User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: En Kullanışsız 10 Otomobil Teknolojisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question En Kullanışsız Otomobil Teknolojileri

Merhaba Arkadaşlar,

Popular Mechanics'te yer alan habere göre, işte eskisi gibi rağbet görmeyen otomobil teknolojileri şunlarmış:

Bu teknolojilerin bazıları kullanıcılar tarafından sinir bozucu olarak veya gereksiz olarak değerlendiriliyor. Özellikle orta sınıf üstü model otomobillerde bulunan yağmura duyarlı otomatik sileceklerden harita lambasına, elektrikli emniyet kemerinden elektronik el frenine kadar birçok teknoloji artık ilgi çekmiyor.

Direksiyondan kumandalı vites: Teoride manuel olarak vites değiştirme yeteneği daha cazipken, direksiyondan vites değiştirmek ise biraz daha basite kaçıyor. Günümüzde yoğun trafikte manuel olarak vites değiştirmeyi zahmetli bir iş olarak görüyor. Bazı lüks ve üst düzey otomobillerde bu sistem oldukça iyi sonuçlar verirken bazı modellerde vites küçültme veya büyültmelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle virajlı yollarda veya sıkışık trafikte bu sistemin oldukça kullanışsız olduğu hissedilebiliyor.

Yağmura duyarlı otomatik silecekler: Otomatik çalışma sistemi devredeyken gereksiz zamanlarda sileceklerinizin çalıştığını, ihtiyaç duyduğunuz zamanda ise sistemin geç devreye girmesinden şikayet edebiliyorsunuz. Özellikle bazı marka araçlarda bu sistemi devreden çıkarmak için manuel cam sileceği sistemini açarken harcadığınız zamandan fazlasını harcıyorsunuz. Otomobil kullananlar bu sileceklerin tasarımının kötü olmasından ve sileceklerin kötü yerleştirilmesinden şikayet ediyorlar.

Harita lambası: Yine bazı lüks modellerde dikiz aynasının arkasında yer alan ve sürücünün gözlerini almadan koltukları bacak bölgelerini aydınlatan lambalar bulunuyor. 1990'ların sonlarından itibaren harita lambaları yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde etkili okuma ışıkları bazı lüks araçlarda bulunuyor. Ancak hiçbir zaman beklentileri karşılamıyorlar. GPS navigasyon sistemlerinin yaygınlaştığı günümüzde haritalara özel bir teknoloji tamamen gereksiz hale geldi.

Elektrikli emniyet kemerleri: 1980'li yıllarda hava yastıkları yaygınlaşmadan önce, otomobil üreticileri pasif güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için elektrikli emniyet kemerleri kullandılar. Fakat birçoğu için pasif bölüm omuz kemeriydi ve ayrı olarak kucağınızın üzerinden kemer takmak zorundasınız.

Yaklaşma ikaz sistemi: Bu sistemde sensörler araca yaklaşan bir nesneyi tespit ediyor ve sürücüyü sesli bir şekilde uyarıyor. Ancak bu uyarı tonları kapı açık, emniyet kemeri açık ve hatta yakıt ikaz sesi gibi diğer uyarı seslerine benziyor. Günümüzdeki araçlarda bu tarz uyarı sistemlerinin çokluğu nedeniyle sürücüler, panel üzerindeki uyarı lambalarını incelemek için gözlerini yoldan daha fazla ayırmak zorunda kalabiliyor.

Elektronik el freni: Mekanik el frenleri vasıtasıyla otomobile spin attırma tutkunlarının hiç sevmediği yeni sayılabilecek bir teknoloji. Jaguar, Mercedes, BMW gibi lüks markalarda ve orta segment araçların üst donanım seviyelerinde sunuluyor. Cam açma-kapama düğmesine benzeyen bir düğmenin çalıştırdığı bu sistem bazı modellerde park frenini kapattıktan sonra 2-3 saniye sonra devreden çıkarak yokuş kalkış destek sistemi olarak da kullanılabiliyor. Büyük mekanik el freni gibi gözünüzün önünde olmadığı için sürücüler bu sistemi devreye alıp çıkartmayı unutabiliyor.

Dokunmatik kontroller: Artık dokunmatik ekranların içini ve dışını her şeyini öğrendik. Aynı zamanda yürürken ya da koşarken, bisiklete binerken, otomobil kullanırken bu ekranları doğru bir şekilde kullanmanın neredeyse imkansız olduğunu da biliyoruz. Bir çok modelde radyo, cd çalar, ipod, yol bilgisayarı, GPS ve hatta telefonları bile bu ekranlardan kumanda edebiliyoruz. Tabii araç kullanırken yanınızda bir yardımcı yoksa bunları kumanda etmeye çalışmak kazaya sebebiyet verebileceğinden bir hayli tehlikeli ve kullanışsız.

Direksiyon hareketine duyarlı farlar: Otomobilin direksiyonu belirli bir açıya ulaştığında aracın farları sürücünün yol kenarlarını daha iyi görmesine yardım etmek için sağa, sola ya da yukarı-aşağı hareket edebiliyor. Bu özellik daha çok lüks araçlarda bulunuyor. Ancak bu sistem geçtiğimiz günlerde Audi ve BMW'nin sunduğu adaptif far sistemleri ile karıştırılmamalı. Çünkü bu farlarda 2 düzineden fazla ışın kaynağından oluşan LED ışıklar yolun en karanlık virajlarına bile kesintisiz ışık veriyor ve aynı zamanda karşı yönden gelen sürücünün gözlerini rahatsız etmiyor. Ancak eski model direksiyon hareketine duyarlı far sistemlerinin sürücülerin görüşünü olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

Emniyet kemerleri takılmadığında devre dışı kalan marş motoru: Bu sistemde sürücü emniyet kemerini takmadığı sürece marş motoru çalışmıyor. Bu sistem Amerika'nın Minnesota Eyaleti'nde 1973 yılında kanunlaşmıştı. Fakat Minnesotalılar bu kanuna gülerek es geçtiler. Bu kanundan sonra birçok Minnesotalı araçlarını emniyet kemerlerinin aparatları kilide takılı vaziyette emniyet kemerinin üzerine oturarak kullanmaya başladı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağmura duyarlı sileceklerin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bazı gereksiz cepler de irili ufaklı hatta içini dolduramıyorsun bile. Kimi araçta ucuz plastik sesi işin cabası. Mesela park sensörü yerine geri görüş kamerası daha faydalı.

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet kemerleri takılmadığında devre dışı kalan marş motoru: Bu sistemde sürücü emniyet kemerini takmadığı sürece marş motoru çalışmıyor. Bu sistem Amerika'nın Minnesota Eyaleti'nde 1973 yılında kanunlaşmıştı. Fakat Minnesotalılar bu kanuna gülerek es geçtiler. Bu kanundan sonra birçok Minnesotalı araçlarını emniyet kemerlerinin aparatları kilide takılı vaziyette emniyet kemerinin üzerine oturarak kullanmaya başladı.
    BİZİM TÜRKLER TAM YAPIYOR BUNU İŞTE ötmesin diye
    Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
    Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağmura duyarlı sileceklerin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bazı gereksiz cepler de irili ufaklı hatta içini dolduramıyorsun bile. Kimi araçta ucuz plastik sesi işin cabası. Mesela park sensörü yerine geri görüş kamerası daha faydalı.
    park+far+yağmur sensörleri elim ayağım olmuş çok faydalı bir teknoloji olduğuna inanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CaNeR44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    park+far+yağmur sensörleri elim ayağım olmuş çok faydalı bir teknoloji olduğuna inanıyorum
    Tercih meselesi tabi ben bu tip şeylerde otomatik yerine manuel olanını tercih ediyorum olmadık yer ve zamanda devreye girmiyor!...

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç bir teknolojiyi benimsemedim
    Teknoloji bana hükmedeceğine ben ona hükmederim daha iyi
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok ciddi soguk yerler dışında, ısıtmalı cam suyu nu gereksiz buluyorum, özellikle akdeniz de.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra h için far yağmur sensörleri sorunsuz çalışıyor.. Zamansız çalıştığını hiç görmedim...
    ...

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dokunmatik olayı otomobiller için uygun değil bence yola bakarken bişeye basıyorsan onu hissetmelisin.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ciddi soguk yerler dışında, ısıtmalı cam suyu nu gereksiz buluyorum, özellikle akdeniz de.

Ön cam buğulanması yada buzlanmasına daha etkin ve kısa bir yol bulsalar. Araç ısınana kadar hem bekliyorsun hem de boşuna yakıt gidiyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dokunmatik olayı otomobiller için uygun değil bence yola bakarken bişeye basıyorsan onu hissetmelisin.
    Katılıyorum. Birde çok rengarenk ve detaylı ekranlar yada dashboard dikkat dağıtıyor. Çok fazla kumanda kolu yada düğme de aynı sorunu oluşturuyor. Bazen unutuyorsun bile?

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astra j oluyor sanırım son kasası far sensörü sorunsuz yağmur sensörünün hassas normal gibi seviyeleri var ve sorunsuz çalışıyor bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tercih meselesi tabi ben bu tip şeylerde otomatik yerine manuel olanını tercih ediyorum olmadık yer ve zamanda devreye girmiyor!...

yağmur sensörü genelde bence de gereksiz bir özellik. Ama tünel özelliği algılama yani far sensörü güzel bişey. Park sensörü zaten bir çoğumuzun park ederken sallamadığı bir şey ama bir kere hayatını kurtarır tam kurtarır. Daha geçen gün eczaneden ilaç almaya gittim. arabam yola dik park halinde neyse çıktım eczaneden ve arabaya bindim. O ara arkama biri park etmiş ama sokağın diğer şeridinde tabi bende refleks olarak sokak bomboş olduğundan geri gelirken bir an aynaya bakmadım. O sesi duyduğum anda kazık fren ve adama vurmama belki 10cm kala durdum. Yani kafan dalgınken işine yarar emin ol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O ara arkama biri park etmiş ama sokağın diğer şeridinde tabi bende refleks olarak sokak bomboş olduğundan geri gelirken bir an aynaya bakmadım. O sesi duyduğum anda kazık fren ve adama vurmama belki 10cm kala durdum. Yani kafan dalgınken işine yarar emin ol.
    Sağolasın zaten geri manevra özürlüyüm tam bana göre bu sistem.

Dediğin gibi kafa malesef dalgın oluyor o zaman imdata yetişir.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teknoloji güzelde safkan araçlarda da olunca sinir bozuyor.

adam akıllı spor araçta abs bile olmucak .belli başlı şeyler olabilir fakat çok fazla teferruat artık can sıkmaya başladı.Özellikle direksiyon-pedal-vites ilişkisi arasına teknoloji girmemeli diye düşünüyorum

teknoloji=tembel nesil.

arabamı bize bizmi arabaya hakimiz ? ? ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    liste bir kaç şey dışında bencede çok doğru far sensörü park sensörü güvenlik için iyidir yağmur sensörü göreceli ama bencede çok gereksiz neticede silecek tuşu direksiyondan bir santim uzakda serçe parmağınızla bile indirirsiniz.. ayrıca çoğu araçda yağmur sensörünün devreye girebilmesi için zaten silecek kolunu bir kademe indirip aktif etmeniz gerek yani o silecek koluna eliniz değdikden sonra sensör olmasada normalde çalıştırırsınız. sadece satmak için üretilen teknolojilerden biri araca sürücüye bir faydası yok bence benim bütün araçlarımda var ama gereksiz bence..

bizde milletçene huydur donanımları övüp övüp bitiremeyiz ama iş realiteye geldimide çoğunu kullanmayız.. adam abi araçda elektrikli emniyet kemeri bile var der ama her binişde emniyet kemeri devreye giriyor diyede off bu ne gereksiz saçma bir şey der onu iptal eder satarkende devreye sokar gene yere göğe sığdıramaz
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıcak silecek suyu nasıl birşey aşırı işime yarar, sonradan uygulanabilir mi ?
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir abimin e39 bmwsini satarken telefonda arayan herkes arac telefonunu soruyordu.hani eskiden olsa cep telefonu yaygin degildi dicem ama artik herkeste var ve sanmiyorum arac telefonunun kullanildigini.adam diyordu kardesim kullanmicam ama olsun ozellik ozelliktir diyorlardi.sonra ilani duzeltmistik telefon haric dolu araba die

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıcak silecek suyu nasıl birşey aşırı işime yarar, sonradan uygulanabilir mi ?
    organic antifirizli cam silicek suyu koy suyun donmasıyla ilgili ise sıkıntın..

birde far yıkama farı yıkıyor ama ıslanan far 10 saniye sonra heleki ıslandımı daha fazla börtü böcek pislik çamuru çekiyor bu sefer devamlı farı yıkamak gerekiyor yol boyu..

ayrıca tecrübeyle sabitki çok kirli farıda temizlemiyor zaten bir su püskürtmeyle temizlense far... eski araçlarda far yıkamanın yanında farın üstünde silecekde olurdu öyle far yıkama bence çok daha işlevsel.. birde camı yıkayınca far yıkamada devreye giriyor gerekli gereksiz aracın cam suyuda çok çabuk bitiyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)