köpeğin çok güzel ilk olarak bunu belirtmek isterim,
benim köpeğim 7 ay önce 19 yaşında iken öldü. 1 yaşından itibaren de istesen de kucakta durmayan bir hayvandı, sanırım sen de böyle bir köpek istiyorsun kucağa gelmeyen sürekli kucak istemeyen vs.
bunu sağlamak için aslında ekstra bir çabaya gerek yok ama baktığın ortam çok önemli. gürültülü ve sürekli yabancı insanların gidip geldiği bir yer ise genelde ufak dönemlerde çok korkuyorlar, bunun sonucu ya saklanıyorlar ya da sahibinin (o aslında annesi sanıyor) kucagına atlıyorlar. buna biraz dikkat etsen ve mümkün oldugunca sevgini ve ilgini göstersen kucak manyagı bir köpek olmaz diye düşünüyorum.
4-5 aylık olduktan sonra da enerjisini harcat muhakkak köpeğinin. günlük olarak park vs. çıkar oyun oynasın koşsun enerjisi atsın yoksa evde zaiyata sebebiyet vermektedir ve .ıçının üzerine oturamazsın, tv izlerken oyun için sürekli paçandan çekiştiren bir hayvan ortaya çıkıyor...(tecrübeyle sabittir

)
burada yazılanlar kadar kolay olmuyor tabi gerçekleştirmek, ilk köpeğin mi bilmiyorum ama öyleyse şayet biraz sıkıntı çekeceksin alışmak için, sonuçta bıkıp kimseye vermezsen ortalama 10-12 sene boyunca hiç büyümeyecek bir bebeğe bakacaksın.