User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Taksicilik, nedir? ne değildir? detaylar ?

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Taksicilik, nedir? ne değildir? detaylar ?

Arkadaşlar ticari araç - taksicilik hakkında bildikleriniz, detayları, araçları, çalışma saatleri, giderleri, gelirleri, raconları nelerdir ?ve sizinde aklınıza gelen sorular varsa onlarda olabilir atladıklarım falan,

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul için mi ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zor is gunluk parayi cikaramadim cikarabilicemmi derdi yorucu is kiralik taksimiz var soforlerden biliyorum az cok ama simdi kiralama sirketleri var veriyosun karismiyosun biseye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul için mi ?
    Aslında genel olarak meslek hakkında ama istanbul baz alınırsa daha iyi olur.

Plaka Fiyatı: 800.000 TL (Tam, Yarım, Çeyrek ve Bijon 6,25 hakları satılabiliyor.)

Araç lar Fiat Albea, Normal kasko X.XXX TL Taksi olunca X.XXX TL v.b.

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Denizli'de sürekli müşterisi olduğum taksici var..ne taksimetre açar ne para sorar..Param varsa veririm yoksa olduğu zaman veririm.. Ve gayette uyguna götürür.. Ailecek alo deriz yani.

İstanbula araba bakmaya gidecekmiş.3 gün orada kalacakmış..Beni bir yere götürürken şakayla karışık al 3 gün çalış dedi..Biraz da canım sıkkındı.. sorunları da biliyordu kafan dağılır dedi..Bende tamam dedim

Sabah 7:30'da başladı maceram ilk müşterime gittiğimde çok heyecanlandım.Sanki ilk defa araba kullanacakmış gibi Denizli'de de tanınan birisi bu arada taksi sahibi.. 4 tane taksisi var ve işleri çok iyi..

Hakkaten çok stresli ve koşturmaca olan bir iş..Daha bir müşteri binerken telefonum çalıyor..Başka birisini almaya gitmem gerekiyor..Yardıra yardıra gidiyorum..

Birisi biniyor..Çok acil bas basabildiğin kadar diyor.. Yaşlı bi teyze biniyor.. 40'ı geçince yavaş oğlum demeye başlıyor.. Ve sabahtan akşama kadar direksiyon sallamak deyimi gerçekten doğru..

Sabah 7:30'da başladım akşam 12'ye kadar.. Resmen pestilim çıktı ve ertesi gün 8:30 da işe başlayacağım. O kadar yorgunluk, uykusuzluktan sonra yine aynı maraton..

Bende çok kızardım taksicilere''Ulan nasıl araba kullanıyor, nasıl gidiyor, nerde duruyor,burda müşterimi iner, burda beklenir mi'' vs diye.. Ama olabiliyor..

Ben bunları 2 günde yaşadım..Yarın son günüm akşam teslim edeceğim arabayı Ama devamlı bu koşturmaca içinde olanları anlamak lazım..

kaldı ki ben bu yorgunluğu Denizli gibi küçük bir şehirde yaşadım..İstanbul-Ankara'da düşünemiyorum..

Yani ara sıra hak vermek gerekiyor taksici arkadaşlara..

-----

Diye bi konu açmıştım 1-2 ay önce.. Belki biraz bilgi verir..

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bu konuyla ilgili konu açmayı düşünüyordum istanbul içi taksi sahibi yada taksici aramızda varsa bana mesaj atar yardımcı olursa sevinirim ögrenmek istediklerim var bu konuda güvenilir birinden çünkü çok farklı kişielrden farklı cevaplar alıyorum herkes işine geleni söylüyor galiba

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zor is gunluk parayi cikaramadim cikarabilicemmi derdi yorucu is kiralik taksimiz var soforlerden biliyorum az cok ama simdi kiralama sirketleri var veriyosun karismiyosun biseye
    kiralık taksin varsa kadir hemen ara beni bilgilendirme yap

dn4859 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer taksi düşünüyosanız pek önermem şuanda fiyatlar tavanda yılbaşından sonra fişleme gibi bir şey olcakmıs yani her yolcuya fiş kesilcek sanırım buda gelir vergisi öderken bayağı fark eder piyasada duyduklarım bunlar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ramo35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kiralık taksin varsa kadir hemen ara beni bilgilendirme yap
    Kanka bizimki oto centerde birine bagli biz parayi aliyoruz sadece onceden biz ugrasiyoduk soforlerle ugraslmaz ogs parasi veriyosun adam kacak geciyo takan takti valla

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    osman gorunce yazıcaktır taxı hıkayelerını
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jem89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Diye bi konu açmıştım 1-2 ay önce.. Belki biraz bilgi verir..
    Yazını okumuştum, dikkatimi çekmişti. Teşekkürler

Alıntı dn4859 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer taksi düşünüyosanız pek önermem şuanda fiyatlar tavanda yılbaşından sonra fişleme gibi bir şey olcakmıs yani her yolcuya fiş kesilcek sanırım buda gelir vergisi öderken bayağı fark eder piyasada duyduklarım bunlar
    Aklımda bir proje var, finansmanı bulursam eylül ekiim gibi başlayacak çalışmaya,

taksi metre açıış nedir? km fiyatı nedir? maaş ücret sistemi nedir? çalışma şartları ve sistemi nedir ? kurumsal yapısı yada durak sistemi nasıl işler gibi bilgileri merak ediyorum.

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    taksimetre 2,500 ile açılır kilometrede 1,600 atar ortalama
    günlük babam 105 lira veriyordu
    aylık 4 milyar kiralar ortalama 1 yıl kontrat yapılır hava parası felanda alınır

sizmi alacaksınız plakayı pek anlamadım ama babam taksici arasın sorsun bana dedi isterseniz pm atayım numarayı herşeyi sorabilirsiniz yolcularını inceliklerini hangi saat'te neresi nasıl olur cumartesi günü caddebostana girmek nasıl brişeydir

maltepe civarında çalıştı hep ama piyasayı çok iyi bilir
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fastchild Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taksimetre 2,500 ile açılır kilometrede 1,600 atar ortalama
    günlük babam 105 lira veriyordu
    aylık 4 milyar kiralar ortalama 1 yıl kontrat yapılır hava parası felanda alınır

sizmi alacaksınız plakayı pek anlamadım ama babam taksici arasın sorsun bana dedi isterseniz pm atayım numarayı herşeyi sorabilirsiniz yolcularını inceliklerini hangi saat'te neresi nasıl olur cumartesi günü caddebostana girmek nasıl brişeydir

maltepe civarında çalıştı hep ama piyasayı çok iyi bilir
    Öncelikle babaya, selamlar, saygılar ayrıca teşekkür ederim yardımcı olduğu için.

Bir grup yatırımcının bu taksi ulaşımı üzerine bir yatırım yapmak istiyoruz. Komple taksi durağıyla birlikte 10-15 tek marka tek model araç alıp bu işe girmek istiyor, başlangıç olarak.

Bende bana gelen teklife cevap vermeden önce taksi sahibi, kiracıları, şöförleriyle görüşük tecrübelerini öğrenmek istiyorum.

Mesela günlük ciroları ne kadar ? günde kaç km yapıyorlar? Genel giderleri ve özel giderleri nelerdir?

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    araba bence fiat albea seçilmeli taksi için ideal era kadar seri değil ama taş gibi era biraz daha narin
    günlük ortalama 200km yapıyordu babam 50 lira civarı mazot 105 araç sahibine veriyordu geri kalanı kendine normal günlerde toplam 200 civarı yapıyordu 50 lirada kendine kalırdı bazı günler araç sahibinden bile fazla kaldığı olurdu bazende 20 lira

taksiye kredi ile alınmazsa kasko yapılmıyor kredili alınırsa araba o zaman banka zorunlu kasko yapıyor
    her yıl muayene yılda 3000 lira gibi bi evrak masrafı oluyor
    aylık şöförlerin tam olarak bilinmemekle beraber iki kişiye 250 lira gibi bi sigorta bedeli var
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

ZFR 37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dn4859 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiş zaten kesiliyor yanlış duyum almışsınız..

aslında burada sormanız sizi çok aydınlatmıyacaktır...

eğer istanbuldaysanız çıkın piyasaya belli ilçelerde bi kaç taksi durağına uğrayın bilgi olun onlar daha dataylı anlatır size

ama o taksi duraklarında biz plaka alıcaz demeyin sadece kiralıyacaz deyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksi şöförü olmak için özel belge lazım. Herkes kullanamıyor.
    Normalde günde 2 vardiya vardır. Saat öğlen 14-15 gibi şöför değişimi olur. Araç sahibi günlük ortalama 100 TL net alır, mazota falan karışmaz.
    Araba kaza yaparsa herhalde trafik sigortası karşılar diye düşünüyorum.
    İstanbulda taksi plakası sayılı ve sınırlı olduğu için pahalı. Ama anadoluda şimdilik sınır yok diye biliyorum.
    Okumadan imzalamam.....

Oconner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek bildiğim çok sitresli ve sıkıntılı bi meslek
    53 RİZE KADER GÜLMEDİ BİZE

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim baba mesleği ticari taksilerimiz var istanbulda kafanıza takılanı cevaplayabilirim

EmreAygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZFR 37 nin dediği gibi bence de en sağlıklı bilgiyi piyasadan alabilirsiniz.

Askere gitmeden önce bende yaptım 1 sene civarı taksi şöförlüğü. Şöförler 15.00-03.00 , 03.00-15.00 olarak vardiya usulü çalışırlar.
    Diğer şöföre mazotu yada gazı doldurulduktan sonra teslim edilir araç. Gece Şöförü yakıt dışında aracı da yıkatmakla yükümlüdür iç dış şu anda gazın litre fiyatı ne alemde haberim yok ama 2009-2010 yıllarında 100km yol yaptığım da 21 TL dolduruyodum depoyu.
    Araç sahibinin alacağı yövmiye bellidir genelde. Verdiğim tarihte 85-90 TL idi. Şu an sanırım 100TL gibi bi rakam.
    Durakların sabah yolcuları fikstir zaten. Sabah 5te sıralar yazılmaya başlanır. Gece 00.00 itibariyle duraktan nöbetçi araç veya araçlar dışında kimse iş alamaz. Tabiki nöbetçi araçların hepsi işteyse ayrı nöbetçi araçlar sabah 6ya kadar sırayla çalışırlar. durağın temizliğinden , sabah çayının demlenmesinden sorumludurlar.
    06.00 itibari ile iş sırası tutulan listeye göre devam eder.
    Eğer durakta not varsa kafadaki yani sıranın başındaki araç 2 yada 3dk kala nota girer. (nottan kastım müşteri belli bir saat için araç ayırtmışsa mesela havaalanına gitmek için saat 10.00 a araba ayırtmışsa 09.58 de kafadaki araba o işi alır.)

Gece gece aklıma gelenler bunlar az da olsa işine yarayacak bilgi mevcuttur umarım..
    ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN !!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)