User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kışlık lastik ölçüsü

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kışlık lastik ölçüsü

Arkadaşlar merhaba,

205 65 15 olan orjinal lastiklerimi bu gün cıkarıp, arkadaşımın kullanmadıgı fulda marka 195 65 15 ebatlı kar tipi lastikleri 90 model 520i aracıma taktım.. Ben öyle aman aman bir değişiklik farkedemedim gerçi ama ( buzda kayması normaldir sanırım bu lastiğin ) yinede kışlık çizgiye sahip, yumuşaklıgı felan farklı elbet bir nebze farkı olur diye taktık..

Sizce bu ölçü değişikliğinin bana ne gibi bir zararı olur? Zararı olursa bela türündemi olur yoksa göz ardı edilebilecek bir kayıpmı olur?

Teşekkür ederim
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence birşey olmaz ama..?
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hiçbişey olmaz 255-40-17den 205-55-16ya dustum yaklasık 3aydır kullanılıyo arac.Asırı derecede komfor ve karda ınanılmaz bır tutus var kısacası hıcbırsey olmaz.Sadece vırajlara hızlı gırıp cıkmamaya calıs yeterlı
    - K -

________
    Dr.Ecu

rcbasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbir önemli zararı yoktur, aracınız yaklaşık yarım cm. alçalır ve tekerlek çapı önemsenmeyecek derecede küçülür,ama kullanımınızı mahsurlu hale getirecek bir ölçü değildir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiçbişey olmaz 255-40-17den 205-55-16ya dustum yaklasık 3aydır kullanılıyo arac.Asırı derecede komfor ve karda ınanılmaz bır tutus var kısacası hıcbırsey olmaz.Sadece vırajlara hızlı gırıp cıkmamaya calıs yeterlı
    şimdi benim taban ölçüsü kücüldüğünden 65 olan yanakta aslında kücülmüş oldu sanırım.. 205 65 15 den 195 65 15'e inişte biraz konfor kaybı yaşamadım değil doğrusu.. gerçi önceki normal lastik michelindi.. kışlığın markası Fulda.. ama bişey olmaz diyorsanız tecrübe sahibi olarak sıkıntı yok

Birde bir sorum daha olacak, mesela nasıl bir emniyet sağlıyor kışlık lastik. Tamam karlı yolda ıslak ve soguk yolda mutlaka bir etkisi var ama, buzda yada akşam ayazında kalmıs hafif ıslak yolda öteki lastiklerden bir farkı yok sanırım? yada benimkimi dandikde böyle?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rcbasaran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiçbir önemli zararı yoktur, aracınız yaklaşık yarım cm. alçalır ve tekerlek çapı önemsenmeyecek derecede küçülür,ama kullanımınızı mahsurlu hale getirecek bir ölçü değildir...
    Cok teşekkürler, acaba markasının Fulda olmasının bana eksi bir etkisi olabilirmi.. Siz lastiklerle daha haşır neşirsiniz normal bir kullanıcıya göre, marka kıyasınız daha isabetli olabilir, bu arada 10urK arkadaşımada aynı soruyu sordum o da yanlış anlamasın beni lütfen. Şu an bu bilgiye aç bir modda geziyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok cnm n yanlıs anlıcam estafurullah
    valla tr'den daha hıc lastık almadım 1tk bridgestone yazlık harici..Fulda nasıldır bılemıcem.
    Normal lastıklere gore hamur yapıları kışlık lastıklerın daha yumusak oldugu ıcın,yazın nasıl yumusak hamurlu hız lastıgı dıye tabır edılen yazlık lastıkler yola yapısıyosa(kıslık lastık yazın yol tutmaz ses yapar hatta) kışında kıslık lastık aynı sekılde yol tutar 2x2=4.

Yazlık lastıkle farz-ı misal 100le girilen yere akşam ayazında kalmış yere kışlık lastıkle 110la(sallamasyon) güvenle girilir.7*8 derece altında kullanılması genelde öngörülür.Gelişmiş gelişmemiş bir çok avrupa ülkesinde ekim-mart ayı arası takmak mecburidir

Kısacası kışlık lastik hayat kurtarır.Buz konusuna gelcek olursak yazlık lastık dırek kayarsa ,kışlık lastik biraz daha sonra kayar.Dişler yeri tutarlar cunku+esnekliği daha fazla oldugundan dolayı.(yumusak yapı)

Şahsi kullanım bılgım,tecrubem bu kadarına yetti aydınlattıysam azcık ne mutlu
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok cnm n yanlıs anlıcam estafurullah
    valla tr'den daha hıc lastık almadım 1tk bridgestone yazlık harici..Fulda nasıldır bılemıcem.
    Normal lastıklere gore hamur yapıları kışlık lastıklerın daha yumusak oldugu ıcın,yazın nasıl yumusak hamurlu hız lastıgı dıye tabır edılen yazlık lastıkler yola yapısıyosa(kıslık lastık yazın yol tutmaz ses yapar hatta) kışında kıslık lastık aynı sekılde yol tutar 2x2=4.

Yazlık lastıkle farz-ı misal 100le girilen yere akşam ayazında kalmış yere kışlık lastıkle 110la(sallamasyon) güvenle girilir.7*8 derece altında kullanılması genelde öngörülür.Gelişmiş gelişmemiş bir çok avrupa ülkesinde ekim-mart ayı arası takmak mecburidir

Kısacası kışlık lastik hayat kurtarır.Buz konusuna gelcek olursak yazlık lastık dırek kayarsa ,kışlık lastik biraz daha sonra kayar.Dişler yeri tutarlar cunku+esnekliği daha fazla oldugundan dolayı.(yumusak yapı)

Şahsi kullanım bılgım,tecrubem bu kadarına yetti aydınlattıysam azcık ne mutlu
    Vallahi ziyadesiyle yetti, çok çok teşekkür ederim gerçekten.. Sabah ciddi şekilde içim rahat bineceğim arabama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fulda kışlık lastik olarak nasıldır acaba..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu arada komfor düşüşü 195in %65i alındıgından dolayı olmustur ben olculere dıkkat etmemıstım sadece virajlarda dikkat et (viraj kasıyomusun bılmıyorum gerci) duz yolda ALLAH korusun hiçbirşey olmaz.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada komfor düşüşü 195in %65i alındıgından dolayı olmustur ben olculere dıkkat etmemıstım sadece virajlarda dikkat et (viraj kasıyomusun bılmıyorum gerci) duz yolda ALLAH korusun hiçbirşey olmaz.
    yok, genelde virajlara çok sert girmem.. cok cok acil bir işim olmadıkca.. yılda maksimum bir kere cok cok acil işlerim olabilir o da yaza denk gelir cok aksi bir durum olmadıkca virajım olmayacak gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soguk havalarda ıslakta kar lastıgının normal lastıkten daha ıyı tuttuguna sahıt oldum.
    kar lastıgı ıyıdır ıyı.. ebat olarakta sıkıntı cıkaracak bırsey degıl onur k nın butuk dedıklerıne katılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soguk havalarda ıslakta kar lastıgının normal lastıkten daha ıyı tuttuguna sahıt oldum.
    kar lastıgı ıyıdır ıyı.. ebat olarakta sıkıntı cıkaracak bırsey degıl onur k nın butuk dedıklerıne katılıyorum
    Teşekkür ederim

ufukpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    205/65r15 ile 195/65r15 in yük taşıma kapasitesi aynı olmaz ve aracın ağır kasası altında ezilebilir bu nedenlede dah fazla esneme yaptığı için daha fazla kayma ve patinaj şikayetin olabilir ama yinede yazlık lastiklere göre karda zincir yakmadan gidebilmen mümkündür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla hocam dogru tespit, taktıgım andan beri, sanki sarma olayı biraz arttı gibi ama, kalkışlarda felan oluyor bu sarma yani patinaj.. düz yolda giderken bir kaç kez aniden düşük vitesde gaz aasıldım patinaj olmadı fakat bunu önceki lastikle denememiştim.. şimdi iyice karıştı kafam, söküp atsammı acaba..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla hocam dogru tespit, taktıgım andan beri, sanki sarma olayı biraz arttı gibi ama, kalkışlarda felan oluyor bu sarma yani patinaj.. düz yolda giderken bir kaç kez aniden düşük vitesde gaz aasıldım patinaj olmadı fakat bunu önceki lastikle denememiştim.. şimdi iyice karıştı kafam, söküp atsammı acaba..
    yük endeksi başka bişey ,patinaj başka bişey.lastik dönme çapı bambaşka bişey..

17ler varken yazlık lastıklerle bende sarmıyodum (quattro) suan gaza oturduğum gibi sarıyorum acaba cuk kaadar lastıklerın etkısı mı ki

yada ex aracımda (punto) 215-40-16 varken sarmıyoken 165-65-14(175te olabılır karıstırmıyım,kucuk lastık kısacası) varken sarıyodum acep neden
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yük endeksi başka bişey ,patinaj başka bişey.lastik dönme çapı bambaşka bişey..

17ler varken yazlık lastıklerle bende sarmıyodum (quattro) suan gaza oturduğum gibi sarıyorum acaba cuk kaadar lastıklerın etkısı mı ki

yada ex aracımda (punto) 215-40-16 varken sarmıyoken 165-65-14(175te olabılır karıstırmıyım,kucuk lastık kısacası) varken sarıyodum acep neden
    bu sarma işi zemin ve güçle alakalı biraz sanırım.. birde gaza ne kadar yüklendiğimizle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sarma işi zemin ve güçle alakalı biraz sanırım.. birde gaza ne kadar yüklendiğimizle
    aynı zemin aynı beygır gucu farklı lastık olcusu matematıgım sıfırdı galıba lısedeyken (hatırlamıyorumda zayıftı) kac bılınmeyenlı denklem hadi bulalım

aynı zemin
    aynı beygir gücü
    farklı lastik ölçüsü

cevap heralde farklı lastik ölçüsü diye düşünüyorum
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı zemin aynı beygır gucu farklı lastık olcusu matematıgım sıfırdı galıba lısedeyken (hatırlamıyorumda zayıftı) kac bılınmeyenlı denklem hadi bulalım

aynı zemin
    aynı beygir gücü
    farklı lastik ölçüsü

cevap heralde farklı lastik ölçüsü diye düşünüyorum
    205 ve 195 taban farkında bu kadar etkili oldugunu düşünemedim gerçekten, özür dilerim öğretmenim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)