User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Faiz ve B Tipi Fon Hakkında Bilgi ???

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Faiz ve B Tipi Fon Hakkında Bilgi ???

Arkadaşlar elimizde 50.000 TL kadar bir para var. Garanti Bankası 32 Günlük faiz için 375 TL 'faiz getirisi' verecek. Bu parayı A-B-C tipi fonlarda değerlendirsek yaklaşık olarak ne kadar kazandırır tahminen.

Teşekkürler

fanatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş bankası 43 günlük tahvili TRSTISB31213(791) al. 10.6 yıllık faizi var,
    50.000 tl.ne aylık net 393, 43 güne net 562 tl verir.
    Avantajı vade sorunu yok, istediğin gün ister tamamını istersen bir kısmını birikmiş faizi ile bozdurabilirsin.

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    b tipi likit fonu öneririm, riski yok..
    32 gün olacaksa ben size 10,75 mevduat faizi vereyim?
    Seyyar Tayyar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vakıfbank bono ihraç ediyor.vadesi uzun ama belki ilgilenirsin Vakıfbank Yatırımcı İlişkileri - VakıfBank 2. Dilim Bonosu İhracı

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu bende takipteyim içime sinen birşey bulamadığımdan arabamı değiştirmeyi erteledim bi 15binim var nası değerlendirsem karar veremiyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    B tipi likit fon getirisi çok düşüktür ama günlük faiz alırsın. Kaç gün kaldıysa o kadarlık faizini alırsın. Mevduat iyidir yüksektir fon'a göre ama 1 aylık yaptıgın zaman paranı baglamıs olursun. Benim önerim repo'dan yana olur belirli günleri var ve belli gün aralıgına göre faiz var mevduata göre sadece vade tarihi kısa ama getirisi B tipinden fazla mevduatdan biraz az. A tipi değişken'de alabilirsin ama riski yüksektir. Eğer vade uzun tutucam dersen forex üzerinden €/$ paritesine yatırırdım tahminimce yükselebilir. Şuan parite 1.28 ki birkac hafta icinde 1.30'lara gelir diye düşünüyorum.
    ☻/
    /▌
    / \

M.Can Çimir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Finansbank için konuşursak; tanışma faizi 32 gün için %12.10, net: 10.28-10.30 civarı... bu da 50.000 TL için 32 günde 456 TL net faiz yapar.

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben akbankla çalışıyordum daha sonra ing bankın turuncu hesabına yatırdım paramı günlük faiz işliyor çok iyi oldu ihtiyacım olduğunda çekebiliyorum

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar elimizde 50.000 TL kadar bir para var. Garanti Bankası 32 Günlük faiz için 375 TL 'faiz getirisi' verecek. Bu parayı A-B-C tipi fonlarda değerlendirsek yaklaşık olarak ne kadar kazandırır tahminen.

Teşekkürler
    Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Yıllık iznimin ilk haftasındayım ve fırsat bu fırsat diye düşünüp siteye yeni üye oldum.Bankacıyım.Bildiklerimi paylaşmak isterim.Bankaların TL mevduat faizleri geçen seneye oranla oldukça iyi.Piyasada ki en yüksek oranı veren bankaya paranızı yatırırsanız,30 gün için 448 TL getiri elde edebilirsiniz.Lakin yatırım yaparken,anaparanın hangi süreyle bağlanacağı mutlaka düşünülmelidir.Vadeden önce paranızı çekmek isterseniz sadece %1 oranlı kırık faizi öder banka size.Uzun süreli yatırım düşünüyorsanız tarih boyunca en büyük getiriyi devlet tahvillerinin getirdiğini gözöününde bulundurmanızı nacizane tavsiye ederim.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşım biz gayri menkul işindeyiz uzun vadede paranı değerlendiriceksen toprağa yatır.. toprak arsa tarla arazi gibi ne banka verir ne başka bir şey.. apartman eskir kokar çöker banka iflas eder toprağa hiç bir şey olmaz tam aksine sürdükçe gençleşir.. bekledikçe değerlenir..
    hiç bir şey yapmasan beklet yatırım olarak icara ver bırak sürsün icar yılda cebine dönümüne göre bin tl den on bin tl ye kadar para alırsın..

bu konu altında yazmıyım ama çok güzel fırsat yerleri var. 3 sene önce metre karesi 300 tl olan yerler şu anda oldu bin tl iki bin tl..

se®k@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    B Tipi likit fon risksiz, istedigin gün paranı cekebilme avantajın var. Faizde vade dolmadan cekersen, faizin yanıyor. Ama B tipi Likit fonda bekledigin gün kadar faiz almıs alıyorsun bir nevi. Faiz oranları olarak, uçurum kadar da fark yok aralarında... B Tipi Likit Fon alırsan, hafta sonu para lazım olsa bile, hemen bankamatikten en son fiyatı ne ise, o fiyattan satıp nakite çevirebilirsin. Eğer 1 ay boyunca parayı ellemicem, ihtiyaç duymayacağım diyorsan faiz daha avantajlı...

Yani bana göre mantıklı olan B Tipi Likit Fon; ama faizin getirisi çok az bir miktar daha fazla olacaktır.

(B Tipi Likit Fon ve Faiz arasında karşılaştırma yaptım. Diğer seçenekler hakkında hiç bir bilgim yok )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)