User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: pc sıkıntısı crea

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

pc sıkıntısı crea

arkadaşlar konuyu normalde buraya açmam ancak bir çok arkadaşımız burdaki kişilerin bilgilerinden yararlandı ve biraz aciliyet söz konusu

zamanından kalma crea nu4-14e marka bi laptop var yıllarca kullandık sorunsuz sıkıntısız..ve 3-4 ay önce hdd si bana az geldiği için 320gb lık bir hdd ile birlikte kullanıyordum.ayrıca yiğenim cd takiyim derken dvdrwsini uçurmuştu bu zamana dvdrw yede ihtiyaç duymadım..

hdd ikiye bölünmüş şekildeydi windows c ye diğer kişisel bilgiler d ye kuruluydu..

geçen sene kardeşim bios a şifre koymuş ve şuanda bios pw istiyor ve şifreyi hiçbir şekilde hatırlamıyor denemediğim yöntem kalmadı..

BIOS için yaptıklarım,

İnternetteki bios pw sıfırlamaları girdim vs banamısın demedi
    makinayı açıp pilini çıkarttım 24saat bekledim çalıştırdım olmadı
    en son pilsiz çalıştırdım yine olmadı...

HDD için yaptıklarım, hdd yi normal masaüstü bilgisayarıma takıp windows xp kurdum masaüstünde sorunsuz şekilde şuanda çalışıyor ancak crea ya hdd yi takınca windows açılır gibi yapıyor mavi ekran gelip direk reset atıyor kendine.mavi ekranda yazanları görmem imkansız çünkü direk geçiyor

teknik servislere bırakmak istemiyorum astarı yüzünü geçicek çünkü ve şuandaki imkanımda buna el vermez
    Crea yı aradım, mailler attım bir yeri arayıp 15 yere yönlendirildim sırayla ama bi cevap bile alamadım..

Sizce ne yapmalıyım?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bios pili soktuğun halde sıfırlanmıyorsa büyük ihtimalle servis yapabilir sadece bu işlemi ama aklıma bios uptade yapmak geldi

ayrıca hdd ye başka pc üzerinden win laptopa takıp açarsan dediğin gibi win açılır gibi yapıp mavi ekran hatası verir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bios pili soktuğun halde sıfırlanmıyorsa büyük ihtimalle servis yapabilir sadece bu işlemi ama aklıma bios uptade yapmak geldi

ayrıca hdd ye başka pc üzerinden win laptopa takıp açarsan dediğin gibi win açılır gibi yapıp mavi ekran hatası verir
    aynen öyle oldu da nerden bulucam phoenix bios u onu bilmiyorum benimde aklıma geldi en azından bios update i deniyim.. servise götürsem onlar napicak birde son olarak flashtan windows yükliyim diyorum?

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    xp harddiskten kurmak istiyorum burayı bi incele cevap var içinde.
    1.6tdi.
    Ecutech.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen öyle oldu da nerden bulucam phoenix bios u onu bilmiyorum benimde aklıma geldi en azından bios update i deniyim.. servise götürsem onlar napicak birde son olarak flashtan windows yükliyim diyorum?
    açılışta F12 vs gibi bir tuşla boot seçeneğini seçebiliyorsan

hdd yi takıp pc üzerinde kurulum yap

onun dışında PC CMOS Cleaner, Access your computer now.

adresinde bir program var bir bak

135
    ├┼┼╕
    246R

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle söktüğün pil notebook un çalışmasını sağlayan pilmi yoksa genelde klavyenin altında bulunan bios pilimi? eğer bios pili ise şu yöntemi dene ; bios pilini söktükten sonra cihazın kendi pilinide sök, şarjada bağlama ve öyle 10-15 dk kalsın daha sonra pili soktugun yerdeki 2 ucu yanı pilin + ve - yi aldığı uçları bir şekilde birbirine değirip şase yaptır. daha sonra toparlayıp aç. %99 biosun sıfırlanmış olucaktır.

2. masa üstü veya başka bir pc e kurdugun xp o makinanda çalışmıyacaktır çünki donanım varkı vardır. xp kurulum yaparken o kurulumu yaptığı makinanın donanımına göre önyükleme yaptığı driverler ve yapılandırdıgı dosyalar var. onun yerine hdd ni geri notebook a takıp masaustu pc inden nlite programı aracılığı ile usb diske xp yi atıp o usb bellek ile notebook una xp kurabilirsin. dvd arızalı ise
    e60 535d & THE A45 AMG

Owner89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski pc lerde bios sıfırlama jumperları oluyodu onada bi bak derim

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diski sök. Başka PC'de formatla. Plop - Home sitesindeki boot manager programını diske kur. USB ile yada DVD ile açarak Windows 7 kurabilirsin.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ausch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle söktüğün pil notebook un çalışmasını sağlayan pilmi yoksa genelde klavyenin altında bulunan bios pilimi? eğer bios pili ise şu yöntemi dene ; bios pilini söktükten sonra cihazın kendi pilinide sök, şarjada bağlama ve öyle 10-15 dk kalsın daha sonra pili soktugun yerdeki 2 ucu yanı pilin + ve - yi aldığı uçları bir şekilde birbirine değirip şase yaptır. daha sonra toparlayıp aç. %99 biosun sıfırlanmış olucaktır.

2. masa üstü veya başka bir pc e kurdugun xp o makinanda çalışmıyacaktır çünki donanım varkı vardır. xp kurulum yaparken o kurulumu yaptığı makinanın donanımına göre önyükleme yaptığı driverler ve yapılandırdıgı dosyalar var. onun yerine hdd ni geri notebook a takıp masaustu pc inden nlite programı aracılığı ile usb diske xp yi atıp o usb bellek ile notebook una xp kurabilirsin. dvd arızalı ise
    söktüğüm pil bios pili, klavyenin altında olan.. sökme işlemi yapmadan zaten bataryayı çıkartıyoru.şase de yaptırdım olmadı hatta bugun pcden ciddi derecede anlayan bir abimle birlikte de denedim yemedi muhtemelen pw yi biryere saklıyor veya pw koruyor. o xp muhabbetini öğrendiğim iyi oldu bitane bozuk diye kullanmadığım dvdrw yi şans eseri denerken dvd olarak çalıştırdım tek sorun parmağımla bastırmak gerekiyor yoksa yemiyor önyükleme cdsi fln indirdim denedim yok arkadaş yemedi donuyor tıkanıyor bir yerde..

şuanda yapıcağım şey tekrardan geri takıcam sadece format atıp hdd yi göstericeğim cünkü laptopa taktığımda hdd takılı değil diyordu bu sorunu çözücem..

abi o usb lerimin hepsini çanakkalede bıraktım istde var diye onlarda kayıp... tavsiyen için teşekkürler

Alıntı Owner89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski pc lerde bios sıfırlama jumperları oluyodu onada bi bak derim
    şuanda onları araştırdım 3-5tane program buldum eli yüzü düzgün windows u halledip ilk işim onlara girişmek.. tavsiyen için teşekkürler.

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diski sök. Başka PC'de formatla. Plop - Home sitesindeki boot manager programını diske kur. USB ile yada DVD ile açarak Windows 7 kurabilirsin.
    tavsiyen için teşekkür ederim bunuda ekledim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laptopların BIOS şifresi pil sökme ile sıfırlanmaz zaten normal PC'ler gibi. Quanta yada Compal gibi bir markanın toplama laptoplarındandır. Onların sağladığı servis dökümanı yada özel programı usbsi artık ne varsa o olmadan sıfırlanması çok zor. Yada anakartı sökücek epromuda sökücen programlayıcıya takıcaksın. Tabi olursa.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

Owner89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen dediğimi yap anakartın üstünde jumperlar olur üstünde yazar büyük ihtimal jumperi çıkartmanı yada bacak değiştirmeni isteyecek yaptıkdan sonra pc yi başlatıcaksn biosun sıfırlanmış olacak genelde bütün anakartlarda mantık böledir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laptopların BIOS şifresi pil sökme ile sıfırlanmaz zaten normal PC'ler gibi. Quanta yada Compal gibi bir markanın toplama laptoplarındandır. Onların sağladığı servis dökümanı yada özel programı usbsi artık ne varsa o olmadan sıfırlanması çok zor. Yada anakartı sökücek epromuda sökücen programlayıcıya takıcaksın. Tabi olursa.
    pc cmos cleaner adlı programı herkes tavsiye ediyor çözersin problemini kesin sonuç gibi konuşuyor ama hayırlısı.. bitik halde olmasam şuanda uğraşıcam ancak daha beter etmiyim diye sabaha bıraktım..

Alıntı Owner89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen dediğimi yap anakartın üstünde jumperlar olur üstünde yazar büyük ihtimal jumperi çıkartmanı yada bacak değiştirmeni isteyecek yaptıkdan sonra pc yi başlatıcaksn biosun sıfırlanmış olacak genelde bütün anakartlarda mantık böledir
    mantık bence de aynı ancak, iliğine kadar söktüm gündüz daha fazlada üzerinde uğraşmak istemedim yakmiyim diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laptop taşınabilir olduğundan çalıntı durumunda o şifrenin öyle bir pil sökme yada basit bir jumper ile sıfırlanması işlevsel olmayacağından bu yöntemler işe yaramaz.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklıma geldi şimdi

hiren boot cd

denedinmi ?

135
    ├┼┼╕
    246R

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben şimdiye kadar bir çok noteboogumun bios unu bu şekilde sifirladım. ama jump diyince akıma geldi jumper oluyor bazılarında ben onu atlamışım. dediğin yeni notebooklardad guvenlik acısından standart hale gelmiş olabilir o yonden bir bilgim yok fakat 3-4 yasındaki bir coguna bu teknik ile halletik.
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 yaşında toshiba bile pil sökerek şifre sıfırlamıyor. Paralel portu olanlara özel bir aparat takıl sıfırlıyoduk kendimiz yaptığımız. Sony Asus MSI HP Lenovo bir çırpıda aklıma gelen markalar pil ile şifre sıfırlamayan.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birazda modellede alakası var mesela toshibanın çok basit modellerinde pille sıfırlanabilirken

daha ust seri iş için vs tasarlanan cihazlarda mümkün değil bu

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birazda modellede alakası var mesela toshibanın çok basit modellerinde pille sıfırlanabilirken

daha ust seri iş için vs tasarlanan cihazlarda mümkün değil bu
    Yok yaa basit Satellite serisinde bile pil ile sıfırlanmıyodu. Yani belki 100 tane bios şifresi unutan notebook gördüysem belki 5 bilemedin 10 tanesi pil ile sıfırlanıyordu.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Schumi
    @onursumer

arkadaşlar bios şifresini kırdım !!! gayri biosa girebiliyorum !!!!

Arkadaşlar bu gün sabahtan beri bununla uğraştım

ve Bir program aracılığı ile çok vasit bir şekilde kırdım..

Kendi bilgisayarıma bir arkadaşım bios şifresi koymuş unutmuş salak, neyse

Benim şifremi kırdığım Bios yazılımı Phoenix idi

Şifreyi üç kez yanlış girince bir kod çıkıyor ekranda

O kod örneğin : 4501301461800628B0 şeklinde

bunu bir yere yazıyoruz.

Sonra verdiğim şu linkten bilgisayarınızın markasına göre yazılımları indiriyoruz.
    Link: http://dogber1.blogspot.com/2009/05/...ered-bios.html

İndirdikten sonra çalıştırdığımız yazılım bize az önce not ettiğimiz kodu soruyor

Benim bilgisayar samsung idi samsung olanı çalıştırıp yukarıdaki kodu girdiğimde şifreyi verdi : 15901590

Hayırlı uğurlu olsun.

Alıntıdır Donanım haberde görüm baktım link sağlam hemen uçurdum bu tarafa bir dene bakalım olacak mı
    başka bir forumdan paylaşan bir üye den allah razı olsun bios a şuanda girebiliyorum !!!

ancak... şifreyi kaldıramıyorum??

daha doğrusu o kısımlara erişim yapılamıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)