Aracı alalı 3 ay oldu ancak 20 liraya 80 km den yukarı cıkamadım ne yaparsam yapıyım ort.tüketim 7.0 aşağısına düşmedi.. yardım lütfen!!
Aracı alalı 3 ay oldu ancak 20 liraya 80 km den yukarı cıkamadım ne yaparsam yapıyım ort.tüketim 7.0 aşağısına düşmedi.. yardım lütfen!!
bu tuketim şehir içi mi ? araç kaç kg? motoru ısıtıp mı denediniz?
İki arkadaşımda var sürekli kullandığım bir araç, gerçekten çok yakıyor. Sizinkiyle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Kullanım tarzınızı bilmeden nasıl bir yorum yapabiliriz ki?
Araç otomatik vites mi?
Sürekli şehir içindeyseniz yapacak çok bir şey yok bence, ekonomiye yönelik bir yazılım yaptırabilirsiniz.
Tamamen ekonomi odaklı bakarsak konuya, ortalama 500-750 civarına yaptırdığınız bir yazılımın 100km'de 0.5-1 litre arası düşüreceğini varsayın.
1.3 dizelle bende 20 tl tlye 80-90km yapıyorumama o motor için çok yaktığını söyleyenler var genelde
Dizel bir arabaya göre sence çok değilmi ?
1,4 - 75 hp 206 plus ile full depo şehir içinde en az 800 yapıyorum,karışık kullanımda.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
o motora göre normal olabilir hyundai dizelleri fazla yakıyor hep benimde duyduklarıma göre, ama o hacim ve güçteki bir dizele göre fazla bir rakam.
bu arada aracı alalı 3 ay oldu demişsin sıfırmı aldınız? şu anki km nedir? birde bu 20 tl ye 80 km yaptığın yer kısa mesafedeki gidip gelmemi?
ornek: evden işe işten eve arası 10 15 km gibi
e60 535d & THE A45 AMG
benim getzde oyleydi 0 km aldigimda, ilk yag degisimine kadar 6-6.7 filan yakardi
yanilmiyorsam 2. yag degisiminden sonra 4,7 leri gormeye baslamistim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)