Günaydın techturkey,
Sıfır kn filtre aldım. Fakat yaglanmadan koyması hakkında tereddütlerim var özel yaglarda cok pahalı daha ucuzunu bulabilirmiyiz yada yaglamadan koysam ne olur.
Bahsettigim bakım seti 85lira cıvarında.
![]()
Günaydın techturkey,
Sıfır kn filtre aldım. Fakat yaglanmadan koyması hakkında tereddütlerim var özel yaglarda cok pahalı daha ucuzunu bulabilirmiyiz yada yaglamadan koysam ne olur.
Bahsettigim bakım seti 85lira cıvarında.
![]()
jsv'nin aynı kitten vardı yanlış hatırlamıyorsam
temizleyici sprey solüsyon + yağ
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
peki bu yağlı filtreler maf a zarar veriyormu?
bende kn filtre aldım ama takıp takmama konusunda kararsızım
Ben diş fırçası ile yıkayıp iyice kuruttuktan sonra wd40 la yağlıyorum aynı işi görüyor gerek yok o kadar para vermeye.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
WD40 PAS SÖKÜCÜ 400 ml - Yapı Kimyasalları ve Yapı Malzemeleri sahibinden.com'da - 58082148
bu wd40 yapı marketlerdede satılıyordu bildiğim kadarıyla ?
her yerde görmeye alıştım artık
Ömer bu senin işine yarıyabilir bence wd40 lar
ya da uygunları varsa orjinal filtre bakım yağı daha iyi olur ama ortalıkta öyle bi malzeme ucuza yok
Ben bu kiti kullaniyorum , yagi kirmizisimsi.wd40 in ayni gorevi gorecegini dusunmuyorum.wd 40 toz cekme konusundan uzman bunuda dusunmek lazim.
Dr.Ecu
nacizane ufak bir açıklama yapmak gerekirse:
k&n temizleme kiti kullanıyorum.
temizleme solusyonunu filtrenin dış kısmına püskürtüp 10 dk bekledikten sonra musluk filtrenin içine girecek şekilde temizliyorum.musluk filtrenin içine girmeli dışına değil buraya dikkat. (şener şen in hortum kıça geldi repliği gibi oldu .)
oda sıcaklığında kuruyan filtreye bir kat yağ sürülür biraz beklenir kızarmamış bölgeler için tekrar sürülür, yanlız yağ fazla sürülmez burayada dikkatfazla yağ akışmetreye zarar verir. kararında sürülen yağ tozların motorun içine girmesine mani olur.
filtre basınçlı havayla temizlenmez konularına hiç girmiyorum![]()
ben sorumu tekrar sorayım bu yağlı filtreler arabanın mafına zarar weriyormu?
bu zamana kadar wd40 la yaptım bişi olmadı sapa sağlam duruyor filtre, amaç tozu emmek değilmi, filtreyi wd40 la yıkayın demedik zaten.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)