User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ev Sinema Sistemi Bağlama Hakkında Yardım?

Emre Akçay
    Misafir

Lightbulb Ev Sinema Sistemi Bağlama Hakkında Yardım?

Arkadaşlar. Dün kendi evime Samsung Led Tv aldım. Aynı zamanda Logitech X-540 5+1 ses sistem , sunny uydu alıcı, sony Vhs player ve samsung dvd playerım var. var. Uydu alıcıda Hdmi olmadığı için scart girişinden tvye girdim. Uydu alıcıyı girince dvd player ve vhs playerı girmeye yer kalmadı. Dvd playerda hdmi yok. Sadece scart ile bağlanıyor. Vhs player da ise UHF anten girişi var. Ordan Tv ye girebiliyorum. Sorum ise uydu alıcıyı, dvd playerı ve vhs playerı nasıl tvye girebiliriz? 5+1 i ise tvnin kulaklık girişinden bağladım. Daha iyi ses için nasıl bağlayabiliriz? Gece 1 e kadar bununla uğraştım ama bir çözüm üretemedim. Scart çoklayıcı veya decoder muhabbeti felan varmış. Napmam lazım?

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tv de dıgıtal optık ses cıkışı ve logıtechde gırış varmı

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    scart cogaltıcılar var her alıs verısı sıtesınde var . memleketındekı elektırıkcılerdede vardır . bence seslerıde hepsıne baglaman ıcın ıkılı jak lar mevcut ama cok kablo kalabalıgı olurr .. bılgıne
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Emre Akçay
    Misafir
    Scart çoğaltıcı buldum ikili. Hb.com dan. Fakat görüntü kalitesinde düşüş olur deniyor forumlarda. Tv de digital veya optik çıkış görmedim. HDMi, Aux, 1 adet scart , 1 adet UHF çıkışı var. Ses sisteminde ise optik var. Yeşil,turuncu,siyah var. Yeşili tvnin auxa takarsam 5+1 ses alıyorum. Tabi dolby digital felan olmuyor. Matrix özelliği var. Her haporlöre dağıtıyor. Ama genelde merkezden ses alıyorum.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    logitech ses sisteminde subwooferdan çıkan 3 tane jak olması lazım siyah turuncu ve yeşil bu kabloyu iki tane çoklayıcıyla

bunun yeşil tarafına bağlıyoruz

kırmızı beyaz tarafınıda televizyona ek başka bir kabloyla bağlayıp kullanabilirsiniz benimki böyle bağlı neden bu kadar uğraştırıyor diye sordum bunlar pc için üretilmişler o yüzden diyorlar.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kere scart falan kullanıyorsan lcd tv ye yazık olur
    kalite kafadan yok oldu

ikincisi vhs playerın orada işi ne ?
    hala kullanılıyormu ?

üçüncüsü kusura bakmayın ama dvd de günümüzde hikaye kalıyor

ben olsam vhs + dvd + uydu receiverı atar
    yerine bir tane hdmi çıkışlı receiver + hd mkv videoları gösterebilen medya player alırdım. Pahalı şeyler değil artık bunlar .

ayrıca bağlantılara net cevap gelmesi açısından
    bütün cihazların arka taraflarının fotolarını anlaşılır biçimde çekip buraya koymalısın

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir kere scart falan kullanıyorsan lcd tv ye yazık olur
    kalite kafadan yok oldu

ikincisi vhs playerın orada işi ne ?
    hala kullanılıyormu ?

üçüncüsü kusura bakmayın ama dvd de günümüzde hikaye kalıyor

ben olsam vhs + dvd + uydu receiverı atar
    yerine bir tane hdmi çıkışlı receiver + hd mkv videoları gösterebilen medya player alırdım. Pahalı şeyler değil artık bunlar .

ayrıca bağlantılara net cevap gelmesi açısından
    bütün cihazların arka taraflarının fotolarını anlaşılır biçimde çekip buraya koymalısın
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. VHS Player'da babam eski kasetlerini izliyor ara sıra mecburen olması lazım. Dedikleriniz iyi güzelde şu durumda imkanım kısıtlı olduğu için elimdekileri en güzel şekilde kullanmaya çalışıyorum. İşyerinde olduğum için sistem foto upload için izin vermiyor. Konuyu güncel tutup, akşama fotoğrafları ekleyeceğim.

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    logitech ses sisteminde subwooferdan çıkan 3 tane jak olması lazım siyah turuncu ve yeşil bu kabloyu iki tane çoklayıcıyla

bunun yeşil tarafına bağlıyoruz

kırmızı beyaz tarafınıda televizyona ek başka bir kabloyla bağlayıp kullanabilirsiniz benimki böyle bağlı neden bu kadar uğraştırıyor diye sordum bunlar pc için üretilmişler o yüzden diyorlar.
    Evet subwooferın arkasından yeşil,turuncu ve siyah kablo çıkıyor. Sesi sadece yeşil veriyor. Yani laptop olsun, tv olsun auxtan yeşili bağladığım zaman sesi alabiliyorum. Diğerleri nedir ne değildir anlayamadım.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diğerleride 5+1 çalıştırıyor galiba.bende yeşili direk tv kulaklık girişine taktım 5+1 çalışmadı bu sistemi yapınca sesler daha belirgin geldi.siyahta ses veriyor galiba ben öyle hatırlıyorum bu üç kabloyu tvye bağlamak için böyle yapmakk gerekiyor başka yolunu bulamadım.2 tane çoklayıcı alıp ikisini birbirine bağlayıp 3 tane aux girişi elde edip siyahla turuncuyu yanyana yeşilide diğer çoklayıcıya takıp gayet güzel ses elde edebiliyorum.denemekte fayda olabilir.

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diğerleride 5+1 çalıştırıyor galiba.bende yeşili direk tv kulaklık girişine taktım 5+1 çalışmadı bu sistemi yapınca sesler daha belirgin geldi.siyahta ses veriyor galiba ben öyle hatırlıyorum bu üç kabloyu tvye bağlamak için böyle yapmakk gerekiyor başka yolunu bulamadım.2 tane çoklayıcı alıp ikisini birbirine bağlayıp 3 tane aux girişi elde edip siyahla turuncuyu yanyana yeşilide diğer çoklayıcıya takıp gayet güzel ses elde edebiliyorum.denemekte fayda olabilir.

Yeşilde 5+1 çalışıyor bende. Matrix tuşuna basınca. Ama center dan ses geliyor genellikle. Turuncu veya siyahta ses gelmiyor. Aux için durum böyle. Dediğin sistemi uygulayacağım. Birde öyle deneyeyim. Teşekkürler.

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni konu açmak istemedim bu konu oldugu için

sorun şu bende LG marka lcd tv var, uydu alıcısı olarakta digitürk var.5+1 sunny marka ses sitemine ait kırmızı ve beyaz uclu kabloları, tv nın arkasındaki kırmızı ve beyaz yerlere takıyorum.kablonun diğer ucunuda ses sıstemıne takıyorum ancak ses alamıyorum.digiturk cıhazının arkasında hdmı gırısı ve scart gırısı var baskada kablo takıcak bıyer yok. yardımcı olabılecek varmıdır?
    BaYTaR MURO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan alırsan digiturk ten scartla alabılırsın ses

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben logitech z5500 u optik kablo ile tv ye bagladim.
    Tv ye ne bagli ise hepsini 5 inden de alabiliyorum ps uydu
    Dvd..
    Sadece tek kablo bagli :s

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dvd..
    ps ve benzerı aracları hdmi ıle tv ye bagladıysan ve tv den optıcle ses sıstemıne gırıyorsan 5.1 ses alamıyorsun

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ps ve benzerı aracları hdmi ıle tv ye bagladıysan ve tv den optıcle ses sıstemıne gırıyorsan 5.1 ses alamıyorsun
    Allah allah,abi film film seyrediyorken baya baya etrafimda donuyor gibi,ben sunu test edebilicegim bir sey ile deniyim..Anladigimiz isler degil kurcaliyim biraz,saolasin

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ses sistemi bağlama konusunu anlamamda tv ve logitech hariç hepsini at aldığın tv zaten usb den herşeyi okuyordur. o tv ye hd digitürk yakışır
    .

matthardy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en temiz yol yukardada belirtildiği üzere ;
    5+1'i tv'nin kulalık jackına takmak (ara aparatlar ile)

ben aparatsız kablolları birbirine bağlıyarak yapmıştım el beceriniz varsa sizde yapabilirsiniz ama stereo özelliği kaybolabilir.
    Success is just like being pregnant.
    Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah allah,abi film film seyrediyorken baya baya etrafimda donuyor gibi,ben sunu test edebilicegim bir sey ile deniyim..Anladigimiz isler degil kurcaliyim biraz,saolasin
    tv de usb varsa sorun yok 5.1 alırsın fılmlerde ama harıcı cıhazları kendı optic cıkısından bağlaman gerekıyor ses olarak.. malesef led tv lerın coğu hdmi ile gelen 5.1 sesi kendı uzerınden gecip ses sıstemıne optic den stereo olarak yolluyor..

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan alırsan digiturk ten scartla alabılırsın ses
    murat abi teşekkür ederim paylaşımın için bukadar yoruma karsılık kontrol panelınde cevap yazıldıgını goremedıgım ıcın gec cevap verıyorum kusuruma bakma.tekrar tesekkurler

Dvd..
    emre nasıl bir kabloymuş o, velinimet valla
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ses sistemi bağlama konusunu anlamamda tv ve logitech hariç hepsini at aldığın tv zaten usb den herşeyi okuyordur. o tv ye hd digitürk yakışır
    bende senın gıbı dusundugum ıcın digitürk hd paket almıştım,tesekkurler

Alıntı matthardy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en temiz yol yukardada belirtildiği üzere ;
    5+1'i tv'nin kulalık jackına takmak (ara aparatlar ile)

ben aparatsız kablolları birbirine bağlıyarak yapmıştım el beceriniz varsa sizde yapabilirsiniz ama stereo özelliği kaybolabilir.
    el becerim olmadıgı ıcın murat abının önerisini degerlendırecem mecburen tesekkurler

tv de usb varsa sorun yok 5.1 alırsın fılmlerde ama harıcı cıhazları kendı optic cıkısından bağlaman gerekıyor ses olarak.. malesef led tv lerın coğu hdmi ile gelen 5.1 sesi kendı uzerınden gecip ses sıstemıne optic den stereo olarak yolluyor..
    tekrar teşekkürler abi
    BaYTaR MURO

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)