User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: boş bir akü ne sürede tam şarj olabilir? ve alternatör hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation boş bir akü ne sürede tam şarj olabilir? ve alternatör hakkında

-Tamamen boşalmış bir akü aracın üzerinde kaç kilometrede yada kaç saatte tam doluluğa ulaşabilir bilgisi olan var mı?

-ikinci olarak güç artışı alternatöre zarar verir mi?

geçenlerde altörnatörüm bozuldu ve yolda kaldım ömrünü tamamlamış şarj motorlarınızı kontrol ettrin derim zira olmadık yerde akünüz biter ise çok sıkıntı yaşanıyor. birde akünüzü yerinden çıkartmak zor ise diplerde biyerde sabitlenmiş ise lokmasız açılamıyorsa işler iyice zorlaşıyor ben yaşadım siz yaşamayın şarj dinamonuz eski ise yenilemeyi unutmayın

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sanırım 10 dakikada bir sonraki marşa yetecek kadar sarj oluyor
    Tam sarj 1 saat sürüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astra da boşalan ve marş basmayan yeni aldığım akümü diğer aracıma aldım ve bilkentin yuksek biryerine çıktı rampa aşağı çevirip aracı boş aküyü forda taktım marş denedim vurdurmama gerek kalmadan marş bastı nasıl olduğunu anlamadım. astra 2.0 ford 1.4dizel yarım saat turladım heralde bi miktar dolmuştur aküm

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bomboş bir aküyü alternatör dolduramaz... sanayide geri şarj edilmesi gerekir oda minimum 4 saatdir... yoksa gereksiz şekilde alternatörü yüke bindirip yakarsın sadece...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bomboş bir aküyü alternatör dolduramaz... sanayide geri şarj edilmesi gerekir oda minimum 4 saatdir... yoksa gereksiz şekilde alternatörü yüke bindirip yakarsın sadece...
    Yaptim yaniyor doru demis arkadas yuklu aracda.sarj dinemosu sorunu bizde yasiyoruz bugun gidip bakicaz elektrikciye sknti altarnetor vs kaynakliysa cozum hakkinda aldgm bilgiyi paylasirim
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk marsı alacak kadar sarj 15-20 sn arası yetiyor.sonra tam dolması icin genelde 30 ila 60 dakika derler ama tam net bilmiyorum.Gecen benimde basıma geldi.alternator kayısı kopmus yolda giderken bir anda aku lambası yaktı anlamadım noluyoruz diye. bir sure sonra hidrolik pompası lambası yaktı direksiyon agırlastı sacma sapan bütün hataları verdi.tabi anında aklına gelmiyor insanın.motor calısırken akunun nasıl bittigini anlayamadım.saga cekip kaputu actıgımda kayısın koptugunu farkettim.muhtemelen eskimisti degistirince duzeldi.herkesin dikkat etmesi lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte astra da marş basmıodu akü ama aynı aküyü dün akşam ford 1.4 dizele taktım ve marş basabildi baya dolaştım dolsun die.
    motor gücü ile alternatör yanması mümkün mü?

Alıntı 1lker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaptim yaniyor doru demis arkadas yuklu aracda.sarj dinemosu sorunu bizde yasiyoruz bugun gidip bakicaz elektrikciye sknti altarnetor vs kaynakliysa cozum hakkinda aldgm bilgiyi paylasirim
    aynen çözünce banada yazarsan fikir olması için sevinirim

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam bosalan akü alternatörle falan iflah olmaz..Bikac gün idare eder sonra yine bayılır kalır..Sanayide vs sarj ettirme olayı ne durumda olur acıkcası pek bilgim yok merakta ediyorum şu sıralar

Bikac ay önce gece teyp kendi kendine calısmıs amfi tamamen bitirmiş aküyü..Kapı kilidi dahi acılmıyodu o derece bitmiş Takviyeyle falan biraz canlandırdık ama sürekli arıza yakıyordu radyatör sıvı switch'i diye sarj olayına sıcak bakmadıgım için ve pek bilgi sahibi olmadıgım için dün sıfır akü aldım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam bosalan akü alternatörle falan iflah olmaz..Bikac gün idare eder sonra yine bayılır kalır..Sanayide vs sarj ettirme olayı ne durumda olur acıkcası pek bilgim yok merakta ediyorum şu sıralar

Bikac ay önce gece teyp kendi kendine calısmıs amfi tamamen bitirmiş aküyü..Kapı kilidi dahi acılmıyodu o derece bitmiş Takviyeyle falan biraz canlandırdık ama sürekli arıza yakıyordu radyatör sıvı switch'i diye sarj olayına sıcak bakmadıgım için ve pek bilgi sahibi olmadıgım için dün sıfır akü aldım
    bendeki akü zaten sıfır ama şarj dinamom bozulunca mecburen boşalmış oda şuan diğer aracımın üzerinde kullanmaya başladım bir hafta falan dursun şarjı dolsun geri değişicem

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    suyunu ölçün eksilme varmı diye..gerekirse ekleme/veya sıfırdan hepsine yeni su koyun..Sanayı sıtelerınde sarj aletlerı vardır verin 1gün bağlı kalsın gidin ertesi gün alın..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bahcelili_ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendeki akü zaten sıfır ama şarj dinamom bozulunca mecburen boşalmış oda şuan diğer aracımın üzerinde kullanmaya başladım bir hafta falan dursun şarjı dolsun geri değişicem
    İşte o sarj olayı arac üzerinde değilde dısarda sarj edilmeli bence tabi dısarda edilen sarj ne derecede iş görüyo bilmiyorum

Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    suyunu ölçün eksilme varmı diye..gerekirse ekleme/veya sıfırdan hepsine yeni su koyun..Sanayı sıtelerınde sarj aletlerı vardır verin 1gün bağlı kalsın gidin ertesi gün alın..
    Akülerin hepsine su ekleme yapılabiliyomu peki ? Mesela eski değiştirdiğim aküde ne gibi kapak ne gibi delik herhangi bisey yoktu Yeni aldıgım aküdede yok diye hatırlıyorum Hatta takan eleman hiç bakım gerektirmez dedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte o sarj olayı arac üzerinde değilde dısarda sarj edilmeli bence tabi dısarda edilen sarj ne derecede iş görüyo bilmiyorum

Akülerin hepsine su ekleme yapılabiliyomu peki ? Mesela eski değiştirdiğim aküde ne gibi kapak ne gibi delik herhangi bisey yoktu Yeni aldıgım aküdede yok diye hatırlıyorum Hatta takan eleman hiç bakım gerektirmez dedi

akün sulu ise ekleme yapılıyor.kuru aku ise atıp yenisini alman lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende suan arastırdıgımda ne oldugunu anlamadım adam kuru tip akü dedi..Suan baktıgımda yarı bakım gerektiren diyolar kafam karıstı valla..

Aldıgım aküde bundan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende suan arastırdıgımda ne oldugunu anlamadım adam kuru tip akü dedi..Suan baktıgımda yarı bakım gerektiren diyolar kafam karıstı valla..

Aldıgım aküde bundan

bu kuru aku. bendede var aynısı.bakım gerektirmiyor .o yuvarlak delikte yesil renk yanıyorsa akunun durumu iyi diger renklerde sıkıntı yaratıyor bittigi anlamına geliyor zaten ustunde yazıyor.Ben 3-4 senede bir akuyu bitsede bitmesede degistirme taraftarıyım ve hep degistiririm.bitmese bile zayıflıyor ve zayıfladıktan sonra aracta anlamsız arıza lambaları yakmasına sebep olabiliyor.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatıcam ama , akümü boşa marş basarken bitirdim. Şimdi vurdurmadan çalışmıyor. Şarj ettirsem düzelir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlatıcam ama , akümü boşa marş basarken bitirdim. Şimdi vurdurmadan çalışmıyor. Şarj ettirsem düzelir mi?
    Sıvı ise evet düzelir içinde bir çeşit sıvı var adı tam aklımda değil azalmışsa ekliyorlar suya ihtiyacı varsa su koyup şarj ediyorlar Geçen sene bizim ae101'in aküsünü açık kalan farlar bitirmişti oradan biliyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)