notebook disk sizlere ömür
eski disk normal sata
şimdi wd blue serisi sata3 disk bakıyorum
acaba uyarmı eski kontrollera ?
ayrıca tavsiyeniz nedir?
ssd disklere baktım çok pahalı onlar
acayip kapasite ihtiyacım yok 120gb bile yeter
notebook disk sizlere ömür
eski disk normal sata
şimdi wd blue serisi sata3 disk bakıyorum
acaba uyarmı eski kontrollera ?
ayrıca tavsiyeniz nedir?
ssd disklere baktım çok pahalı onlar
acayip kapasite ihtiyacım yok 120gb bile yeter
Seagate Momentus XT tavsiye ederim sana, hibrid hdd, 4 gb kadar ssd var üzerinde, çok kullanılan uygulamaları orda tutup açılışta ve sık kullanılan programlarda ciddi fark atıyor, i7 laptop da kullandım 5400 rpm hdd'den sonra bildiğin uçuyordu.
Şimdi desktop'da kullanıyorum hala, çok da memnunum.
Edit: Bu da videosu
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
Laptopun chipseti sata3 destekliyor mu ona bakmalısınız.
Sata3 hdd'yi, Sata2'li laptop sorunsuz çalıştırır, ancak Sata2 hızında çalıştırır.
Laptopunuz Sata2 olsa da eğer ileride başka bir laptop veya herhangi başka bir şey için kullanırım diyorsanız Sata3 alın.
Vatan'da WD 2.5" 750GB Scorpio Black 7200Rpm 16MB Cache Notebook Disk 323 TL
SEAGATE 2.5" 500GB Momentus XT Solid Stade Hybrid Notebook Disk 363 TL
SSD olarak ise
OCZ 120GB Vertex 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma/ 500MB Yazma) 452 TL
OCZ 128GB Synapse Serisi Sata 3.0 SSD ( 550MB Okuma / 510MB Yazma) 509 TL
CORSAIR 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma) 488 TL (Stokta Yok)
SSD ile devede pire gibi fark var, youtube'dan videolara göz atabilirsiniz. HDD fiyatları selden dolayı yüksek olduğundan aradaki fiyat farkı çok göze batmayabilir. Vatan bir daha %25 yaparsa baya iyi olur sanırım. Ancak SSD'lerde de sorun çıkma ihtimali olabiliyor ve halen daha uzun ömürlülük, sorunsuzluk konuları konuşulmakta belki bilginiz vardır.
Onur
14' f30 316
Vatan'ın hafta sonu %25 kamyapnası ile bir tane daha 120 gb SSD aldım. Sata3 Kingston marka. 251TL + KDV'ye geldi. Çok uygun geldi bana. Ama mekanik disk dersen WD Caviar Blue tavsiye ederim. Green gibi yavaş değil Black gibi sesli ve ısınmıyor ayrıca Black'a göre bozulma ihtimali daha düşük.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Haızr konuyu bulmuşken bende yancılık yapıp bir soru sormak istiyorum. Bu hybrid disklerden kullanan varmıdır ? Nedir verimliliği ?
Saygılar, sevgiler Cumhur abi, baya oldu görüşmeyeli, yazışmayalı
Sık kullanılan uygulamalardaki hızlı erişim gerektiren dosyaları, sık okunan sektörleri 4GB (veya yenilerinde sanırım 8GB SSD) depolama birimine depolayarak uygulamaya veya bilgiye erişimde ekstra hız sağlıyor.
Erişim süresini kısaltıyor, boot time'ı azaltıyor.
SSD üzerinde yazma işlemi yapılmıyor, sadece okuma gerçekleşiyor.
Son derece başarılı bir inceleme var, değerler bilgi verecektir:
Seagate Momentus XT 750 GB 2.5" Sabit Sürücü İncelemesi | PC Labs
Ancak kullanmadım, SSD almayı planlıyordum, o yüzden şimdilerde HDD'm ölmediği sürece almam heralde bu ürünü.
Cd/Dvd sürücü kullanmayanlar için (laptoplardan bahsediyorum) Cd Drive Bay alınarak Cd sürücüsünün yerine kapasitesi yüksek bir HDD konulup, normal HDD yerine de 60'lık bir SSD konulabilir, fiyatı uygun olur, işletim sistemi ve ihtiyaç duyulan programlar için 60GB yeter (benim kullanımıma göre)
Onur
14' f30 316
ssd lerde sorun varsa hayatta işim olmaz
bana hızdan çok sağlamlık lazım
allahtan yedeğim vardı yoksa kafayı yerdim
ssd ler mekaniklere göre dahamı sorunlu demek istiyorsunuz ?
Ben halen kullanıyorum, bir sıkıntısı yok memnunum cihazdan. İlk taktığımda bir farkını görememiştim ama her bilgisayarı açıp kapattığımda daha da hızlandı. Sık kullandığım programlar, oyunlar olsun her açılışta daha da çabuk açılmaya başladı. Sanki hdd her seferinde öğreniyor gibi.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
SSD konusunu ben de merak ediyorum..
Bilgisayarın diğer konfigürasyonunu i3 işlemci, 8 GB DDR3 Ram olduğunu varsayalım..
İşletim sistemini ve başlangıçta çalışan programları ( antivirüs, msn, vs ) 7200 RPM bir SATA2 diske kurmak ve SSD'ye kurmak arasında ne fark var? Ödenen meblağya değer mi? SATA2'lerin okuma / yazma hızı nedir?
Değecek bir fark varsa 160 GB ya da daha düşük kapasitede bir SSD alıp işletim sistemi ve açılış programlarını SSD'ye, diğer programları SATA2'ye kurma gibi bir planım var.
Şunlar işimi görür diye düşünüyorum eğer SSD için para vermeye değerse..
http://www.hizlial.com/bilgisayar/bi....1543.0102.htm
http://www.hizlial.com/donanim-oem-/....4247.0020.htm
http://www.hizlial.com/bilgisayar/bi....4247.0022.htm
http://www.hizlial.com/bilgisayar/bi....1543.0092.htm
ben yaklasik 3 senedir devamli tum cihazlarimda SSD kullaniyorum .
Basima hicbirsey gelmedi ayrica cook memnunum .
isinmaz ses yapmaz sarji uzun gider vs..vs..
SSD alin huzura erin ama alirken kaliteli bir SSD alin paraya kiyin basiniz agrimaz .
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
abi kesinlikle paraya kıyıp okuma yazma hızı en yuksek fiyat performans ssd sini almanı tavsiye ederim
farkı gorunce şaşırıcaksın![]()
ben daha 2 gün once ultrabook aldım 128ssd li win7 kendini mac os zannediyor oyle diyim![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şimdi benim bilgisayar muhtemelen 2 dakikada açılıyordur... SSD koyarsam ( 550 civarı okuma, 490 civarı yazma ) ne kadar kâra geçerim? Kaç dakikada açılır? Ayrıca linktek ürünlerden hangisini tercih etmeliyim, daha üst modellere bakmıyorum çünki fiyatlar yüksek.
@Maxi, kusura bakma azcık konunun da içine ettik ama![]()
dk da açılmaz kesinlikle![]()
benim şuan ultrabook win7 ile 15-20sn de açılıyor maksimum
çok modellerin kalite farkı olduğunu sanmıyorum ama
okuma yazması en yuksek en ucuzunu almalı bence
edit bu arada bizim stoklarada baktım
60 lık yerine az farkla 120 lik almak daha mantılı
http://www.vatanbilgisayar.com/solid...spx?I_ID=58781
135
├┼┼╕
246R
windowsun kurulum hızına bile şaşırıcaksın![]()
ciddi çok farkediyor
ama 60 çok az bence 120 lik almaya çalışmak lazım
135
├┼┼╕
246R
bende şuan 128ssd var 70gb boş verim kaldı 3 gündeo yüzden demiştim
muzikti falan derken 1-2 de oynadığım ufak oyunu yukledim
baştan 120 lık almak çok daha mantıklı 100tl fln farkediyor
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)