Arazilerle zamanında ve halen baya haşır neşir olduğum için gezilerimizdede hep arazi kullandığımız için ve mekaniker ben olduğum için az çok şöyle bilgi vereyim kendi bakışımla...
İngiliz alacaksan kesinlikle 110 defender al 1990 lardan... mümkünse dizel (her türlü mazotu her şekilde yakar içine kızatma yağ at gene yakar ve yurt dışı gezisi düşünüyorsan başta osrtadoğu ve asya bedavaya gelir turlaman)... biz bir arkadaş için topladık 2 sene sürdü bittiğinde wadi ruma(ürdün) kadar marş kapatmadık (yakıt ve gümrükler dışında

) şu anda dağ bayır 50 derecelik çöl dinlemiyor... tek sıkıntıları çok kalas bir araç yolda mıcırı tek tek hissediyorsun kaluruferi berbat.... klima desen zaten yok bulabilirsen klimalı al çünkü ürdünde 5 kilo verdim 1 haftada terlemekten

ama kaya gibiler ve malzemesi bulunur ve ucuz... discovery ise tam bir metres... parçası aşırı pahalı kendisi pahalı adamı üzüyor... motorları problemli oluyor genelde... üst kapakları çok hassas ısınmada direkt çatlıyor ve çok güzel yağ kaçırıyorlar durduk yere... arazi koşullarındada defender kadar maço değil... tabi discoveryinin iyi yanı yokmu tabiki var konfor var başta amartisör sistemi çok daha yumuşak ve direksiyon sistemi daha hassas ve iyi yormuyor adamı... avcılar için arka üst camları başka güzel... içi ferah vs...
Onun dışında toyotaya gireceksen
hiluxu kafadan unut bir boka yaramaz... ne şasesi şase ne yürüyeni yürüyen nede motoru motor... bulabilirsen tek kabinli 2.6-3.0 dizelleri var azda olsa... 5 kapılı ise japonyada SSR-X diye geçen modeli var tek tük trde var onlardan sağlamdır 4 runnerın aynı zamanda dolusudur kendileri... bide uygun olsa toyotalar fiyatları çok uçuyor... FJ60 ve FJ75 muhteşemdir... ama illa konfor istersende araziye fazla çıkmam diyorsan lexus VX80 (toyota LC80) al gerçek aygır yağ su ile kesintisiz 1 milyon git....
modeli yüksek fiyatıda uygun istersende nissan alırsın patrol gl al 3.0TD... rally raid ve X-trailde düşünebilirsin ama X-trail hacmi yüksek olmadığı için arazide canını sıkabilir.... ama 2.2 dizelini veya 2.5benzinlisini bulabilirsen al derim..
yani seçenek bol.... ya ucuz dingiliz alıp toplar ömür boyu binersin yada yok ben konforlu ama aynı zamanda modelli ve uygun arazi istiyorum dersin nissan alınır... ama yok hem eeski hem pahalı olacak dersen toyota al derim