Arkadaslar sonax marka jant temizleyici ve arac ici temizlik spreyi alicam bazilari bu spreylerin dosemeye zararli oldugunu soyledi kullanmada sakinca varmidir veya hangi marka onerirsiniz sonaxdan baska?
Yorumlar icin tesekkurler
Arkadaslar sonax marka jant temizleyici ve arac ici temizlik spreyi alicam bazilari bu spreylerin dosemeye zararli oldugunu soyledi kullanmada sakinca varmidir veya hangi marka onerirsiniz sonaxdan baska?
Yorumlar icin tesekkurler
konuyu takipteyim ama sonaxın hizli cilası tam bir fiyasko![]()
Jant temizlemek için benim önereceğim tek ürün "Sır Asprins" bütün temizlik ürünü satan yerlerde satılıyor. Janta püskürt , diş fırçasıyla fırçala , bol su ile durula fıstık gibi oluyor. koltuklarda da inanılmaz işe yarıyor ve zarar vermiyor. Tedbir amaçlı kullanmadan önce koltuğun görünmeyen bir yerinde dene öyle uygula.
Ps: 1 şişesi 2.5 - 3 tl gibi bişey.
![]()
Sonax Jant Temizleyici (429200) 500ml - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
jant temizleme spreyini arada kullaniyorum, oldukca iyi temizliyor, memnunum...
Sonax Araç İçi Temizleyici 321200 500ML - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com
arac ici temizleyicisini de kullaniyorum, kapi plastiklerinde ve taban halisindaki kirleri cikartiyor rahatlikla, ama dösemede kullanmadim hiç...
fordfocus2st-diesel edition-
suzuki swift GL
bende bir kutu sonax jant temizleyici bitirdim çok başarılı deildi ama işinizi görür şuan turtle wax inkini kullanıyorum daha memnunum.
Uz Vtec
HKA Typer
Sonax hızlı cilayı araç ıslakken veya nemli mf bezle veya süngerle sürmeniz öneriliyor. Kurumadan da silin diyor. Sanırım ortak yanlış normal cila gibi sürüp kurumasını bekleyip silmekte yatıyor.
Nigrin'de de benzer bir ürün var, aynı şekilde ıslak yüzeye uygulanması gerekiyor.
Turtle wax'ın wet'n wax ürünü auto express'den ödül almış bir ürün, senelerce kullandım, gayet başarılıdır.
Aslında sonax ve nigrinde oldukça başarılı ürünler ama yanlış uygulama nedeniyle sonuç beklendiği gibi olmayabiliyor.
Sonax hızlı cilayı tam Türk stili arkasındaki talimatları okumadan uygulamıştım sonuç fiyasko ama talimatlara göre yapıldığında aynı aşağıdaki gibi oluyor.
Sonax High Speed Wax - YouTube
Jant temizliği ile de ilgili olarak, ürünlerin içeriğini bilmeden sakın jantlarınızda kullanmayın. SIR Asprins için zaten jant kelimesi geçmiyor, asidik bir ürün olabilir, jantlarda vernik veya boyayı gayet güzel de sökebilir, sonra 3 TL verip tasarruf ettim diyerek 150 TL jant boyanmasına vermeyin.
Bilindik markalarda da içeriği mutlaka okuyun. Misal sonax'da milyon çeşit jant temizleyicisi var ama bir veya birkaçının içeriğinde asit var.
Meguiars'ın wheel brigthener ürünüde aynı şekilde kuvvetli sökücüler içerir, sık kullanımda ve yanlış dozajda üzücü sonuçlar çıkabilir.
Yukarıda yazdıklarımın özeti, Amerikalı'ların da dediği gibi RTFM. Read The f..g manual.
sonax in hizli cilasini kullaniyorum, ıslak yuzeyde uyguluyorum, benim işimi goruyor, arabayi parlatiyor baya...
fordfocus2st-diesel edition-
suzuki swift GL
Hakan abi bi teknik yaptım kendime doğru mudur sence ?
Evde yıkama şansım olmadığından vede oto yıkamlar adam gibi yıkamadığından(şimdiye kadar 1 yer memnun edebildi) benzincide yıkatıyorum;
Önce su tuttup kabadan kirini atıyorum sonra sonax şampuan dolu köpük yapan uçla bütün aracı köpüklüyorum sonra yıkıyorum sonra washmittle tekrar yıkıyıp durulayıp kurulayıp evin yolunu tutuyorum sence doğru mu ?
anam ozaman ben doğru yapıyorum e metalik olmayınca arabam sanırım ciladan çok şey bekliyorum desene![]()
artık corc-i zamanıcdti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)