veya sola kıçını atar hemen ki bu çok tehlikelidir. 70km ve üstü her süratte ani fren yaparken çok dikkatli olmalısın. Aksi takdirde kıçı sağa attı mı toplaması da zor olur. Takla atmaya müsaittir. İyi lastik şarttır.
Kışın soğuk ve nemli havalarda distribütör kapağı nem yapar ve ateşleme yapmaz. Bunun çözümü de kolaydır. Ama farkına varmazsan marşa basar basar aküyü bitirirsin
Çok yakar. Mutlaka iyi bir LPG takviyesi şarttır.