arkadaşlar çinden ebay üstünden bir dvd player alıcam sonata için ama orayla iş yapan yada ordan mal getirten birileri varsa oun vasıtasıyla getirtmek sanırım daha garantili olur. varmıdır böyle birileri.
arkadaşlar çinden ebay üstünden bir dvd player alıcam sonata için ama orayla iş yapan yada ordan mal getirten birileri varsa oun vasıtasıyla getirtmek sanırım daha garantili olur. varmıdır böyle birileri.
gerek yok ver sparişi gelsin sıkıntı olmaz en fazla burdaki gümrükte sıkıntı olur onuda satıcıyla konus fatura bedelınde oynamalar yapsn.
Ben de defalarca ürün getirdim. Hatta iki kere çinden araca özel double din getirdim. Bir sıkıntı çıkmadı. Ama kitabına uydurman lazım. Yakın zamanda kendi adına birşeyler getirmişsen başkasının adına al.
ben trt bandrolü vs. bu tip cihazlar gelirken problem oluyor diye biliyorum bir araştırın isterseniz..
şuan çine kotadan dolayı kg başına 5$ vergi çıktı en azından mobilya aksesuarlarında durum böyle artık çinden italatta azalır kanısındayım
ama bi arkadaşım astırasına getirmişti çinden gümrüge takıldı burdaki fiyatına geldi ona...
Ozaman sana söyle söylim benim söyledigim 1.5 sene önceki mevzu 500 tl gibi bi gümrük olayı olmuştu ona göre hesab etmen lazım yani degermi degmezmi durum degerlendirmesi yapabilirisn
Bide satın aldıgın kişiyle konusup faturasını düşük yazmasını rica edebilirsin belki o şekilde gümrüge takılmaz bellimi olur..
ben daha önce cooper s 'e headers almıştım ebaydan ptt gidip almıştım avrupa yakası merkezden 150$ fatura yazdırmıştım memur bu ne diye sordu dedim arabama parça aldım tr de yok felan vs. 34 tl bi vergi çıkarmıştı aldım direk...
mesela cooper s 'e kasnak aldıgımdada 170$ dı yanlış hatırlamıyorsam ufak bi kutuda direk ev adresime geldi onunlada hiç ugrasmadım...
Arenimo nickli arkadas yardımcı olabilir
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
gümrüktekiler bazen can sıkabiliyor problem yaratabiliyorlar belirli bir kotası var 2 ayda bir getirebiliyorsun felan ama en iyisi fiyatı düşük yazdırmak
ön göğüsde öyle bir göğüs yapmışki adamlar bombeli oval geliyor göğüs yani oraya özel teyip dışında universal bir teyp uymaz ha uyar ama bu seferde çok uğraş ister gene astarı yüzünü geçer bu gelen teyp ile direksiyon kontroller falanda orjinaldeki gibi çalışıyor zaten araca özel üretilmiş o yüzden kesin alıcamda hani gümrüğü ile uğrşmak istemiyorum bu tip ürünler getirten varsa dioyrum onlar zaten mal çekiyorlar çinden çekerken benimkinide araya sıkıştırsalar ben gümrüğe 200-300 tl vericeğime onlara veriyim kafam kulağım rahat etsin..
hem onların çinde adamlarıda oluyor benim ebaydan alıcağım fiyattan çok daha ucuza ve cihazı test ederek alma imkanlarıda olur ondan dedim.. benim bir abim duy getiriyordu çinden zamanında onun vasıtasıyla üç beş parça getirtmişdik ama oda bırakmış işi yoksa ondan rica edicekdim..
%99 gümrüğe takılır double din
ve fatura bedelinde oynama yapsın gibi fikirler eskiden işe yarıyodu
artık gümrüktekiler de uyandı
adamlar salak değil sen ben gibi insan onlarda
az çok piyasayı interneti takip eden adamlar
100$ lık malı 5$ fatura bedeliyle güle oynaya sokabileceğiniz sanıyorsanız yanılıyorsunuz
alırken dikkat etmeniz gereken cihazı mutlaka geçerli resmi kaşeli damgalı bir faturayla mantıklı bir tutar yazarak yollasın
gümrükteki bir problemde çindeki elemandan fatura istediğinizde .pdf olarak gönderen insanlarla karşılaşıyorsunuz
o yüzden iletişiminizi iyi kurup baştan bişeyleri göze alıp bu işe kalkışın
benim derdim zaten fiyatı düşürsün diye bir şey değil zaten hiç bir yazımdada fiyatı düşük gösterilsin yada gösterticem demedim ebaydan çok ürün aldım feedback oranım çok yüksekdir sıkıntım mallı almak değil fiyatı düşük göstermekde değil gümrüğündende kaçmıyorum.. neyse veririz..
tek derdim işde bu faturadır git gel uğraş bu kısmıyla uğraşmak istemiyorum o kadar diyorumki gümrüğe vericeğim parayı zaten bu işi yapan çinden mal getirten insanlar var onlara birine veriyim kapıma kadar getirsin o kadar..
gümrük memurları artık her kalem malzemeye istedikleri fiyatı belirleme şansına sahipler aklınızda olsun..
kesinlikle daha mantıklı olur
daha bugün konusu geçti diyorum ya eleman faturasız mal gönderiyo
gümrüğe takılıyo tabi vergi vericeksin malın değerine göre ortada fatura yok
durumu anlatıp adamdan fatura istiyosun binbir naz niyaz ağamda
böyle bi durumda mail adresine .pdf uzantılı fatura gönderen insanlar var
nasıl bi saçmalıktır anlamak mümkün değil
işde o sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum neticede çinli zaten ingilizceleri berbat anlaşmada güçlük çekiyorsun derdini anlatana kadar bin dereden su geliyor.. ben bir iki yer buldumda onlar eşşeğin kulağına su kaçırıyorlar adamlar 350 dolar teyp 35 dolar rds option özelliği teyp çünkü amerika için yapılıyor amerikadaki teyplerde rda konuşmuyor tercih edilen bir şey değil 35 dolar ekstraya euro bölgesine özel rds koyuyor teybe shippingi free 385 ben yuvarlak hesap 400 dolar diyorum.. türk lirası 720 tl ye denk geliyor hadi 200-300 gümrüğü olsa bin tl de..
ben iki üç kişiyle konuşdum adamlar zaten yurtdışından teyp getirtiyorlar çinden yani az çok bilirim bu işleri gümrük ödemiycekler benim ürüne birde direk ilk elden tedarik edicekler misal ben ebaydan adamdan 400 dolara aldığım teybi onlar direk tedarikçiden belki 250 dolara alıcaklar ordanda bir karları var üstüne birde benden 1700 tl para istediler.. yani 250-300 dolara getirticeği teypden benden 900 dolar para istiyor çakallar kendilerini zeki sanıyorlar hani ticaret olur ben olmasın demiyorum tabiki hizmet veriyorlarsa kazanıcaklarda para kazanmayla dolandırma arasında bir fark var... neyse çok uzun oldu çok doluyum bu mevzuda 2 aydır birilerini arıyorumolmadı artık gözü karartıcam alıcam burda gümrük kısmında kovalıycam kendim..
bunun ne vergileri varki %18 gümrüğü olsa trt bandrolü alıyorlarmış onun oranını bilmiyorumda cüzzi bir şeydi başka neyi varki hadi toplamda %25 vergi alsalar osu busu 240 tl tutar... benim unuttuğum bir şey varmı.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)