User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Lefter Küçükandonyadis'i kaybettik..

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lefter Küçükandonyadis'i kaybettik..

Rum asıllı Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te Büyükada'da dünyaya geldi... Futbola da 1941 yılında Taksim Spor Kulübü'nde başladı. Taksim Kulübü yöneticileri Lefter'e lisans çıkartabilmek için 1941'de mahkeme kararıyla yaşını büyüttü. 2 yıl Taksim Spor formasını terlettikten sonra 1943'te askere gitti. 4 yıl süren askerlikten sonra 1947'de İstanbul'a döndü. İşte bu yıl 'birbirine en çok yakışan iki isim' buluştu: Fenerbahçe ve Lefter Küçükandonyadis...

VER LEFTER'E YAZSIN DEFTERE...
    1947 yılından 1964'e kadar Fenerbahçe forması giydi ve 'sarı-lacivert çubuklunun' en büyük efsanelerinden biri oldu. Belki de 'Fenerbahçe' denince akla gelen ilk isim oydu. İstanbul Ligi'nde 1953-54 sezonunda gol kralı oldu. 1951-1952'de İtalya'da Fiorentina, 1952-1953'te Fransa'da Nice'te oynadı. Yurt dışına çıkan ilk Türk futbolcu unvanını oldu... Golcülüğünden ötürü, uğruna, günümüze kadar gelen bir slogan üretildi: "Ver Lefter'e yazsın deftere..." Ayrıca zor saha şartlarında gösterdiği ustalıktan ötürü Ordinaryüs lakabını aldı. 1964'te Yunanistan'da, İstanbul'dan Atina'ya giden Rumların takımı olan AEK'e transfer oldu. Burada 5 maçta oynadı.

İstanbul Ligi'nde 2, Türkiye Ligi'nde ise 3 kez şampiyonluk yaşadı. Kariyerinde toplam 832 gol attı. 16 yıllık Fenerbahçe kariyerinde ise 615 maçta 423 gol kaydetti. Türkiye'de kulübü tarafından jübilesi yapılan ilk futbolcu oldu.

MADALYA ALAN İLK FUTBOLCU
    Yunanistan'ın, milli takımlarında para karşılığında oynama teklifini geri çeviren Lefter, futbol yaşamında toplam 50 kez milli formayı giydi (46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı). 1954 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Lefter turnuvada 2 de gol attı. Türk futbolunda 50. milli maç altın madalyasını alan ilk futbolcu oldu. Milli takım formasıyla attığı 21 golle en çok gol atan milli oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Fenerbahçe formasıyla 615 maç oynadı, 423 gol attı. Futbolu bıraktıktan sonra Egaleo, Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor'u çalıştırdı.

BİR DEVİR KAPANDI...
    Lefter Küçükandonyadis'i, onu izleyenlerin anlatımına göre bu kadar satıra sığdırmak yetersiz kalır... Ordinaryüs'ün vefatıyla Türk futbolunda bir devir kapandı.

2004 yılında Brezilya'dan Türkiye'ye gelen bir diğer Fenerbahçe efsanesi Alex ile FB TV için buluşmuştu. O buluşmada duygusal anlar yaşanmıştı... Ama bu akşam saatlerinde Amerikan Hastanesi'nden cennete uçtu... Umarız orada Eylül 1991'den beri onu bekleyen Galatasaraylı 'can arkadaşı' Metin Oktay ile buluşmuştur.

KİM NE DEDİ?

ALİ ŞEN:
    Lefter ve Fenerbahçe birbirine en yakın iki kelime... Büyük ve mütevazı bir insandı. Kendine has bir insandı. Her Fenerbahçeli'nin kalbinde büyük bir yere sahipti. Hazırlıklıydık ama çok üzüntülüyüz. Türk futbolunun başı sağolsun.

TURGAY ŞEREN
    Futbol hayatımın 19 senesi birlikte geçti. Benim yanıma gelip 'Çok iyi kaleci olacaksın' demişti. Her derbide 'Bugün size yeneceğiz' deyip saçımı okşardı. Boğuluyor gibiyim; sesim de fazla çıkmıyor. Bugün ziyaretine gittim ama son bir kez olsun göremedim. Yaşadığım sürece benimle birlikte yaşayacak. Yardımseverdi, dosttu. Bu sıra herkese gelecek.

RIDVAN DİLMEN
    Ne söyleyeceğimi biliyorum. Şu an hastanedeyim. Herkes çok üzgün. Türk futbolu, en büyük efsanesini kaybetti. Toprağı bol olsun. Futbolculuğuna yetişemedik ama insanlığını gördük. Daha fazla konuşamayacağım.

EMRE BELÖZOĞLU
    Türk futbolunun ve Fenerbahçe camiamızın başı sağolsun. Ölüm Allah'ın emri. Hepimiz bir gün onu yaşayacağız. Son dönemde camiamız büyük sıkıntı yaşıyor. Böyle büyük isimlerin adı altında toplanıyorduk. Kelimelerin bitti yerdeyiz.

ALEX'TEN MESAJ
    Bu akşam tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Lefter Küçükandonyadis için Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza sosyal paylaşım sitesindeki profilinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Lefter Küçükandonyadis'in vefat haberinin gelmesinin ardından Fenerbahçeli futbolcular ile birçok ünlü isim Twitter'dan Küçükandonyadis için taziye mesajı yayımları. Bu mesajlardan bazıları şu şekilde:

"@Alex10combr Alex: Basimiz sagolsun.Huzurlu uyu LEFTER!!!! Cubuklu bize emanet..."

"@Guzelzinho Samet Guzel: Fenerbahcemin en buyuk efsanesi LEFTER'in vefat haberini oteki buyuk efsanesi @Alex10combr den almanin karmasikligi icindeyim..."

"@_gokhangonul Gökhan Gönül: Basımız sagolsun, mekanın cennet olsun. Seni hiçbir zaman unutmayacağız..."

"@mabirand32gun Mehmet Ali Birand: Lefter benim gibi GS'lıların da efsanesiydi. Attığı gollere kızılmazdı. O bizim de kalbimizdeydi."

"@metinkeceli Metin Keçeli: Başta FENERBAHÇE camiası olmak üzere bütün futbol ailesine başsağlığı dilerim."

"@1VolkanDEMIREL Volkan Demirel: Başımız Sağ olsun...! Fenerbahçe'nin ve Türk Futbolunun Büyük Efsanesi Lefter Küçükandonyadis Vefat Etti.. Mekanı Cennet Olsun.."

Tüm türk futbol camiasının başı sagolsun...

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lefterın namı yeter

Allah rahmet eylesin
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başımız sağolsun... Rauf Denktaş da öldü..
    2012 yılı çok kötü başladı..

okn84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah rahmet eylesin

akarags1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buradan okumayı garipsedim, normal giriş yaptım ve çat diye bunu gördüm

allah rahmet eğlesin, ordinaryüs lakabıyla, biz izleyemeyenlerinin bile aklında yer etmişti

gerçekten çok üzüldüm

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah rahmet eylesin.. Rauf Denktaş'da hayatını kaybetti...

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toprağı bol olsun, aynı anda Rauf Denktaş'ı da duydum, çok üzüldüm, nasıl bir yeni yıl başlangıcı..

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah rahmet eylesin.
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

S.Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah rahmet eylesin. İzlemek nasip olmadı ama Metinlerin, Lefterlerin, Baba Hakkı'ların futbolcudan önce ADAM oldukları söylendi bize hep, o neslin futbolcularını da hep merak etmişimdir Mekanı cennet olsun..
    twitter: sedatmert10
    instagram: sedatmert10
    web: bursapower.com

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ver leftere yaz deftere güle güle lefter

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah her ikisine de rahmet eylesin.her 2 side iyi insanlardi.ikisinin mekani cennet olur insallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce Lefter baba sonra Kahraman Denktaş,sen nasıl bir cumaymışsın 13.cuma Toprakları bol olsun..
    Hayırlısı be gülüm

mesutt1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah mekanını cennet etsin
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesutt1bir!!!!!bir!!!1111bir!

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    (Ordinaryus) Lefter anlatıyor;
    "Çok gençtim...Her klüp peşimde idi...Ciddi ciddi Beşiktaş`a gidiyordum...Korktum...Heybetinden çekindim...Baba Hakkı`nın olduğu yerde belki elim ayağım birine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim..." mekanin cennet olsun lefter..

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    berbat bir akşam, hepimizin başı sağolsun

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toprağın bol olsun lefter baba...hiç bir FENERBAHCE li seni unutmayacaktır...

Hery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah rahmet eylesin.
    Straight roads are for fast cars, corners are for fast drivers.

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güle güle Ordinaryus...
    Bildiğim kadarı ile Aziz Yıldırım'a son bir mektup yazmış kendisi... hissetmiş olacak ölümünü...

Allah rahmet eylesin,
    Loading...

Painkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saygıyı fazlasıyla hakeden birisiydi, Allah rahmet eylesin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)