Arkadaşlar ben gündelik işlerim için motor almayı düşünüyorum.Fakat marka konusunda kararsız kaldım alacağım motor tipi konusunda chopper tarzı yani kaslı yapılı ayrıca yedek parçası bol olacak önerilerinizi bekliyorum?
Arkadaşlar ben gündelik işlerim için motor almayı düşünüyorum.Fakat marka konusunda kararsız kaldım alacağım motor tipi konusunda chopper tarzı yani kaslı yapılı ayrıca yedek parçası bol olacak önerilerinizi bekliyorum?
jinlun jl250 leride ben severim pek mekanik bilgim yok ama tutuluyor diye biliyorum
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Cevaplar için teşekkürler bütçem iyi fakat yol tutuşu çok iyi olacak ayrıca birde chopper tarz motorlar nasıldır onlar hoşuma gidiyor
İşte jinlun'lar çok çok çok çakma geliyo bana, önceki msj'da bahsettiğim arkadaş motorcu aslında dükkanı var hani onun sayesinde 2sinide kullanma fırsatım oldu vibrasyon jinlun'da daha fazla gibime geldi ? mct'ler daha bi güzel ve kullanımı rahat, konforlu sanki![]()
Amacin ne icin kosturacaksin. butce ne. bahsettigin tarz motorlar genelde uzun yol ve keyif makinalaridir.
fazer yada fz6 al sorunsuz bınersın junlıne bende bındım yolda gıderken vıbrasyondan egsozu dustu
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
ılk mesajında gundelık-son mesajında s.dısı demıssın. 2si cok farklı seyler.
s.ıcınde chopper-cruıser tarzı motorlar senı hayattan sogutur.gıdon-lastık uzaklıgı cok oldugu ıcın manevra kabılıyetı dusuktur.pızzacı motoru gıbı sıyrılamassın cakarsın bır yere
uzunyol ıcınde tourıng-sporttourıng-enduro tavsıye ederım.(chopper'lar uzunyolda bel-sırt agrısı yapar.) elbette 5.000 lıraya bu 3ü de cok zor. sımdılık senı zorlamayacak cok masraf cıkarmayacak bır gv250 alman en mantıklısı.(en guclu 250cc chopperlardan.) o paralara alacagın dıger marka chopperlar senı servıste uzerlerkanunı servıs agı olarak cok gelıstı. parca fıyatları japonlardan bıraz daha ucuz olur.
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
çin malı alma tavsiyem bak burda yılların motorcusu kardeşin var bende bir ara ikinci motor olarak alıyım dedim almaz olaydım.. içlerinde iyileri yokmu var mesela v motor virago250 cloneları var onlar çok iyi vibrasyonu az ve v motor olmasından ötürü azda yakıyorlar.. misal bisan roadstar keeway shadow..
bunların dışında mct sorunu azdır ama ben tavsiye etmem.. jinlun katiyen önermem vibrasyondan taş dökersin regal raptor önerebilirim su soğutmalıdır bende aldım bir ara güzel motor ama çok kromlu cicili bicili ...
vel hasıl çin motorlarında sürdüğümde şunu anladımki yemeleri gereken çok ekmek var teknolojileri eski..
çin malı bir chopper alıcakdım marka vermiycem kasası aşırı hoşuma gitti 250 v motor
motoru bizim bir motorcu arkadaş dyno ölçüme sokmuş motor verilerinde 13kw yazıyor yaklaşık 17 beygire denk geliyor bu çin kitapçığı türkçe kitapçığında 19 beygir yazıyor![]()
neyse o konulara girmeyelim hiç kısaca motor ölçümde 12kw çıkdı yani 1 kw da çinlilerin verdiği değerden az.. buda yaklaşık 15-16 beygire geliyor..
eğer gerçekden kaliteli sürülücek adam gibi sorunsuz bir motor istiyorsan benim motorumdan tavsiye ederim bende şu anda enjeksiyonlu gv250 var memnunmuyum evet nihayetinde kore malı gayet kaliteli ve sağlam.. koreden üç beş parça aksesuarınıda getirdim öne arkaya michellin lastik attım o ring zincir takdım smoke egzos yaptım çıtırdan hem modifiye hem tok ses alıyım diye güzel oldu.. zaten orjinalden 28 beygir egzosdan usta rahat 2-3 beygir alırsın dedi onunda pek önemi yokya ortalama 30 beygirlik motor işde yetmezmi fazla fazla yeter..
bende yüksek hacimli chopper cruiser tarzı makinelerde vardı vulcan900 en500 hatta polis ihalesinden çıkma kısa süre cbx750p bile oldu enduro lara bindim tekrar döndüm dolaşdım chopper lara döndüm en son bu gv250 yi aldım ve satmayıda düşünmüyorum çok memnunum..
netice şu bizim zamanında aldığımız 500 lük 600 lük makinalar 30-40 beygirdi şimdi teknoloji çok gelişdi adamlar 250 lik makinadan 30 beygiri çıkartıyor.. ayrıca vergiden ve uslu kullanırsan yakıttanda büyük tasarruf ediyorsun.. temiz kaliteli teknolojik bakımlı bir chopperın olsun ardına bakmadan türkiye turu atarsın..
wala ben bile niyetlendim bu yazıdan sonra elinize sağlık![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)