Dün 2 3 arkadaş bu konu hakkında baya baya bir sohbet ettik.
Yediğimiz yemek'ler meyve'ler içtiğimiz süt veya su hiç ama hiçbiri katıksız değil dendi biraz araştırdıkdan sonra baktımki olay ciddi hiç öyle göründüğü gibi değil![]()
( Esnafa sorarak araştırdım )
Zeytinci abi zeytinin bekleme süresi en az 7 aydır toplandıkdan sonra depo dedikleri kapalı alanlarda en az 7 ay beklemesi lazım ama mahsülü satacak olan kişiler 1 ay sonra çıkarıp buhar odalarına koyup aynı görüntüyü alıyor görüntü aynı ama malesef tat ve besin değeri yok denecek kadar az dedi,ordan geçtik manava bu salatalık günde 2 mahsül veriyor diyor satıcı, nasıl diye sorduğumuzda verilen hormonlardan akşam toplanan salatalık sabah tekrardan toplanabiliyor dedi ve aklınıza gelecek bütün meyveler aynı durumda,sadece yumurta yemeliyiz o zaman dedim hayır onunda yemleri hormonlu katkılı diyor yumurtanın sarısını kırmızıya dönmesi için yemlerinde çapanoğlu varmış,sucuk vakumlu poşetlerde olmaması gerekiyor olunca içinde garip bir malzeme var dediler oda sucuk açısından hiç iyi birşey değilmiş içim karardı sağlıklı besleniyoruz zannediyordum kısacası balık haricinde herşey yalan
Yapmamız gerekenler hakkında yorum yaparmısınız ?