User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni passat hakkında.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni passat hakkında.

Yeni passat'ı incelerken farkettim.Diger MARKA Ve modellerde de mevcut aynı fark.

Yeni Passat 1.4 lt, 1.6 lt lerde Metalik Renk opsiyonu 1.150 tl

Yeni Passat 2.0 lt. de ise Metalik Renk 1.400

Yeni Passat 1.4 lt, 1.6 lt Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.050

Yeni Passat 2.0 lt. Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.470

Neden bu fiyat ayrımı aynı opsiyon için,sinirlendim durduk yere yahu ?

Nedir bu yani, kasa aynı degil mi, maliyet aynı degil mi, işçilik aynı degil mi, farklı banddan mı cıkıyor bu , zemzemle mi temizliyorlar , besmeleyle mi montajlıyorlar ?

Nedir bu yani 100 bin tl verip passat alan adama '' sende para (b)çok'' tavrı...
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.0'lerde ki sunroof daha büyük olabilir mi acaba ?
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.0'lerde ki sunroof daha büyük olabilir mi acaba ?
    Sanmıyorum

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aradaki fark vergi farkı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aradaki fark vergi farkı...
    Vergi farkı araçtan araca farkeder de, opsiyon bu ya araçtan bagımsız bir parça.. Parça nın alıcısına göre fiyat bicilmesi gibi bir şey.

Şimdi bir adet sende bir adet bende passatla gittik servise sunroof yaptıralım dedik. ikimize farklı fiyat mı çekicek ? TAbiki hayır.

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında aracın ithal edilirken ki fiyatları farklı.

Aracın fiyatı+kdv+ötv = Türkiye fiyatı

1.4 passat 50 birim para TR Fiyatı = 50x1.18x1.37 = 80.83 lira
    1.4 sunroof passat 55 birim para TR fiyatı = 55x1.18x1.37 = 88.9 lira

ama 2.0 alırsanız 55x1.18x1.8 (ÖTV) = 116 lira çıkıyor

rakamlar kafadan atma amadurumu açıklıyor sanırım. ÖTV farkı aksesuara da yansıyor.
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vergi farkı araçtan araca farkeder de, opsiyon bu ya araçtan bagımsız bir parça.. Parça nın alıcısına göre fiyat bicilmesi gibi bir şey.

Şimdi bir adet sende bir adet bende passatla gittik servise sunroof yaptıralım dedik. ikimize farklı fiyat mı çekicek ? TAbiki hayır.
    sen servise gittiginde sunroof yaptırabilecegini mi dusunuyosun? Orda yazan fiyatlar arac satın alırken uzerine eklenen fiyat farkıdır. aracın ham bedeli de aracın donanımına gore yukselir. yukselen donanımdan dolayı fiyat yukseleceginden o meblag uzerinden vergi alınır. ureticiler de bunu kullanıcılar anlayabilsin diye vergi eklenmiş sekilde soylerler..

daha ögrenecegin cok sey var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen servise gittiginde sunroof yaptırabilecegini mi dusunuyosun? Orda yazan fiyatlar arac satın alırken uzerine eklenen fiyat farkıdır. aracın ham bedeli de aracın donanımına gore yukselir. yukselen donanımdan dolayı fiyat yukseleceginden o meblag uzerinden vergi alınır. ureticiler de bunu kullanıcılar anlayabilsin diye vergi eklenmiş sekilde soylerler..

daha ögrenecegin cok sey var
    Tabiki öyle sanmıyorum arabayı fabrikaya yollayıp sunroof yaptıracak halleri yok.Ama bahsettigim şey farklı. Araca koyulan vergiyi anlarım, motor hacmi vs farklılıgı ,lüks tüketim vs. Ama aynı bokun laciverdi bile olmayan bir şeyi , sırf sen 2.0 litre alabiliyorsun,kodamansın diye ,sana extra bir vergiyle veriyorsam (ki zaten vergilenmiş önceden) bu adamı enayi yerine koymaktır. Öğrenecek bir şeyimiz varsa tabiki ögreniriz,gocunmam. ögrenmek icin sordum zaten

Şunu göz ardı etme ama. Aracın vergisini tüm fiyatlandırma üzerinden yaparsın,tamam . o aracın vergisi olur, ama zaten bagımsız bir parça ona ayrı buna ayrı vergi koyarsan çakallık olur.

EvoX
    Misafir
    Tabiki öyle sanmıyorum arabayı fabrikaya yollayıp sunroof yaptıracak halleri yok.Ama bahsettigim şey farklı. Araca koyulan vergiyi anlarım, motor hacmi vs farklılıgı ,lüks tüketim vs. Ama aynı bokun laciverdi bile olmayan bir şeyi , sırf sen 2.0 litre alabiliyorsun,kodamansın diye ,sana extra bir vergiyle veriyorsam (ki zaten vergilenmiş önceden) bu adamı enayi yerine koymaktır. Öğrenecek bir şeyimiz varsa tabiki ögreniriz,gocunmam. ögrenmek icin sordum zaten

Şunu göz ardı etme ama. Aracın vergisini tüm fiyatlandırma üzerinden yaparsın,tamam . o aracın vergisi olur,ama zaten bagımsız bir parça ona ayrı buna ayrı vergi koyarsan çakallık olur.
    Aynen katılıyorum .

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şunu göz ardı etme ama. Aracın vergisini tüm fiyatlandırma üzerinden yaparsın,tamam . o aracın vergisi olur, ama zaten bagımsız bir parça ona ayrı buna ayrı vergi koyarsan çakallık olur.
    Burda anlatmak istediğin tam olarak ne onu anlamadım bu aradaki fark vw den kaynaklanmıyorki devletin motor hacmine göre vergilendirmesinden kaynaklanıyor. Sonuçta sen serviste sunroofu taktırıp metalik rengi boyatmıyosun fabrikadan bu şekilde çıkıyor. Bu sebepten bu fiyatlar opsiyon gibi söylensede arabanın ham fiyatına ekleniyor o yüzden 1.4 le 2.0 arasında vergi farkı oluşmuş oluyor.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Renoda da Opelde de diğer markalarda da aynı durum devletin vergilendirme sistemi yüzünden kaynaklanıyor.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zihniyet canımı sıkan, yani vergi almasın demiyorum tabiki,ama sana verdigi elma da bana verdigi elma da aynıyken , farklı vergilendirme yapması. Yani araç için ham fiyatta bunu yapması normal. hacim 'e göre degişsin de , aynı sunroof'a farklı fiyatlar ,terbiyesizlik ya. Ha hoş alacagımdan mı degil, ama adalet diye de bir şey var.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Evet ama bunun VW veya Passatla alakası yok konu başlığına bakan bu şekilde algılıyor o yüzden yazdım.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ama bunun VW veya Passatla alakası yok konu başlığına bakan bu şekilde algılıyor o yüzden yazdım.
    Doğru söylüyorsun, ben vw de rastladıgım için yazdım, editliyorum içerigini

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam opsiyonların fiyatının farklı olmasının nedeni araç fiyatı hesaplanırken

(aracın ham fiyatı + metalik renk + opsiyonlar) x vergi oranı
    şeklinde hesaplanmasından. 2lt olunca vergi oranı değişiyor ve opsiyonların metalik rengin fiyatı artıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak simdi teker teker acıklıyım..

simdi araba 10.000 lira.. 1.4 ve 1.6 da %37 vergi veriyosun 13.7 liraya geliyo.. sen 1.4 te sunroof istediginde sunroof bedeli 2 bin lira olsun 12 bin lira uzerinden %37 hesaplanıyor. 16.440 ediyor yani sunroof sana ekstra 2740 liraya geliyor.

2.0 aracta da arac 15.000 lira olsun. vergisi %80 olsun yani arac 27.000 liraya geliyor. sunroof fiyatı yine 2000 lira olsun yani 17 bin lira olan ham fiyatlı arac vergiyle 30.600 liraya geliyor. yani sen sunroof için ekstra 3.600 lira odemiş oluyorsun..

fiyat farkı da burdan cıkıyor. gayet mantıklı. cunku aracların her parcasını vergilendirirken ayrı ayrı dusunmek olanaksızdır. sen sıfır araba alırken buyuk motorlu aracın lastigine de aslında bu hesapla daha fazla para oduyorsun bunun onune gecemezsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad sadece başlıkla alakalı değilki içerikte aynı şekilde hatta editledi yine aynı anlaşılıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak simdi teker teker acıklıyım..

simdi araba 10.000 lira.. 1.4 ve 1.6 da %37 vergi veriyosun 13.7 liraya geliyo.. sen 1.4 te sunroof istediginde sunroof bedeli 2 bin lira olsun 12 bin lira uzerinden %37 hesaplanıyor. 16.440 ediyor yani sunroof sana ekstra 2740 liraya geliyor.

2.0 aracta da arac 15.000 lira olsun. vergisi %80 olsun yani arac 27.000 liraya geliyor. sunroof fiyatı yine 2000 lira olsun yani 17 bin lira olan ham fiyatlı arac vergiyle 30.600 liraya geliyor. yani sen sunroof için ekstra 3.600 lira odemiş oluyorsun..

fiyat farkı da burdan cıkıyor. gayet mantıklı. cunku aracların her parcasını vergilendirirken ayrı ayrı dusunmek olanaksızdır. sen sıfır araba alırken buyuk motorlu aracın lastigine de aslında bu hesapla daha fazla para oduyorsun bunun onune gecemezsin..
    +1
    Olay tamamen bu şekildedir. Sadece motor hacminden ötürü motor fiyatı 1,8 ile çarpılmıyor.Yani arabanın her parçası bi bütün olarak hesaplanıyor. Yani markaların değil devletin vergilendirme sıkıntısı.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Metalik renk, sunroof vs arabadan isediğinizde sökemeyeceğiniz opsyonlar. Yani gelen arabanın fiyatından etkileniyor doğal olarak. Birinin ÖTV farkı ile diğerininki farklı, bu nedenle Fazla ÖTV ile gelen arabanın doğal olarak üzerinde gelen demirbaş opsyonuda o derecede etki yaratıyor.

Mesela servisten park sensörü taktırmak isteyin, ona hepsi için aynı parayı alacaklardır
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)