Beyler yüksek lisans için yarına teslim 3 boyutlu modelini çıkarmam gereken bi bina var.Nişantaşındaki Milli Reasünans binası...Gittim gördüm ama planlar elimizde mevcut değil , onun için birebir çıkarım yapamıyoruz ama binanın dış cephesi hemen hemen aynı ölçülerde karolarla kaplı.Ve sayıları belli , yani bi karonun ölçüsünü çıkarabilirsem binanın ana hatlarını %2-3 sapma payıyla çıkarabilirim.Şimdi google ın sokak sokak gezen o harita zıkkımından binanın sokağında gezip bakabiliyorum , karoların sayıları , yerleşimleri vss tamamen belli.Bi karonun ölçüsünü çıkarabilecğeim , spesifik bişeyler arıyoruz arkadaşlarla, sizlerede soriym dedim ,, Yakında olup ölçebilen aşırı yüksek sevaba girer tabi orası ayrı konu ama sanmıyorum o kadar şanslı olabileceğimi...En azından tahmin yürütelim , sağda solda ölçüsünü bildiğimiz bayraktır , tabeladır , öyle bişeyle oranlayalım diye açıyorum konuyu..
Bu ölçüsünü bulmam gereken herhangi bi karo.
Bu da o sokağın panaromik olarak görülebileceği link...Ok yönünde ileri geri gidip daha rahat açılara bakabilirsiniz...
Yandex.Haritalar
Binayı modelledim ,, karoların ölçüsü ile ilgili fikir sahibi olduğum andan itibaren o oranda büyütüp küçültücem tüm binayı ve işi tamamlıycam.