User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Corsa 1.7 DTi Jant Lastik ebatı hakkında..

Anıl DALGA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Corsa 1.7 DTi Jant Lastik ebatı hakkında..

Merhaba arkadaşlar aracımda 5 cm Fk yaylar mevcut hiçkimsenin taahmin ettiği gibi olmadı Fk arabayı bastı 5 cm takan kişi bile dedi bu kadar basmıyordu falan diye neyse bize yetmedi tabiki araçta 175/65/14 jant lastik var çamurluk ile lastik arasına 1 parmak girmiyor yarım parmak anca girer yayları presleticem ama olmaz dediler çamurluklara sürtermiş alacağım Jant 15'' taban 195 olucak ama yanakta bilgiye ihtiyacım var 195/50/15 olsa lastik - çamurluk mesafem aynı mı kalır yoksa 2 - 3 cm daha açılır mı 195/45/15 koysam zaten açılıyo çamurluk arası istedigim gibi basabiliyorum ancak 45 yanak sıkıntı 3-4 kişi bindimmi vurucak bamgüm her çukurda 195/50/15 işimi çözer mi

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    195-50-15

195-45-15

uygun et değerine sahip jant takmadığın sürece 45 yanakta 50 yanakta sürtüyor , hele ki kamber vermezsen baya bir sürtüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm peki özgür abi ben spoon takıcam 195 50 15 seninki sürtüyomuydu bu basıklıkta ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Normal sürüşte sıkıntı yok ama esnemelerde davlumbaza vuruyordu lastik,Hem spoon'larda hemde daha sonra taktığım advan'larda.Her 2 jantta şu an ki compomotive'lere göre daha dışardaydı.Şu an ki jantlar biraz daha içerde ve sıkıntı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım ben 195 50 15 koyucam senin basıklıktan 1 cm yüksek yaparım önleri amortisör %50 serleşcek zaten esnicegini pek sanmıyorum sürtmes herhalde 1 cm yüksek yapsam ? veya çamurlukların içini kazıyamazmıyız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Plastik dodikler bir süre sonra zaten otomatikman traşlanıcak sürtmekten ama sac kısmını bilemem.İşlem yapmadım sac kısma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm anladım ben alim 195 50 15 duruma göre yere basarım artık

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar biraz geçmiş konunun üzerinden ama bir sorunumla ilgili fikir almak istedim.

Bugün 2006 Corsa C 1.3cdti aracıma 195/50/15 Michelin Pilot Exalto lastik 15" çin malı bir jant taktım. Görünüş olarak çok güzel oldu ancak daha yola çıktıktan bir iki km sonra sağa viraj aldığım bir yerde sol arka teker çamurluk içine sürttü. Daha sonra da hız kesici kasisten geçerken sürttü. Sanırım jantın <ET değeri uyumlu olmadığından problem oldu. Ama dikkat ettim sağ teker sürtmedi hiç. Alışveriş merkezinin otoparkındayken inip baktım sağ arka lastik kamberi farklı soldan. Sağ lastik daha içeri bakıyor üst taraftan. Acaba gidip so arka tarafında kamberini ayarlatsam sorun düzelir mi? Bu arada arabadaki toplam yük, 250kg civarıydı. Arkaya iki kişi otursa çok daha fazla sürtecek kesinlikle.. Ne önerirsiniz? Bu arada yay falan yok orjinal herşey..

Aracımın fotoğrafları..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi o çamurluktaki plastikleri tutan vidaya mı sürtüyor ? yoksa direk çamurluğun içine mi sürtüyor.. Eğer vidalara sürtüyorsa plastik kısmları silikonla yapıştırıp içlerini traşlatabilirsiniz..
    ...

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba tekrardan. Sorun jantlardaymış. Direk çamurluk ucundaki plastiğe sürtüyordu. Jantları değiştirdim sorun tamamen çözüldü. İlk denediğim jantları ET20ymiş. Hiç dikkat etmemiştim. Bugün König aldım ET40 olan modelden. Baya denedim hiç sürtmedi. Ayrıca çok enteresan şekilde direksiyon tepkisi ve konforu da arttı arabanın. Sanırım jantların çok daha hafif olması etken oldu.

Fotoğrafını koyarım yakında..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)