vti turbolamak isteyen birine verilen bir cvp...
turbolanan araç sahipleri... cidden araçlarından yaka silkiyormu....
turbo setupları çıkartılsın çeşit çeşit turbolar mevcut bunlar kendi içlerinde farklılıklar gösterir kimi turbo 400 bg güç aktarabilir kimisi 250 bg. turbolayacaksan kesin temelini iyi tutman lazım ki motorun sorunsuz ve dayanıklı olsun 3-5 ten kaçarsan sürekli arıza çıkartarak daha fazlasını cebinden verirsin. turboladın arabayı 300-350 bg güç aldın peki şanzumanın ne olacak debriyaj sistemin üzerindeki fren sistemin bu güce ve hıza yetecek mi hayır onlarıda elden geçirmen gerekecek. kafadan 10 bin masrafın olacak. sahibindende bir kaçtane var vti turbolamışlar satıyolar 300-400 bg yazmışlar. peki neden satıyolar bu arabayı. artık 400 bg güç bunlara yetmiyo da 600-700 bg güç alabilecekleri araba mı almak istiyolar ? bence yaptıkları işlemin arkası arkasına masraf çıkartıp artık yaka sirkmelerindendir diye tahmin ediyorum. ben öğrendim ki ve çok duydum turbolu araba kullanmak istiyorsan her zaman fabrika çıkışlı turbolu araba alacaksın. zaten mühendisler o gücü elde etmek için fazlasıyla düşünüp hesabını kitabını yapıp herşeyini ona göre dizayn etmiş. senin aracın fiyatı 20-25bin 10 bin masraf yapacaksın 35 bin. senin yerinde olsam GC8 impreza alırım hazır forgedlenmiş bulursan usta ellerde yapılmışsa yazılımdı turbo büyütmeydi 350-400 bg civarı o fiyatlara çok rahatt bulursun.honda gibi önden çekişte değil subarudaki AWD zevki emin ol ayrı bir keyif ve daha güvenli. illa ben vti turbolayıp maceraya atılacam diyorsan karar senin...
-başka bir cvp..
istanbul pendik de bi tane vardı si turbolu nettede satılıkdı bi ara yolda denkl geldil muhabbet falan abi yaptıgıma p,işman oldum hep masraf çıkarttı dedi daha dün