User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
61 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Isınan laptop ??

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Isınan laptop ??

Unıversteye geldıgımde 1 yıldır aynı odada kaldıgım arkadaşımın Acer espire 5536 laptopu var bugune kadar ısınıp kapandığını gormedıgımız laptop habıre kapanmaya başladı son 1 hafta içinde son haftalarda sureklı adobe prmıerde montaj falan yaptık ondanmı falan dıye dusunuoz ama ne alaka dıyede aklımıza gelıyor. Artık sıkıldık bu işten benımde laptopa soğutucusu alma planım vardı onada alalım dedik. Bilenlere danışalım isteedim.

Laptop soğutucusu olarak hangı marka model onerırsınız alırken nelere dıkkat etmelıyız buyuk fanlı mı kucuk ve çift fanlımı alalım napalım. Bikere alıcaz sonuçta nelerönerirsiniz. Bütçe 100 ü çok geçmezse iiyi olur. Sahibindene falan baktımda hangısı ıyıdır nedır bılemedım
    DR. OWL

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
    benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.

ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın

soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı
    DR. OWL

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
    arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı
    free air çalıştırmak aslında, şu buz torbalarından koymak lazım soğutucunun altına da soğutucuyla kullanırken

Alıntı tayf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
    geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin
    ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum
    Alıntı quicktime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece
    evet haklısın ona çok dıkkat edıyorum ıkımızınkınınde fanlar sol ust köşede ekran kartlarının havalandırmalarıda ortada dıkıne duruyor. ortada ve sol köşede olanlardan olursa çok güzel olur. Aklımı çelen şu fan hızlarıdır yok uflediği hava falan ozellıklerı var onlar aslında.
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum

.
    valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM_5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...
    sessız çalıssın bıde guzel soğutsun yeter bıze aslında
    valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim
    valla ıyı dıyonda ben benımkıne az once bı ufledım fan çalışıyodu çıtır çutur ettı bıseyler buda bu sadece bende 2 yıldır var bunun oncesı var bıde kım bılır kaç yıllık makıne
    DR. OWL

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
    laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı <<buğra>> Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
    laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın
    nasıl kumaşlı ?
    DR. OWL

XTuNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bende de aspire 5710 var aldığım ilk gün bile ısınıp kapanıyordu acerlarda kronik bu sorun.Öncelikle bazı virüsler var cpu kullanımını %100 lere çıkarıyo önce onlara bakın eliniz yatkınsa acerların sökümü kolaydır sökün fanı temizleyin hem laptop ısınmaz hemde makine acayip ciğerlenir
    Dipnot hava kanallarındaki tozun toprak tabakasına döndüğüne şahidim 3 sene temizlenmeyince.

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
    benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.

ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın

soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan
    bende dahil olmak uzere cevremde acer kulln baya kisiyiz kampanya ya girdiginde hepimiz aldim hatta benimki 6930G 2 yildir bir fiil kullaniyorum bazen hic kapatmiyorum oyunlarla v.s de kastim bugne kadar 1 kere kapanmadi islemci sicakliklari 67 68 i asmadilar nasil kronik bu ben anladim

sorun icin fana toz yonsuk birikmis olabilir oyuzden sogutamiyo olabilir

S.Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işlemci fanını yerinden çıkarırsınız, donmuş termal macunu iyice temizleyip yerine tekrardan macun sıkmanız gerekir. bence işlemci fanına dokunmayın. elektrikli süpürge ile tozunu almanız yeterli olacaktır. ama sesli çalışıyorsa temizlemek yerine 8-10 liraya servisten uygun fanı almak daha mantıklı olacaktır.

aklıma şöyle bişey geldi, iki seçenek var. son zamanlarda altı kapalıyken çok yüklendiyseniz (premiere demişsin) ekran kartı veya hdd zarar görmüş olabilir. yada kış diye sobaya yakın kullanıyorsan ondan olabilir..
    twitter: sedatmert10
    instagram: sedatmert10
    web: bursapower.com

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laptopu sadece masaüstünde kullacaksınız çok pahalıya mal olmaz da, kucak için olanlardan gördüm, tasarımı falan çok iyiydi de, fiyatı 72 liraydı :| Benim pc de kapanmaya başlamıştı, fan sesli çalışıyordu. Açıp en büyük fanını temizleyim dedim, önünde 3 cm toz birikmiş, şimdi ekstradan fan bile açmıyor çok sessiz.
    Instagram: mutusgarage

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba olarak dusunursek hava fıltresi tıkanmıs arkadasım elektrik supurgesını al üst kısmı cıkar fanı basla temızlemeye agzından ufleyerek fu fu fu olarak rahat edersın en son gecen sene yapmıstım bu uygulamayı sımdı gene basladı ısınınca kapanmaya leptop be bu sekılde uyguluyorum temızlenıyor yani

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Urune temizlik yapilmasi yeterli

Sogutucuya cogu zaman bircok urunde gerek kalmaz

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)