İSTENİRSE SABİT KONU YAPILABİLİR....
arkadaşlar bu xenon tartışmalarına son vermek için yazılmış bilgilendirme amaçlı bir yazıdır lütfen bilinçlenelim
Kelvin, mutlak sıcaklık denilen termodinamik sıcaklığın birimidir fizik biliminde büyük (K) harfi ile kullanılır...
Yükseldikçe ışık şiddeti düşer bu sefer karşıdan gelen değil arabayı kullananın kendisi kör gibi aaaamaaaa gibi azı açık ayran budalası gibi gezer...yani karşıdan gelene zararı olmaz karşıdan gelene tek zararı (bu ne laaaa disko gibi geziyo herife bak )dedirterek boşu boşuna cümle kurmasına neden olacaktır.....
Adını:İskoç asıllı bilimadamı Lord Kelvin'den almıştır....
cümle içinde kullanacak olursak
ÖRNEK: benim xenon'um 30.000 kelvin
Lümen, ışık enerjisinin ölçüsüdür. Diğer değişle ışık kaynağından toplam çıkış lümenle ifade edilir.Lümen ne kadar yüksek ise ışık o kadar parlak olur yükseldikçe parlar yükseldikçe parlar yükseldikçe önünü alamassın parlar.
sonra göz alır kör eder baktığınıza bakmışınıza pişman olursunuz o derece parlak olur
1 lümen=0.00146 W'tır....
daha fazla bilgi edinmek isteyenler google amcadan yardım alabilirler.....
cümle içinde kullanacak olursak
ÖRNEK: benim el fenerim 9000 lümen......buna cevap olarak hass....ir lan öyle el fenerimi olur diyebilriz....çünkü en güçlü el feneri 4100 lümenlik the torch adlı elfeneridir... bunu biliyorum çünkü o feneri çok araştırdım baya iii güzel av yapılır.....
SAYGILAR......