abilerim kardeslerim..
89 golf mk2 aracimiz var..
uzerinde 1.6 8v karburatorlu 75hp ez kodlu makine var..
aslinda bu yaz bunu satip hizli biseyler alalim diyorduk, kardesim ufak bi kaza yapti, kazadan sonra araci toplarken orasiydi burasiydi diyerekten araci komple soyup topladik..
gayette guzel oldu
hal boyle olunca biz bunu satmayalim binelim ama hizli da olsun ayni zamanda diye dusunuyoruz..
zaten tarz olarak vs sevdigimiz bi arac..
kendi motorundan cok bi beklentim yok..
zaten buna ms kuryim desem atesleme dahil en kotu 2 lira yer..
motoru zaten 500 lira para ediyo
bu nedenle swap yapalim diyoruz kardesimle..
suan listede 4 motor var..
1.) 2e kodlu motor.. 2litre 8v 115hp bi motor.. bunun avantaji blok kol vs olarak cok saglammis, alsak turbolasakmi diye dusunuyorum.. motor 2 liraya falan cozulebilecek bi motor ama ustune turbo dusununce totalde fiyati cok da az olmuyor sanirim..
2.) abf kodlu motor.. golf mk3 gti dan falan cikan makine.. 2litre 16v atmosferik 150 hp.. fiyati net degil suan bunun ama temiz bulabilirmiyim bilmiyorum henuz..
3.) agu vs.. 1.8 litre 20v turbo makine.. 150 hp civarlarinda bu da.. 5 lira yada az daha fazla bi fiyati var sanirim.. listedeki en yeni makine bu.. onu acik bi makine diye biliyorum..
4.) fantastik bi makine ama kralvr6
2.8 litre 15derecelik v motor.. 12v ve 172 hp civarinda.. gucu yeterli bi makine, biraz yakit konusunda dezavantaji var.. gorsellik olarak kaputu acinca asik ediyor kendine
suan butce ayarlanmadi..
yaz ortasi yada sonuna dogru butce ayarlayacagiz..
sizce bu motorlardan hangisi bizim icin en verimlisi olur?
sizlerin fikirleri ne olur?
bir aydir kafada swap dusuncesiyle yatip kalkiyorum, iyice siyirdim yani![]()