.......................
.......................
İkisini karşılaştırma yapamıyacağım ama bir araç tavanından destek alır. Tavan çok önemlidir viraj vs.vs. Dönerken. Sonradan sunroof açılan bir aracın viraj ve yol tutuş performansı değişir. Tabi bunu sadece sac değil tepeden geçen kuşaklarda sağlar. Cabrio M3 aynı pistte Coupe M3 ten 3 sn kadar daha yavaş. Hangi pist olduğunu hatırlamıyorum ama bu karşılaştırma bir çok dergi tarafından yapılmıştı. Bildiklerim bu kadar![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
evet aslında benim aklımdakim soru da bu açıkcası,yani destek alınan noktalar ve esneme sorunu...ağırlık olarakta cabrio'nun biraz daha ağır olduğunu tahmin ediyorum(tam olarak henüz teknik değerlerini incelemedim çünkü)
Cabrionun normal cooper ile aynıysa yürüyeni vs daha ağır olduğu için biraz daha yol tutuşu kötüdür büyük ihtimalle.
işte bu fark normal bir kullanıcının farkedebileceği bir fark mıdır benim için önemli soru bu?illaki gün gelecek bir şekilde limitlerinde kullanma ihtiyacım olacak yada limit üstü belli bir miktarda.eğer bariz bir fark yaratacak bir etki varsa bu beni mutlu etmez açıkcası..
100-120kg civarı daha ağırdı sanırım cooper s cabrio.Ağırlık dışında farkları yoksa bana farkedilmez gibi geliyor arabanın içinde tek kişi veya dört kişi varken bile ben fark hissetmiyorum şahsen..
Yürüyen aksam aynı. Cabrio daha ağır.. Cooper zaten her halükarda iyi yol tutan bir araçtır. Cabrio'nun yol tutuşuyla S'in yol tutuşunu ayıramazsınız. Ancak ikisine de binip denemiş olmak gerekiyor.. İkisi de sonuna kadar memnun edecektir..
Mini kiloca ağır bir araç zaten. Cabrio farkı 100-120 kilo hissettirecektir bence. Ben bagajımda ağırlık varken bile hissedebiliyorum. 1-2 Kişi olunca anlamamak imkansız![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Schumi.Projects
Ama şölede bir not geçmek lazım. Mini çok rahat kullanımı olan handling zirvesi bir araç ama arkası kolay gelir. Kullananlar öle diyoAma tabi go kart gibi kontra ile toplanır. Yaklaşık 100 kilo ekstrası var. bunun 50 si bagajda olsa mekanizmadan. Arkası daha çok gelir sanki. Hele üstü açıkken tüm yük arkada iken?
Schumi.Projects
yürüyen aksam için bende öyle düşünmüştüm ama tavanın olmaması nedeniyle destek noktalarının farklı yerlerde olması sürüşte stabiliteyi değiştirir mi diye merak ediyorum açıkcası.yani normalde 100 ile girilen bir virajda stabilite bozulmuyorsa cabrio ile de aynı süratle aynı stabilite sağlanır mı..aslında haklısın ikisinide kullanmak lazım ama cabrio s i olan tanıdık bulmak zor
ağırlık illaki farkeder yav ama aşırı bir fark olmaz diye tahmin ediyorum standart halleriyle..
2.el almak istemiyorum..ama tabi şöyle bir durum da var eski kasa sc yeni kasa turbo..hangisi kullanıcısını daha mutlu eder acaba?
Ön arka ağırlık dağılımı yol tutuşta anahtar noktadır. Fazla ağırlık ile yol tutuş doğru orantı içinde değil. Yani daha ağır daha iyi değil.
Schumi.Projects
He birde bir bayan için cabrio araç güvenli değil bu ülkede. Kapkaçından tut ışıklarda cam silenine kadar. Korkutmak yada cabriodan soğutmak gibi olmasın ama ben nişanlıma ve müstakbel eşime hayatta cabrio almam.
Schumi.Projects
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)